علی رضا نیکزاد روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با اجرای برنامه غربالگری و پایش، دانشجویان در معرض خطر شناسایی و برای آن ها برنامه های خاصی در نظر گرفته می شود.
وی در مورد برنامه های پیشگیری از اعتیاد اجرا شده در سال جاری نیز گفت: از ابتدای سال تا کنون ۱۰ وبینار پیشگیری از اعتیاد برای دانشجویان پزشکی، دندان پزشکی و پرستاری دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی برگزار شده است.
وی افزود: پنج کارگاه های مجازی ویژه اساتید و هیات علمی نیز امسال در دانشگاه علوم پزشکی برگزار شده است.
رییس اداره مشاوره و سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی همچنین از آغاز طرح غربالگری دانشجویان جدید در این دانشگاه خبر داد و افزود: با اجرای این طرح که از روز گذشته آغاز شده است و این دانشجویان نیمسال اول و دوم سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ در حوزه سلامت روان مورد ارزیابی روانشناختی قرار میگیرند.
وی خاطرنشان کرد: دانشجویان برای اجرای طرح ملی غربالگری باید از طریق سامانه https://ccsm.behdasht.gov.ir اقدام کنند و دانشجویانی که بر اساس این طرح نیازمند خدمات مشاوره ای و روانشناختی باشند بصورت محرمانه به اداره مشاوره دانشگاه برای ارائه خدمات دعوت میشوند.
نیکزاد افزود: امسال کل جمعیت هدف ما که ۷۰۰ نفر برآورد شده است از طریق کارگاه ها و وبینارهای فضای مجازی آموزش دیده اند و ۲ کارگاه نیز ویژه آموزش «همتایاران» سلامت برگزار شده است.
وی با بیان این که ۴۵۰ نفر نیز در حوزه کارمندی و کارمندی در وبینارهای پیشگیری از اعتیاد شرکت کرده و آموزش دیده اند اظهار داشت: ده ها برنامه در رابطه با پیشگیری از اعتیاد در این دانشگاه تعریف شده است که با توجه به همه گیری کویید ۱۹ امکان برگزاری همه در فضای فیزیکی مهیا نشد و برای همین در بستر فضای مجازی و با استفاده از سامان هایی که تعریف کرده ایم برگزار شده اند.
خراسان شمالی ۲۹ هزار دانشجو دارد.
دانشگاه علوم پزشکی این استان نیز در حدود ۲ هزار و ۵۰۰ دانشجو دارد که در ۲۲ رشته تحصیل میکنند.