به گزارش ایرنا، «سمیرا زرگری» سرمربی تیم ملی اسکی به دلیل ممنوع الخروج شدن از طرف همسر خود نتوانست به همراه تیم ملی راهی مسابقات جهانی ۲۰۲۱ اسکی آلپاین به میزبانی شهر کورتینا دامپزو ایتالیا شود. به همین دلیل ملیپوشان بدون سرمربی راهی این رقابتها شدند.
برای حضور در این مسابقات ملیپوشان ایران با ترکیب پوریا ساوهشمشکی، سیدمرتضی جعفری، بهنام کیاشمشکی، نیما بها، عاطفه احمدی، مرجان کلهر، فروغ عباسی و صدف ساوهشمشکی و با سرمربیگری باقر کلهر عازم رقابتهای قهرمانی جهان شدند. نمایندگان کشورمان از ۳۰ بهمن تا سوم اسفند ماه رقابتهای خود را در دو رشته مارپیچ بزرگ و مارپیچ کوچک برگزار کردند.
بدنبال وقوع این رویداد «معصومه ابتکار» در توییتی، نوشت: اصلاح چنین قوانینی نیازمند پشتوانههای فقهی - حقوقی و همکاری همه قواست. به این منظور معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده با برگزاری نشستها و تهیه و انتشار سند پشتیبان فقهی و حقوقی با همکاری دانشگاه مفید قم «لایحه اصلاح بند ۳ ماده ۱۸ قانون گذرنامه و الحاق یک تبصره به آن» اقدام کرده است.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده در ادامه نوشت: این اقدام علاوه بر لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت بوده که ماده ۵۷ آن به این موضوع پرداخته است. در ماده ۵۷ لایحه «حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت» که در دولت تصویب و در انتظار بررسی و تصویب در مجلس شورای اسلامی است، درباره زنانی که برای خروج از کشور نیاز به اذن همسر دارند، آمده در صورت خودداری غیرموجه شوهر از اعطای اذن، میتوانند ضمن تقدیم دادخواست، مستندات ضرورت خروج از کشور را به دادگاه خانواده تسلیم کنند.
وی ادامه داد: دادگاه خارج از نوبت نسبت به موضوع رسیدگی کرده و در صورت احراز ضرورت امر، عندالزوم پس از اخذ تامین مناسب، اذن خروج از کشور با ذکر مدت و دفعات سفر خواهد داد. به علاوه دادستان کل کشور حق ورود دارد و طبق قانون میتواند در موضوع رفع ممنوعیت خروج از کشور به عنوان مدعیالعموم ورود کند.
«سمیرا زرگری» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درخصوص ممنوع الخروج شدن خود، اظهار داشت: انتظار دارم تا در قانون منع خروج زنانی که در مسایل بینالمللی فعالیت میکنند، تجدید نظری صورت بگیرد. با این شرایطی که پیش آمده مقداری زمان میخواهم و وکیلم دنبال کارهایم است. از کمیته ملی المپیک هم نامهای داشتم مبنی بر اینکه کارم را پیگیری میکنند. خیلی برای تیم ملی زحمت کشیدم و مطمینم جواب زحماتم را میگیرم.
وی افزود: چندین سال است که در ایران پیست یخی نداریم و در صورت اینکه بودجه خوبی بگذارند میتوانند پیستهایی را آماده کنند که برف روی آن مانند پیستهای مسابقات جهانی شود و بازیکنان دغدغه زیادی نداشته باشند تا برای تمرین در اروپا هزاران یورو خرج کنند.
سرمربی تیم ملی اسکی عنوان کرد: در کشور خودمان میتوانیم پیستهایی را درست کنیم تا ملیپوشان با این همه وقت و انرژی که خرج میکنند نتیجه بهتری را بدست بیاورند و جزو ۳۰ نفر اول جهان شوند زیرا جوانانی داریم که استعداد و ظرفیت خوبی دارند، منتهی شکوفایی این استعدادها نیازمند بودجه، امکانات و تمرینات بیشتر است.
وی یادآور شد: اگر تیم ملی پیست اختصاصی برای تمرین داشته باشد و توریستها نتوانند وارد آن شوند؛ انگیزه بازیکنان در تیم بزرگسالان که الگوی ردههای پایینتر هستند، بیشتر میشود.
زرگری خاطرنشان کرد: از آنجایی که ملیپوشان به دلیل بحران کرونا نتوانستند زودتر به مسابقات جهانی اسکی اعزام شوند، نتوانستند روز قبل از مسابقه، تمرینی داشته باشند و دیر وارد پیست شدند اما دختران ما در این چند سال فوقالعاده قوی شدهاند و عملکرد آنان در این مسابقات به گونهای بود که پیامهای تبریک بسیاری از طرف سرمربیان اروپایی در خصوص عملکرد عالی دختران دریافت کردم.
عاطفه احمدی، مرجان کلهر، فروغ عباسی و صدف ساوه شمشکی ملی پوشان حاضر در مسابقات قرمانی جهان اسکی آلپاین بودند که احمدی در این رقابتها توانست برای نخستین بار به مانش دوم صعود کند و در جایگاه چهل و ششم جهان قرار بگیرد.
مسابقات اسکی قهرمانی جهان که به میزبانی ایتالیا برگزار شد با کسب عنوان سی و چهارم برای ملیپوشان ایران به پایان رسید.