به گزارش روز سه شنبه ستاد توسعه فناوری نانو، میلاد سیف بوشهری مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در خصوص محصول نانویی خود گفت: از ابتدای سال تا کنون ۳۰ هزار نانوفیلتر به مشتریان تحویل دادهایم که بیشتر این فیلترها در بخش نیروگاهی و پالایشگاهی استفاده شدهاند. گروه مپنا که شرکتهای متعددی را در زیرمجموعه خود دارد، بزرگترین خریدار فیلترهای نانو از شرکت است و در کنار آن نیز بزرگترین پالایشگاه پارس جنوبی نیز از فیلترهای نانو استفاده میکند.
وی بیان کرد: براساس توافقهای به عمل آمده قرار است این فیلترهای نانو در پالایشگاهها و نیروگاههای عراق نیز استفاده شود. شرکت مهندسی و ساخت توربین مپنا (توگا) پروژههای مختلفی را در این کشور اجرا کرده است که در حال رایزنی برای استفاده از فیلترهای نانو در این پروژهها هستیم و امید است به زودی این کار انجام شود.
بوشهری از تمرکز بخش تحقیق و توسعه این شرکت روی نانوفیلترهای غیرهوایی خبر داد و گفت: در کنار فیلترهای هوا، قرار است در بخش تولید فیلترهای نانویی روغن و سوخت نیز فعالیت کنیم که بخش تحقیق و توسعه شرکت در حال توسعه فناوری مربوط به آن است.
وی ادامه داد: این نانوفیلترها در بخش نیروگاهی و پالایشگاهی استفاده شده و معمولا فیلترها برای توربینها به کار گرفته میشود. فیلترهای مبتنی بر فناوری نانو برای محافظت از آسیب به قطعات تجهیزات نیروگاهی توسط ذرات گردوغبار و آلودگی و دیگر ذرات مضر در هوا و با هدف جذب حداکثری ذرات گردوغبار به کار میرود. به دلیل استفاده از نانوالیاف با ضخامت کمتر و سطح ویژه بیشتر از الیاف معمولی، این فیلترها دارای عملکرد بهتری در فیلتراسیون هستند.
وجود نانوالیاف باعث افزایش راندمان جذب گردوغبار میشود و در عین حال افت فشار زیادی ایجاد نمیکند. الیاف الکتروریسی شده دارای قطر کمتر از ۱۰۰ نانومتر بوده و سطح کاغذ فیلتر را به صورت یکنواخت پوشش میدهد. جنس این نانوالیاف بهطور معمول از پلیآمید است.