تهران - ایرنا - رئیس جمعیت هلال احمر گفت: امسال در حوزه امداد و نجات دو رکورد جدید کسب کردیم در انفجار بیروت، کمتر از ۲۴ ساعت تیم امدادی به لبنان اعزام و بیمارستان صحرایی برپا شد و در زلزله سی سخت استان کهگیلویه و بویراحمد کمتر از یک ساعت تیم‌های امدادی به منطقه رسیدند.

کریم همتی روز سه شنبه در آیین افتتاح نخستین خط تولید قطعات ست دیالیز در شرکت تجهیزات پزشکی هلال ایران وابسته به سازمان تجهیزات پزشکی جمعیت هلال احمر اظهار داشت: هلال احمر باید کار یونیک انجام دهد یا کار با کیفیت و بدون نقص تولید کند تا در بازار رقابتی هم حرفی برای گفتن داشته باشیم، این موضوعی است که به رئیس سازمان تدارکات پزشکی تاکید می‌کنم در کنار پاک دستی تولید محصولات یونیک و با کیفیت را مدنظر قرار داشته باشند.

وی اضافه کرد: باید تولیدات بیشتری داشته باشیم، به این معنی که سهم خودمان را در بازار افزایش دهیم که بخشی از آن به ایده پردازی و سرمایه گذاری برمی گردد، تولیداتی از قبل داشتیم که به لحاظ کیفی و کمی باید آن را ارتقا دهیم و نام خوب سها را بهتر و بیشتر از قبل ببینیم.

رئیس جمعیت هلال احمر گفت: ما باید بتوانیم کارهای خاص در کشور انجام دهیم، ما به دنبال امتیاز و سود نیستیم بلکه هدف رفع مشکلات مردم است، به همین منظور باید صف را تقویت کنیم تا دیگر بخش ها هم با همین روند تقویت شده و تولیدات بیشتری رقم بخورد.

وی افزود: یکی از معدود شرکت‌های کشور با چرخه تولید و پخش را به صورت همزمان در اختیار دارد، به همین منظور باید بخش های مختلف تولید و توزیع محصولات درمانی از جمله شرکت سها را ارتقا داده و تقویت کنیم. ارتباط خوب میان معاونت درمان و سازمان تدارکات پزشکی می‌تواند به انجام این روند به بهترین شکل کمک کند، ما هم از این همگرایی حمایت می‌کنیم.

علیرضا عسکری رئیس سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلال احمر نیز در مراسم افتتاح نخستین خط تولید قطعات ست دیالیز گفت: تولید برخی محصولات یونیک است، شاید به لحاظ اقتصادی کمتر کسی به فکر تولید محصولات دیالیز برای بیماران بیفتد، اما مفتخریم بگوییم که با تولید ست دیالیز وابستگی خود به خارج از کشور را کم کرده ایم.

وی توضیح داد: با حمایت های دکتر همتی رئیس جمعیت هلال احمر دو اتفاق خوب تا پایان سال هم خواهد افتاد؛ وارد کردن دستگاه دیالیز و اضافه کردن محصولات جدید به سبد تولید سازمان تدارکات پزشکی که با این دو اتفاق خوب وابستگی‌مان به خارج از کشور کاهش خواهد یافت.

بیماران کلیوی از جمله افرادی هستند که در دوران بیماری خود ممکن است به عمل دیالیز نیاز پیدا کنند از این رو یکی از مهم ترین برنامه های شرکت تجهیزات پزشکی هلال ایران، تداوم تولید فیلترهای دیالیز به منظور کمک به درمان بیماران کلیوی و دیالیزی است.

براساس اعلام سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلال احمر، خطوط تولید انواع فیلترهای دیالیز شرکت تجهیزات پزشکی هلال ایران ظرفیت تولید روزانه ۱۰ هزار و سالانه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار فیلتر را دارد که امیدواریم با تداوم و توسعه فعالیت خود در این زمینه، نیاز بیماران کلیوی به این محصول حیاتی رفع شود.

شرکت تجهیزات پزشکی هلال ایران در حال حاضر انواع فیلتر های دیالیز، انواع سرنگ، سرنگ انسولین، سرسوزن دندانپزشکی، ست دیالیز، سوزن فیستولای وریدی و شریانی، ست تالاسمی، آنژیوکت، سوبگ، بی بگ، محلول دیالیز، محلول ضدعفونی کننده دست، ماسک سه لایه و فلاکن را در دست تولید دارد.

این شرکت صافی دیالیز را در دو نوع (Low Flux) و (High Flux) و همچنین کیسه پودر بی‌کربنات سدیم، ست و سوزن همودیالیز، محلول دیالیز، کیسه کارتریج بی‌کربنات سدیم را به منظور کمک به درمان بیماران کلیوی و دیالیزی در سبد تولید محصولات راهبردی و یک بار مصرف پزشکی خود دارد.

همودیالیز شایعترین روش درمان جایگزین کلیه در بیماران کلیوی است؛ در این روش خونی که از یک مسیرعروقی ثابت یا موقتی به دست می آید، با سرعت ۳۰۰ میلی لیتر در دقیقه یا بیشتر به درون مویرگ هایی که از غشاهای نیمه مصنوعی ساخته شده اند، پمپ می شود. در سمت مقابل، مایع دیالیز که حاوی کلراید سدیم، بی‌کربنات و غلظت های مختلفی از پتاسیم است، حرکت می کند.

انتشار از طریق غشاء این امکان را فراهم می آورد که مواد دارای وزن مولکولی کم مثل اوره بر اساس شیب غلظت از سمت خون به سمت مایع دیالیز حرکت کند، به همین ترتیب بی‌کربنات به سمت پلاسما انتشار می یابد و خارج کردن آب اضافی به کمک اولترافیلتراسیون صورت می گیرد که این امر به فشار هیدرواستاتیک دو غشاء بستگی دارد، به طور متوسط هر بیمار به چهار ساعت دیالیز به صورت سه بار در هفته نیاز دارد تا به حد کلیرانس کراتینین بیش از ۱۴۰ لیتر در هفته برسد. از شایع‌ترین مشکلات اختصاصی در بیماران دیالیزی می توان به افسردگی، سوءتغذیه، افزایش فشار خون، اختلالات خونی و نظایر آن اشاره کرد.