به گزارش روز سه شنبه ایرنا، ینس استولتنبرگ در عین حال با طرح ادعاهایی درباره توان دفاعی و تسلیحاتی ایران، بدون اشاره به تهدیدهای هسته ای اسرائیل برای منطقه و جهان ، برنامه های موشکی و صلح آمیز هسته ای ایران را نگران کننده خواند.
او با طرح این احتمال و پیش قضاوت که برنامه موشکی و هسته ای ایران می تواند منجر به ساخت کلاهک های اتمی شود، گفت که توافق هسته ای برجام می تواند عاملی برای پیش گیری از این مسئله باشد.
دبیرکل ناتو درحالی این ادعاهای بی اساس را مطرح کرده است که جمهوری اسلامی ایران در عالی ترین سطح بارها تصریح و تاکید کرده است بدنبال دستیابی به سلاح های کشتار جمعی و هسته ای نیست و آن را حرام می داند.
حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی روز گذشته در دیدار نمایندگان مجلس خبرگان رهبری تأکید کردند: آنچه مانع جمهوری اسلامی برای ساخت سلاح هستهای است، فکر و مبانی اسلامی است که ساخت هر سلاحی اعم از هستهای یا شیمیایی را که موجب کشتار مردم عادی میشود، ممنوع میداند.
ایشان با یادآوری قتل عام ۲۲۰ هزار نفر در بمباران اتمی آمریکا و همچنین محاصره مردم مظلوم یمن و بمباران بازار و بیمارستان و مدرسه بوسیله جنگنده های ساخت غربیها، گفتند: کشتار غیرنظامیان و مردم بیگناه روش آمریکاییها و غربیها است و جمهوری اسلامی این روش را قبول ندارد و بر همین اساس به سلاح هستهای فکر هم نمیکند.
استولتنبرگ در بخشی دیگر از این مصاحبه درباره رویکرد ناتو درقبال روسیه و چین نیز گفت: قرار است در نشست اتی در سال جاری در بروکسل به بروز ساختن استراتژی ناتو پرداخته شود این موضوع مهم است چراکه محیط و وضعیت امنیتی بطور اساسی تغییر کرده است.
دبیرکل ناتو با اشاره به این که جهان شاهد تحولاتی در حوزه توازن قدرت و ظهور قدرتی به نام چین بوده است، گفت: البته که قدرت گرفتن چین برای اقتصادی ما خوب بوده است.
او گفت: البته که قدرت گرفتن چین برای اقتصاد ما خوب بوده است اما از طرفی هم برای ما چالش برانگیز بوده چرا که دومین بودجه بزرگ نظامی درجهان را داراست و درضمن حملات فضایی و دیگر زیرساخت های نظامی و توسعه تسلیحات نظامی پیشرفته داشته و به همین خاطر نیاز است تا ما هرچه بیشتر با هم نزدیک و متحد باشیم.
دبیر کل ناتو افزود: از لحاظ اقتصادی چین برای اتحادیه اروپا بسیار مهم بود چون ما قادر به افزایش تجارت با این کشور هستیم اما در زمینه زیرساختهای شبکه پیشرفته ۵G که از سوی چین توسعه یافته، باید از لحاظ امنیتی مراقب باشیم.
استولتنبرگ گفت: همزمان که با چین بعنوان یک قدرت اقتصادی و اینکه به زودی به بزرگترین قدرت اقتصادی در جهان تبدیل خواهد شد، کار می کنیم، در عین حال باید باید مراقب موارد بالقوه امنیتی نیز باشیم.
او با بیان اینکه ۱۰ هزار نیروی ناتو در افغانستان حضور دارد، گفت که هنوز تصمیم گیری درباره زمان خروج از این کشور زود است."ما همگی باهم به افغانستان رفته ایم و باهم تصمیم خواهیم گرفت که چه زمانی از آنجا خارج شویم."
دبیرکل ناتو برای توجیه ادامه حضور اشغالگرانه نیروهای بیگانه در افغانستان، بدون اشاره به اینکه چرا افغانستان بعد از ۲۰ سال از گذشت حمله امریکا و ناتو هنوز امنیت نیافته است، گفت : اگر زود از افغانستان خارج شویم این خطر وجود دارد هرانچه را که طی این چند سال کسب کرده ایم را از دست دهیم. او درحالی مدعی کسب دستاورد در افغانستان شد که هیچ اشاره ای به آنها نکرد.
با گذشته ۲۰ سال از لشگرکشی آمریکا و ناتو به افغانستان، این کشور همچنان از آتش جنگ و خشونت رنج می برد.