تهران- ایرنا- معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت اعلام‌کرد: اکنون برداشت‌های اکتشافی به روش سیستماتیک در کشور انجام می‌شود که در این روش در هر سلول یک‌پنجاه هزارم اکتشافی چهار لایه فلزی، غیرفلزی، عناصر نادر خاکی و سنگ‌های غیرقیمتی برداشت می‌شود.

به گزارش ایرنا از سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، «علیرضا شهیدی» امروز (دوشنبه) در سی و نهمین کنگره ملی و چهارمین کنگره بین‌المللی علوم‌زمین که به روش وبینار برگزار شد، افزود: ‌شرایط خاص بیماری کووید ۱۹ سبب شد تا امسال چگونگی برگزاری گردهمایی با سال‌های گذشته برای حفظ سلامتی افراد شرکت‌کننده تغییر کرده و به شیوه وبینار برگزار ‌شود.

معاون وزیر صنعت و معدن و تجارت افزود: امسال از حضور پیشکسوتان علوم‌زمین محروم شده‌ایم، اما تجربه‌ای جدید در برگزاری این همایش بزرگ ملی و بین‌المللی بدست می‌آید.

وی، پیرامون برنامه‌های سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی ایران در سال آینده توضیح‌داد: سال آینده بسیار مهم است و پایان برنامه پنج‌ساله ششم توسعه کشور و همچنین پایان یک قرن و ورود به قرن جدید را داریم و  ادامه برنامه‌های سال‌های گذشته در تولید اطلاعات پایه زمین‌شناسی که به شکل نقشه‌های زمین‌شناسی چاپ و منتشر می‌شود و همچنین تغییر مقیاس اطلاعات تولیدی در همه برداشت‌ها به مقیاس یک‌پنجاه‌ هزارم را در دستور کار خواهیم داشت.

رییس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور افزود: به‌روزرسانی اطلس نقشه‌های ملی مخاطرات در زمینه‌های زلزله، سیل، فرونشست، آب و زمین‌لغزش و همچنین توجه جدی به بحث تغییرات اقلیم، تولید نقشه‌های ساحلی ژئوتوریسم و نقشه‌های آلاینده‌های زیست‌محیطی سواحل کاسپین، دریای عمان و خلیج‌فارس، احیای کمیته ملی چینه‌شناسی، دریافت کرسی یونسکو در بحث مقالات مخاطرات سواحل و آغاز تهیه نقشه‌های نسل دوم زمین‌شناسی همگام با کشورهای پیشرو، از دیگر برنامه‌های سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در بخش مطالعات زمین‌شناسی در سال جدید به حساب می‌آید.

وی، تصحیح و به‌روزرسانی نقشه‌های ژئوشیمی را از دیگر برنامه‌های پیش‌روی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در سال آینده بیان داشت و گفت: واگذاری محدوده‌های معدنی این سازمان به بخش خصوصی برای رونق بخشیدن به این بخش، آزادسازی محدوده‌های سازمان همسو با سیاست‌های وزارت صنعت، توسعه همکاری با بخش خصوصی در زمینه اکتشاف مواد معدنی و برداشت‌های ژئوفیزیک هوایی برای کمک به اکتشافات ذخایر پنهان نیز از دیگر دستورالعمل‌های سازمان در سال ۱۴۰۰ در بخش اکتشاف است.

معاون وزیر صنعت و معدن و تجارت، درباره بخش منابع نیروی انسانی و برنامه‌های پیش‌روی این سازمان نیز گفت: آموزش همکاران، توجه به دریافتی‌ها و بالا بردن بودجه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات ‌معدنی کشور و بازسازی سازمان در بخش زیرساخت‌های کلان در دستور کار قرار دارد.

رییس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور با بیان اینکه آزمایشگاه آنالیز نمونه‌های معدنی را به روزرسانی خواهیم کرد، افزود: ظرفیت آزمایشگاه‌های آنالیز نمونه‌های معدنی را از ۱۰ هزار عنصر به ۱۱۰ هزار عنصر را افزایش خواهیم داد.

به گفته شهیدی، در بخش بین‌الملل نیز انعقاد قرارداد با دانشگاه سوربن فرانسه برای آموزش نیروی انسانی و همچنین تهیه نقشه ۳D زمین‌شناسی کشور را شاهد خواهیم بود.

برپایه این گزارش، سی و نهمین کنگره ملی و چهارمین کنگره بین‌المللی علوم‌زمین تا ششم اسفند فعالیت دارد و متخصصان و استادان داخلی و خارجی از کشورهای فرانسه، سوئد، ایتالیا و چین به شیوه بین‌المللی و به روش وبینار مشارکت دارند.

به گزارش ایرنا، پیش از این رییس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور درباره اهمیت معادن کوچک‌مقیاس گفت: این معادن با ذخیره کمی دارند و حدود ۸۰ درصد معادن ایران را به خود اختصاص داده‌اند.

علیرضا شهیدی افزود: حدود ۶۶ درصد کل معادن کشور مواد غیرفلزی و مصالح ساختمانی را در خود جای داده‌اند و مقدارکمی منابع فلزی دارند، اهمیت معادن کوچک پررنگ‌تر می‌شود.