لاهیجان – ایرنا - کتابچه " آسیب شناسی فضای مجازی در آموزش آنلاین برای دانش آموزان" حاوی دیدگاه های مسوولان حوزه فرهنگ عمومی شهرستان لاهیجان  در هشتمین جلسه شورای فرهنگ عمومی رونمایی شد.

به گزارش ایرنا ، در هشتمین جلسه شورای فرهنگ عمومی  با حضور حجت الاسلام سید جواد سلیمانی امام جمعه و رئیس شورای فرهنگ عمومی ، یونس محمودی فرماندار و نائب رئیس شورای فرهنگ عمومی ، نگار نادری دبیر شورای فرهنگ عمومی و رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لاهیجان و سایر اعضاء  از کتابچه " آسیب شناسی فضای مجازی در آموزش آنلاین برای دانش آموزان" رونمایی شد .

این کتابچه در قطع پالتویی در ۳۴ صفحه به چاپ رسیده است در این کتابچه مطالبی توسط منوره دری جانی روانشناس هسته مشاوره آموزش و پرورش ، محسن فلاح راد عضو هیات علمی و کارشناس رایانه دانشگاه آزاد اسلامی ، ترمه لون آمیز روانشناس اجتماعی بهزیستی ،سید جواد سلیمانی امام جمعه و رئیس شورای فرهنگ عمومی ، یونس محمودی فرماندار و نائب رئیس شورای فرهنگ عمومی ، نگار نادری دبیر شورای فرهنگ عمومی و رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لاهیجان ،جوادنجارتمیزکار رئیس شورای شهر، شبنم جلالت مدیر مجتمع فرهنگی دیجیتال خاتم الانبیا(ص) گیلان بیان شده است.

موضوعاتی همچون چگونه فرزندانمان را در برابر آسیب های اجتماعی فضای مجازی واکسینه کنیم؟ نشان دادن الگوهای مطلوب و آموزش تعالیم دینی راهی برای رهایی از آسیب های فضای مجازی ، ایجاد تفریحات سالم جایگزین فضای مجازی ، آسیب های فضای مجازی در آموزش آنلاین ، آسیب شناسی فضای مجازی ، فضای مجازی (آسیبها ،فرصتها) ، فضای مجازی مستعمره های گردانندگان اصلی و دریافت مشاوره با ۱۴۸۰ توسط نویسندگان به تحریر درآمده است.

در این کتابچه حجت الاسلام سید جواد سلیمانی رئیس شورای فرهنگ عمومی در خصوص چگونگی محافظت فرزندانمان از آسیبهای فضای مجازی نوشته است : از آنجا که جمهوری اسلامی نمی‌تواند برای همیشه فیلترینگ باشد یا والدین همیشه نمی تواند همراه فرزندانشان باشند پس لازم است چاره ای اندیشیده شود، هیچ کسی بهتر از خود آدم نحوه فریب خوردنش را در فضای مجازی نمی‌داند، امروز اعتیاد به اتصال و آنلاین بودن کودکان و نوجوانان را به دامن نامحدود فضای مجازی می‌کشاند.

وی در ادامه راهکارهایی را برای در امان ماندن از آسیبها ارائه داده است .

در بخش دیگر این کتابچه فرماندار لاهیجان در خصوص نشان دادن الگوهای مطلوب و آموزش تعالیم دینی به عنوان راهی برای رهایی از آسیب های فضای مجازی نوشته است : آسیب های فضای مجازی مختص به یک کشور نیست بسیاری از کشورها درگیر آن بوده و به ایجاد فضای امن و پاک برای کم سن و سالان و مصونیت کودکان چاره اندیشی کرده اند .

 یونس محمودی خاطرنشان کرده :فضای مجازی در کنار مزایا ، چالش‌هایی نیز به همراه دارد کودک می‌تواند به مطالب مختلف دست پیدا کند آموزش ببیند اطلاعات خود را افزایش دهد یا با دنیای جدید آشنا شود در عین حال به مطالب ، عکس و تصاویری که مناسب او هم نیست دست پیدا کند و فضای مجازی پر از محتوای بی در و پیکر است که دسته بندی خاصی ندارد و دسترسی به آنها آسان است.

وی می افزاید: اکنون که آموزش دانش آموزان در فضای شاد دسترسی به کودکان را به موبایل، لپ تاپ، تبلت زیاد کرده است بیشتر باید به اهمیت ایمن سازی فضای مجازی توجه کرد در فضای مجازی انواع محتوا مانند محتوای غیر قانونی، قانونی، آسیب رسان ، اقتصادی و تجاری وجود دارد، خانواده‌ها می‌توانند آموزش استفاده بهینه از فضای مجازی را به کودکان یاد بدهند.

به گزارش ایرنا، دو جلسه شورای فرهنگ عمومی لاهیجان به آسیب فضای مجازی در آموزش آنلاین اختصاص پیدا کرد و نتیجه مطالب کارشناسی در قالب کتابچه در اختیار علاقمندان قرار گرفت.

شورای فرهنگ عمومی به مسائل و مشکلات جامعه نگاه تخصصی داشته باشد

فرماندار لاهیجان در جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان لاهیجان با تأکید بر اینکه شورای فرهنگ عمومی باید به مسائل و مشکلات جامعه نگاه تخصصی داشته باشد، گفت: نگاه تخصصی شورای فرهنگ عمومی به مسائل مختلف موجب کاهش بسیاری از مشکلات و آسیب‎ها می‎شود.

یونس محمودی افزود: تربیت و نقش والدین به عنوان تاثیر گذار ترین مربی، از منظر روانشناسان در قالب سه عنصر مهم خانه و مدرسه و جامعه مورد اتفاق همه ی صاحبان علوم اجتماعی و متخصصین در حوزه های دینی و آموزشی است.

وی با بیان اینکه تلفیق مبانی آموزشی و دینی به عنوان مکمل و متمم تربیت فرزندان است، تصریح کرد: کودکان پس از والدین متاثر از مربیان و معلمان خود هستند.

فرماندار لاهیجان تاکید کرد: کتب و مقاله های آموزشی مورد تایید وزارت آموزش و پرورش و سازمان بهزیستی باید از علم رفتاری، اجتماعی و آسیب شناسان مورد نظر خواهی قرار گیرد.

محمودی با اشاره به اینکه به روز بودن یک مربی می تواند آسیب های اجتماعی را کاهش دهد، خاطر نشان کرد: نوع، نگاه و آموزش مربی باید متناسب با رفتار کودک باشد و فضاهای آموزشی کودکان نیز باید ایده آل نسل کودکان در نظر گرفته شود.