محسن نجات روز سه شنبه در جلسه کارگروه هماهنگی و پیشگیری و مدیریت بحران گناباد افزود: برای پیشگیری موثر از تبعات حوادث و بحرانها راهی جز جلب مشارکت جوامع محلی و آحاد مردم وجود ندارد و آموزش همگانی و افزایش سطح اطلاعات عمومی نسبت به حوادث پیش بینی نشده و افزایش آمادگی برابر آنها باید مورد توجه مسوولان ذیربط قرار گیرد.
وی ادامه داد: در سیاست گذاری و برنامهریزی مدیریت بحران نیازمند جلب مشارکت تشکلهای مردمی، هیات امنای مساجد و بسیج هستیم.
مدیر کل هماهنگی مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی گفت: برنامه ریزی و ارایه خدمات متولیان ذیربط در مواقع بروز حوادث پیش بینی نشده و بحرانها باید بر اساس نقشه جامع خطر پذیری هر منطقه انجام شود.
نجات ضمن تاکید بر لزوم افزایش تعامل بین بخشی برای سرعت بخشی ارایه خدمات در زمان حوادث پیش بینی نشده افزود: مدیریت بحران باید بر اساس الگوی مفهومی تعریف شود و تصمیم گیری و برنامه ریزی ها مبتنی بر اطلاعات درست باشد.
وی ادامه داد: سند مدیریت بحران هر شهرستان باید مبتنی بر اطلاعات به روز از شرایط خطر پذیری آن منطقه تدوین و وظایف هر دستگاه اجرایی و ارگانها و بخشهای خدمات رسان و امدادی در زمان وقوع حوادث غیر مترقبه مشخص شود.
فرماندار گناباد هم در این نشست گفت: با توجه به قرار داشتن این شهرستان در نقطه ورودی استان خراسان رضوی از چند استان کشور، سوانح جاده ای مهمترین حوادث گناباد به شمار می رود.
حامد قربانی افزود: مشکلات تامین آب، پیشروی آب شور به سمت منابع آب شیرین و گسترش کانونهای فرسایش بادی به سبب کاهش بارندگی و مخاطرات آن به منابع طبیعی و محیط زیست از دیگر دغدغه های مدیریت بحران گناباد است.
وی با اشاره به فعالیت یک ایستگاه امداد جادهای هلال احمر در محورهای مواصلاتی گناباد ادامه داد: با توجه به مخاطرات و سوانح جاده ای وجود حداقل ۲ ایستگاه به خصوص در محور فردوس ضروری است.
او با اشاره به نبود چاه آب اضطراری در مواقع بحران در گناباد خواستار تخصیص اعتبار برای حفر تعدادی چاه بحران در این شهرستان شد.
مرکز شهرستان ۹۰ هزار نفری گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.