تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۳

تهران - ایرنا - ابولا که از زمان شیوع در سال ۲۰۱۳ تا ۵ سال پیش در غرب آفریقا جان ۱۱ هزار و ۳۰۰ نفر را گرفت امروز و بار دیگر در کانون اصلی این ویروس قربانی می‌گیرد. مقامات بهداشتی آفریقا می‌گویند موارد جدید ابتلا و فوتی‌های ناشی از آن احتمالا نشانه یک همه‌گیری است.

به گزارش روز دوشنبه  ایرنا، به دنبال کشف موارد جدید ابتلا به ابولا طی دو هفته گذشته در کنگو و مرگ ۴ نفر در شرق این کشور، این ویروس که مسری‌تر و کشنده‌تر از کروناست، در گینه نیز قربانی گرفته است؛ تاکنون ۵ نفر در این کشور غرب آفریقا جان خود را بر اثر ابتلا به این بیماری از دست داده‌اند.

 غرب آفریقا که در سال ۲۰۱۴ کانون اصلی ابولا بود، بار دیگر صحنه موج تازه شیوع این ویروس شده و  روند افزایشی ابتلا به آن در کشورهای این حوزه از قاره سیاه موجب نگرانی شده است.

در سال‌های شیوع ابولا در غرب آفریقا ( از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ ) ۱۱ هزار و ۳۰۰ نفر که عمدتا از سیرالئون، گینه و لیبریا بودند، جان خود را از دست دادند.

کنگو دو سال پیش از ریشه‌کن شدن ابولا در این کشور خبر داده بود؛ ابولا در نواحی شرقی کنگو شیوع داشت و آمار مرگ و میر ناشی از آن در کنگو ۲۲۰۰ نفر اعلام شده بود.

جمهوری دموکراتیک کنگو اوایل تیر امسال رسما پایان اپیدمی ابولا را اعلام کرده بود.

اما هفته گذشته اعلام شد که در جنوب شرقی گینه، هشت مورد ابتلا به ابولا ثبت شده که در سه مورد به مرگ انجامیده و پنج نفر بعدی قرنطینه شده‌اند. در همین حال منابع بیمارستانی گزارش دادند که تعداد فوتی‌های ناشی از ابتلا به ابولا در گینه رو به افزایش است.

به گفته مقامات بهداشتی گینه، موارد تایید شده ابتلا به ابولا ، نشانه‌ یک اپیدمی است.

به نوشته دویچه وله، ابولا یک بیماری عفونی بسیار مسری و کشنده است که نرخ مرگ و میر آن به مراتب از کرونا بیشتر است. این بیماری اما بر خلاف کرونا، از سوی افراد فاقد علائم به دیگران سرایت نمی‌کند. فرد مبتلا، اسهال و استفراغ شدید دارد و ویروس از طریق مایعات بدن او به دیگران منتقل می‌شود.

ویروس ابولا برای اولین مرتبه، در سال ۱۹۷۶ در محدوده‌ای کشف شد که امروزه کنگو نام دارد.

اکنون و پس از گذشت ۵ سال از آخرین موارد ابتلا و مرگ و میرهای ناشی از آن در غرب آفریقا، مقامات بهداشتی کشورهای این حوزه بیم آن را دارند که ویروس ابولا بار دیگر به نحو خطرناکی شیوع پیدا کند.

تارنمای فرانسوی «دِ کنورسَسیون»  نوشت: ابولا بار دیگر در گینه حمله می‌کند. آخرین شیوع ابولا در غرب آفریقا بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ رخ داد و لیبریا، گینه و سیرالئون را تحت تاثیر قرار داد.

به نوشته این تارنمای فرانسوی، اپیدمی ابولا، کشنده ترین در جهان، بار دیگر در گینه که مرگ بیش از ۱۱ هزار و ۳۰۰ نفر اعم از افزون بر ۵۰۰ متخصص بهداشتی را به دنبال داشت، پدیدار شده است.

فرانس ۲۴ فرانسوی زبان از تایید مرگ ۵ نفر بر اثر ابتلا به ابولا در گینه خبر داده است؛ به نوشته تارنمای این رسانه فرانسوی، ابولا بار دیگر در اوایل فوریه در قاره آفریقا پدیدار شد. در چند روز موارد آلودگی به ویروس در کنگو و گینه که به گفته مقام‌های بهداشتی این کشورها، هر دو در وضعیت یک همه‌گیری قرار گرفته‌اند، شناسایی شد.

ابولا درمان خاصی ندارد اما از سال ۲۰۱۹ واکسنی برای آن تولید شده است. سازمان جهانی بهداشت، اواسط ژانویه اعلام کرد که قصد ایجاد مرکزی برای نگهداری نیم میلیون دوز واکسن ابولا را دارد.