به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از گاردین، یک سال از آغاز شیوع کرونا می گذرد و در این مدت، بسیاری از اروپایی ها نسبت به نحوه مدیریت دولت هایشان با این بحران، بدبین تر و منتقدتر شده اند.
در این بررسی که توسط مرکز تحقیقات سیاسی «سویپوف» فرانسه از حدود ۸ هزار نفر در سراسر فرانسه، آلمان، ایتالیا و انگلیس انجام شد، شمار بالایی نسبت به تئوری های توطئه مرتبط با کووید – ۱۹ و واکسن کرونا نظر مثبتی نشان دادند.
بیش از ۳۶ درصد از پرسش شوندگان فرانسوی، ۳۲ درصد ایتالیایی و آلمانی و ۳۱ درصد انگلیسی موافق بودند که وزارت های بهداشت این کشورها با شرکت های داروسازی برای سرپوش گذاشتن بر خطرات تزریق واکسن همکاری دارند. این درحالی است که ۴۲ درصد فرانسوی، ۴۱ درصد انگلیسی، ۴۰ درصد ایتالیایی و ۳۹ درصد آلمانی احساس می کنند که دولت ها از این بحران برای کنترل و نظارت بر شهروندان بهره برداری می کنند.
این بررسی همچنین تضاد آشنایی در سطح اعتماد اجتماعی و سیاسی بین اروپای جنوبی و شمالی را مورد تائید قرار داد.
تجارب این چهار کشور در زمینه همه گیری، مشابه نیست. ایتالیا که بهار گذشته به شدت تحت تاثیر این ویروس قرار گرفت، با احتیاط شروع به کاهش محدودیت های کرونایی کرده است. آلمان و انگلیس نیز که موج دوم شیوع در هر دو کشور مرگبارتر از موج اول بوده، هنوز نمی توانند این محدودیت ها را کاهش دهند و فرانسه امیدوار است قرنطینه سوم در این کشور اعمال نشود.
۴۱ درصد از فرانسوی ها در توصیف حال خود از کلمه «خسته» استفاده کردند، درحالی که این رقم فوریه سال گذشته در نزد فرانسوی ها ۲۸ درصد بود. در ایتالیا این میزان به ۴۰ درصد، در انگلیس از ۱۹ درصد به ۳۱ درصد و در آلمان از ۷ درصد به ۱۵ درصد رسید.
در همین حال، شمار افرادی که از کلمه «محزون» برای توصیف حالشان استفاده کردند، ۳۴ درصد در فرانسه و ۲۴ درصد در ایتالیا بود. این رقم در آلمان به ۱۴ درصد و در انگلیس به ۱۶ درصد رسید.
سوال دیگری که از شرکت کنندگان در این نظرسنجی پرسیده شد، میزان رضایت از نحوه مدیریت دولت بر این بحران بود. ۵۶ درصد از آلمانی ها این روش مدیریتی را کاملا یا نسبتا دانستند. در انگلیس میزان رضایت از عملکرد دولت ۴۸ درصد، در فرانسه ۳۷ درصد و در ایتالیا ۵۲ درصد بود.
همچنین از پرسش شوندگان درمورد احساس شان نسبت به سیاست در کل پرسیده شد و ۳۹ درصد از فرانسوی ها از کلمه «بی اعتمادی» برای توصیف آن استفاده کردند. این میزان در میان انگلیسی ها ۳۰ درصد، ایتالیایی ها ۲۷ درصد و آلمانی ها ۲۴ درصد بود.
حتی حدود ۲۵ درصد از فرانسوی ها و ۳۱ درصد از ایتالیایی ها از کلمه تندتر «انزجار» برای توصیف این مساله بهره گرفتند و این رقم در نزد آلمانی ها ۸ درصد و در میان انگلیسی ها ۱۱ درصد بود.
دیدگاه های متفاوت نسبت به دولت ها و موسسات نیز منعکس کننده نگرانی ها درمورد تبعات اقتصادی کووید – ۱۹ بود، به طوری که میزان نگرانی در این زمینه در هر چهار کشور بالا بود و حال آنکه در فرانسه و ایتالیا در بالاترین جایگاه قرار داشت.
در بخش دیگری از این نظرسنجی، در مورد واکسن کرونا پرسیده شد. در هر چهار کشور، اصلی ترین دلیل برای عدم تمایل به دریافت واکسن (۵۸ درصد) به نگرانی از تاثیرات جانبی آن داده شد. از سویی ۵۴ درصد گفتند که اطلاعات کافی درمورد واکسن ها یا ویروس منتشر نشده و ۲۵ درصد نیز تاکید کردند که تصور نمی کنند واکسن ها موثر باشد. یک ششم (۱۶ درصد) از پرسش شوندگان نیز نسبت به واکسن ها در مجموع ابراز بی اعتمادی کردند.