به گزارش روز دوشنبه ایرنا، «سعید ستاری نائینی» صبح امروز در مراسم بهرهبرداری از ۳ خط لوله انتقال فرآوردههای نفتی و طرحهای ذخیرهسازی، گفت: سه پروژه خط لوله نائین- کاشان- ری، شازند- قم- ری و تبریز- خوی - ارومیه به همراه تلمبهخانهها و مخازن تعادلی از سوی شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران با حمایتهای مدیریتی و مادی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی و با همکاری و هماهنگی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی و با حمایتهای ملی و مدیریتی شرکت ملی پالایش و پخش به ثمر رسیده است.
وی افزود: با حمایتهای وزارت نفت ارزش ساخت داخل این پروژهها هماکنون ۱۰۰ درصد است که این رقم در طول اجرا اندکی کمتر بوده است؛ اما با اطمینان میگویم که اگر امروز بخواهیم پروژه خط لوله جدیدی در کشور بسازیم، این کار بهطور کامل و ۱۰۰ درصدی با توان داخلی اجرایی میشود
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران تاکید کرد: این نوید را میدهیم که بهرهبرداری رسمی از این طرحها ابتدای توسعه و آغاز کار است و شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران بیش از یک هزار کیلومتر خط لوله و ۱۵ ایستگاه و تلمبهخانه در حال ساخت دارد و بزرگترین طرح پالایشگاهی کشور (طرح توسعه پالایشگاه آبادان) نیز در شرایط تحریم و بیماری کرونا توسط این شرکت در حال اجرا و توسعه و پیشرفت است.
ستاری به عنوان مجری پروژههای آمادهبهرهبرداری خط لوله درباره جزئیات این پروژهها گفت: پروژه خط لوله شازند – قم - ری ۹۳ کیلومتر خط لوله ۲۶ اینچ با ظرفیت انتقال روزانه ۳۰۰ هزار بشکه به همراه ایستگاه حفاظت و توسعه تلمبهخانههای شازند، قم و ری دارای ارزش سرمایهگذاری ۷۷ میلیون یوروست و اشتغالزایی آن در دوران ساخت ۵۰۰ نفر و در زمان بهرهبرداری ۷۰ نفر است.
وی افزود: برای اجرای این پروژه ۹۰۰ هکتار تحصیل اراضی و تملک اراضی انجام شده که با چالشهای بسیاری همراه بوده است.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران کرد: طرح نائین – کاشان – ری نیز شامل احداث ۴۲۰ کیلومتر خط لوله ۲۶ اینچ به ظرفیت انتقال ۲۰۰ هزار بشکه در روز به همراه مخازن تعادلی نائین و توسعه تلمبهخانه نائین و احداث تلمبهخانه کاشان بوده است.
نائینی افزود: سومین پروژه که سهم اشتغالزایی و ساخت داخل بسیار بالایی داشته، شامل ساخت خط لوله تبریز - خوی - ارومیه نیز شامل ۲۲۰ کیلومتر خط لوله ۱۴ اینچ با ظرفیت انتقال روزانه حدود ۱۰۰ هزار بشکه به همراه اجرای تعدادی انشعاب به سمت شهرستانهای سلماس و خوی است.
ایجاد زیرساختهای لازم برای توسعه صادرات فرآوردههای نفتی
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی نیز در این مراسم به بهرهبرداری از انبار جدید نفت ارومیه اشاره کرد و گفت: انبار نفت جدید ارومیه قابلیت افزایش صادرات انواع فرآوردههای نفتی به کشورهای همسایه را دارد.
«کرامت ویس کرمی» امروز در مراسم بهرهبرداری از ۳ خط لوله انتقال فرآوردههای نفتی و طرح های ذخیره سازی ادامه داد: شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در استان آذربایجان غربی دو منطقه مستقل ارومیه و میاندوآب را دارا است.
وی افزود: در حال حاضر ظرفیت ذخیرهسازی فرآوردههای نفتی در این منطقه معادل بار نفت فعلی با ظرفیت ۹۰میلیون لیتر در انبار قدیمی ارومیه، ۶۰ میلیون انبار خوی و ۶۰ میلیون لیتر در انبار میاندوآب بود.
ویس کرمی تاکید کرد: در انتهای خط لوله، انبار نفت جدید در زمینی به مساحت ۵۰ هکتار و ظرفیت ذخیره ۱۲۰ میلیون لیتر احداث شده است که شامل ۱۱ مخزن سقف شناور و چند منظوره است و انتقال پایدار و ایمن فرآوردههای نفتی را به دنبال دارد.
وی گفت: انبار نفت جدید ارومیه قابلیت افزایش صادرات انواع فرآورده را دارد و میتوانیم صادرات به کشورهای همجوار را عملیاتی کنیم.
ویس کرمی با اشاره به اینکه تا پیش از این فرآورده های نفتی این منطقه از خط لوله ۱۰ اینچ تامین میشد، افزود: ظرفیت این خط لوله ۳۵ هزار بشکه در روز است و بخشی از فرآوردهها را با ناوگان حمل و نقل جادهای تامین میکنیم.
به گفته ویس کرمی، مصرف سوخت آذربایجان غربی ۶ میلیون لیتر است و با اجرای پروژه ۱۴ اینچی خط لوله تبریز-خوی-ارومیه به طول ۲۲۰ کیلومتر، اتصال انبار نفت قدیم ارومیه به انبار نفت جدید با خط لوله ۸ اینچ ایجاد شده است.
وی با اشاره به سرمایهگذاری ۱۵۰ میلیارد تومانی و ۱۴ میلیون یورویی برای این طرح، ادامه داد: عملیات اجرای این طرح از سال ۹۲ شروع شد.
به گزارش ایرنا، صبح امروز با حضور وزیر نفت ۳ خط لوله نفتی تبریز- خوی – ارومیه، نایین-کاشان-ری و شازند-قم-ری به بهرهبرداری رسید. سه خط لوله نفتی با سرمایهگذاری ۴۰۰ میلیون دلار، ظرفیت انتقال نفت و فرآوردههای نفتی در کشور را ۵۶۰ هزار بشکه در روز افزایش داده و سهم مهمی را در تامین پایدار فرآوردههای نفتی در کشور خواهد داشت.
این طرح ها، از آن جهت اهمیت دارند که با بهرهبرداری از این ۳ خط لوله، شبکه انتقال نفت خام و فرآورده های نفتی در کشور توسعه پیدا می کند. از آنجا که اغلب میادین نفتی ایران در جنوب کشور واقع شده، این خطوط لوله که بیشتر در مرکز و شمال غرب کشور است، میتواند به پایداری شبکه انتقال نفت کمک شایانی کند.
برای احداث این ۳ خط لوله حدود ۴۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری انجام شده که در مجموع هزار کیلومتر به خطوط لوله نفت کشور اضافه کرده است.