به گزارش ایرنا، کشاورزان هندی که از دو ماه پیش اعتراض های خود را به اصلاحات پارلمان به قانون کشاورزی با برپایی اردوگاههای اعتراضی از حومه دهلی نو پایتخت آغاز کرده بودند ، روز گذشته بار دیگر اجتماعات اعتراضی خود را از ایالت پنجاب که قطب کشاورزی هند محسوب می شود،از سرگرفتند.
کشاورزان هندی اصلاحات قانون کشاورزی را به ضرر کشاورزان و به نفع شرکت های بزرگ می دانند.
دولت "نارندرا مودی" نخست وزیر هند که ماه سپتامبر سال گذشته این قوانین را پس از تصویب پارلمان برای اجرا ابلاغ کرد به دلیل مخالفت کشاورزان بدون لغو آن فقط اجرای آن را به تعویق انداخت.دولت معتقد است که اصلاحات این قانون به نفع کشاورزان است.
روزنامه "هندوستان تایمز" در این خصوص نوشت: رهبران اتحادیههای کشاورزی در اعتراض های روز دوشنبه در یک بازار غلات در ایالت پنجاب اعلام کردند تعداد بیشتری از کشاورزان را به اردوگاههای اعتراضی در حومه دهلی اعزام خواهند کرد.
پلیس ایالت پنجاب تخمین میزند بیش از ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار کشاورز از جمله هزاران زن در شهر بارنالا اجتماع کردهاند و این بزرگترین اعتراض به اصلاحات قانون کشاورزی است.
نشریه "وایر" در گزارشی دیگر نوشت: در میان اعتراض ها به اصلاحات قوانین کشاورزی، سازمان ملل هم از دولت و کشاورزان معترض خواسته از خود خویشتنداری نشان دهند.
کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد از مقامات هند و کشاورزانی که به قانون جدید کشاورزی اعتراض دارند، خواست تا حد ممکن از خود خویشتنداری نشان دهند. کشاورزان مخالف قانون جدید دولت مرکزی هند، ۷۳ روز است در ورودیهای دهلی تحصن کردهاند.
این درحالی است که ماه گذشته هزاران کشاورز با تراکتورهای خود در روز جمهوری هند وارد دهلی نو پایتخت این کشور شده و با پلیس درگیر شدند.
"ایندیا تودی" اعلام کرد: به گفته مقامات هندی در درگیری میان نیروهای امنیتی و کشاورزان بیش از ۲۰۰ نیروی پلیس مجروح شدند و یک معترض نیز کشته شده است.
همچنین خبرهایی حاکی از قطع اینترنت و پیام کوتاه در دهلی نو و برخی دیگر از نقاط حساس هند که محل تجمع کشاورزان بوده منتشر شدهاست.
بر اساس گزارش رسانههای هند، پلیس تاکنون بیش از ۲۰۰ نفر از معترضان را بازداشت کرده است که در میان آنها خبرنگارانی هستند که سعی داشتهاند این اعتراضات را پوشش دهند.
کشاورزان هندی به چه معترض هستند؟
به گزارش "هندوستان تایمز"، هزاران کشاورز بیش از دو ماه است که در اطراف دهلی اردوی اعتراضی برپا کردهاند. آنها در اعتراض به اصطلاحات قوانین کشاورزی، اعتصابی را سازماندهی کردهاند که برخی آن را "بزرگترین" اعتصاب تاریخ هند میدانند.
حزب حاکم، باهاراتیا جاناتا پارتی (بیجیپی) به رهبری نارندرا مودی نخست وزیر این کشور میگوید قوانین جدید به بخش خصوصی اجازه میدهد نقش بیشتری در بخش کشاورزی بازی کند اما به درآمد کشاورزان لطمه نمیزند.
کشاورزان میگویند این اصلاحات هم درآمد آنها را کاهش میدهد هم قوانینی که در دورههای قبل آنها را از "بازار آزاد بدون محدودیت" محافظت میکرد، از بین میبرد.
تاکنون چند دور مذاکره دولت و معترضان بینتیجه مانده است. هفته گذشته نیز معترضان پیشنهاد دولت برای تعلیق قوانین جدید را نپذیرفتند.
این یکی از طولانیترین اعتراضهای کشاورزان است که هند تاکنون به خود دیده است
بیش از نیمی از هندیها در مزارع کار میکنند و دولت به کشاورزان یارانه میدهد و آنها را از مالیات بر درآمد و بیمه محصولات معاف میکند. دولت در حال حاضر دستکم قیمت ۲۳ محصول را تضمین و مرتب از بدهیهای خود چشمپوشی میکند.
کشاورزان میگویند دولت میخواهد به این روند پایان دهد و کشاورزان را با شرکتهای بزرگ طرف کند.