به گزارش ایرنا، علی نصرت روز دوشنبه در هفدهمین رویداد دوشنبه های استارتاپی صندوق نوآوری و شکوفایی با موضوع جذب سرمایه در کسب و کارهای نوپا علوم شناختی درباره نگرش ستاد در خصوص علوم شناختی افزود: در گذشته رویکرد ستاد علوم شناختی بیشتر در توسعه علمی، نظری، آزمایشگاهی و نیروی انسانی در این حوزه بود؛ چرا که موضوع علوم شناختی علاوه بر اینکه حوزه ای نوظهور در دنیا است در ایران نیز این چنین بوده است.
وی بیان کرد: بعد از اینکه کم و بیش از حد قابل قبولی از زیرساخت های این حوزه در کشور شکل گرفت، ستاد به سمت حمایت از بازارها و ارایه کنندگان خدمات شناختی از طریق بازارهای شناختی و کنترل کیفی محصولات ورود پیدا کرد.
نصرت با بیان اینکه این ستاد چندین رسالت را در زمینه توسعه علوم شناختی در کشور در دستور کار خود دارد، افزود: یکی از رسالت های ستاد توسعه سرمایه شناختی جامعه ایرانی است که آن را در سه رده کودکان و نوجوانان زیر ۱۷ سال (پرورش شناختی)، سالمندان بالای ۶۰ سال (بازتوانی و ارتقا) و آحاد جامعه ایرانی دنبال می کند.
وی گفت: در زمینه کودکان و نوجوانان، بازی های جدی به عنوانی یکی از حوزه های بسیار پر اهمیت در این مورد شناسایی شده است.
مدیر اجرایی ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی تصریح کرد: براساس بررسی های انجام شده، بازی های جدی، بازار بسیار خوب و جذابی در سطح بین المللی و کشش تقاضای بسیار خوبی در کشور دارد، حجم بازار بازی ها و رشد بازار بازی های جدی بسیار چشم گیر و قابل توجه است. نهادهای مسول در این حوزه وجود دارند و استعدادهای بسیار خوبی درحوزه های مرتبط وجود دارد و تا حدودی به قطعیت رسیده اند.
وی یادآور شد: در سطح بین الملل بیش از ۸ میلیارد دلار بازار برای این امر پیش بینی می شود. در ایران نیز این بازار وجود دارد و حوزه بسیار مفیدی خواهد بود. امیدواریم با کارهایی که صورت می گیرد این حوزه فعال شود.
مدیر اجرایی ستاد علوم شناختی افزود: ستاد در زمینه بازی های شناختی حمایت هایی نیز داشته است که از جمله آنها حمایت از برگزاری چالش سرمایه شناختی و طراحی بازی، حمایت نقدی و غیر نقدی از تیم های برگزیده چالش سرمایه شناختی و طراحی بازی و حمایت نقدی و غیر نقدی از جایزه های مختلف در زمینه بازی های جدی است.
نصرت گفت: ستاد توسعه علوم شناختی به همراه صندوق نوآوری و شکوفایی به طور جدی از توسعه بازی های جدی حمایت خواهد کرد. در همین راستا حمایت از رشد و شکل گیری گروه ها تا ایجاد شرکت های توانمند در سطح ملی و بین المللی، حمایت از بازی های خاص، استانداردسازی و حمایت از نهادهای اعتبار بخش (اعتبار کیفیت)، حمایت از شناختی شدن بازی ها، حمایت از خریداران هدف و بازارسازی در سطح کلان در دستور کار است.
مذاکره با شبکه شاد در زمینه بازی کودکان
وی با تاکید براینکه ستاد به دنبال بازارسازی در حد کلان است، افزود: در حال حاضر با شبکه شاد در زمینه بازی کودکان وارد مذاکره شده ایم و در حال پیگیری است. به نظر می رسد آینده ای نوید بخش برای شرکت هایی که در این حوزه فعال هستند خواهیم داشت.
نصرت با بیان اینکه یکی از موانعی که برای استفاده از بازی های جدی وجود دارد، فعالیت های نهادهای اعتبار بخش به این بازی ها است، گفت: ستاد علوم شناختی در حال حاضر به عنوان سیاستگذار و حامی، این بخش را در دستور کار خود قرار داده است.
وی یادآور شد: امید است این عرصه علاوه بر سودآوری تجاری برای کشور در رشد سرمایه شناختی کشور نیز موفق باشد.