تهران – ایرنا – در حالی که قرار بود نشست العلا در عربستان به اختلافات میان اعضای شورای همکاری خلیج فارس پایان دهد گویا بی اعتمادی همچنان میان اعضا وجود دارد تا جایی که مقام های اماراتی و قطری ترجیح دادند با سفر به کشور ثالث (کویت) درباره مسائل مورد اختلاف دو کشور گفت‌وگو کنند.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، رایزنی و گفت و گوی مقام های قطر و امارات در کویت که نخستین دیدار مسوولان دو کشور پس از نشست اخیر سران شورای همکاری خلیج فارس در عربستان است برای پیگیری توافقنامه آشتی العلا انجام شده است.

خبرگزاری رسمی امارات در این باره نوشت که دیدار هیات های سیاسی قطر و امارات در کویت در پاسخ به توافقنامه آشتی سران شورای همکاری خلیج فارس با هدف از سرگیری روابط قطر از یک سو و عربستان سعودی، امارات، بحرین و مصر از سوی دیگر پس از بیش از ۳ سال تحریم دوحه انجام شد.

بر پایه این گزارش، هیاتی از امارات متحده عربی و هیات دیگری از قطر روز دوشنبه در کویت گردهم آمدند تا برای نخستین بار پس از بیانیه آشتی میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس با یکدیگر دیدار کنند.

دو طرف در این دیدار به بررسی سازوکارها و اقدام های مشترک برای اجرایی کردن بیانیه سران عضو شورای همکاری خلیج فارس در چهل و یکمین نشست اعضا در شهر العلای عربستان پرداختند.

بر اساس آنچه خبرگزار امارات گزارش داد ؛ دو هیات قطری و اماراتی بر اهمیت حفظ وحدت میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و گسترش فعالیت های مشترک اعضا در راستای حفظ منافع شهروندان این کشورها و توسعه صلح و ثبات در منطقه تاکید کردند.

خبرگزاری رسمی امارات ادامه داد که هیات های سیاسی دو کشور در این دیدار از کوشش های عربستان و کویت برای آشتی و پایان دادن به تنش ها و اختلافات میان اعضای شورای همکاری خلیج فارس قدردانی کردند.

سران شورای همکاری خلیج فارس در چهل و یکمین نشست خود که ۱۶ دی ماه ۹۹ در شهر العُلا با هدف آشتی و مصالحه میان اعضا به میزبانی عربستان برگزار شد، با امضای توافقنامه و صدور بیانیه‌ای اعلام کردند که به اختلاف های خود با «دوحه» پایان دادند.

بحران روابط میان عربستان، امارات، مصر و بحرین با قطر از ۱۵ خرداد ۹۶  آغاز شد.

این چهار کشور از همان زمان با زدن اتهام های گوناگون به دوحه از جمله حمایت از تروریسم، روابط سیاسی و دیپلماتیک خود را با قطر قطع کردند و قطر را به صورت زمینی، دریایی و هوایی به محاصره درآوردند.

دوحه نیز با رد اتهام های مطرح شده از سوی همسایگان عرب خود و مصر، آن‌ها را به کوشش برای دست‌اندازی به حاکمیت قطر و تسلط بر منابع آن متهم کرد.