به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، "ناظم زهاوی" در پاسخ به این سوال خبرنگار شبکه اسکای نیوز که آیا واکسن ها در کاهش موارد ابتلا و بستری ها در بیمارستان موثر واقع می شوند، گفت: فقط به ذکر این مسئله بسنده می کنم که شواهد خوبی در این راستا وجود دارد.
این اظهارنظر مقام دولتی انگلیس در حالی مطرح شده است که وی چند روز پیش «سونامی شایعات» در باره واکسن ضد کرونا را بزرگترین چالش اجرای طراح واکسیناسیون سراسری در این کشور عنوان و تصریح کرد که دولت با تشکیل یک گروه ضربت در تلاش است تا با این معضل به زبانهای مختلف مقابله کند.
"ناظم زهاوی" گفت، هر چند آمار مثبت گرایی برای دریافت واکسن کرونا بالاست، اما همچنان ۱۱ درصد جامعه به ویژه در جوامع آفریقایی، هندی، پاکستانی و بنگلادشی افرادی هستند که به پذیرش شایعات تن میدهند.
وی افزود که به همین منظور، دولت ضمن مقابله با شایعات، تمام مطالب بهداشتی را به ۲۰ زبان زنده دنیا از جمله فارسی، عربی و هندی ترجمه میکند. این سیاستمدار انگلیسی هشدار داد که حتی اگر یکی از گروههای اقلیت واکسینه نشود، کرونا مانند آتش سوزی در جنگل سریع گسترش پیدا میکند و آنها را از پای در میاورد.
او در حالی این مطالب را بیان کرد که دولت ادعا میکند طبق جدول زمان بندی، ۱۵ میلیون واکسن کرونا را به ۴ گروهی که در اولویت قرار داشتند تزریق کرده است. این گروهها افراد بالای ۷۰ سال، کادر درمان و افراد بشدت آسیب پذیر را شامل میشود.
دولت لندن قصد دارد تا در مرحله بعد به ۱۷ میلیون نفری که در اولویتهای ۵ تا ۹ قرار دارند ظرف دو ماه آینده واکسن تزریق کند. این گروهها افراد بالای ۵۰ سال و آنهایی را شامل می شود که بیماریهای زمینهای دارند.