مهدی داوری روز چهارشنبه در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: یکی از ایستگاه های جدید در منطقه ۳ محدوده میرداماد، ایستگاه دیگر در منطقه ۱۲ محدوده خیابان سعدی و ایستگاه سوم در حریم منطقه ۱۹ محدوده صالح آباد واقع شده است که با افتتاح این ایستگاه ها از امروز، سازمان آتش نشانی با ۱۳۳ ایستگاه در خدمت شهروندان است.
وی افزود: با افتتاح این ایستگاه ها قطعا زمان رسیدن آتش نشانان در این مناطق بشدت کاهش خواهد یافت و این ایستگاه ها در مناطق حساس و پر تردد شهر تهران افتتاح شده است.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران ادامه داد: با افتتاح این ایستگاه ها در این مناطق سعی کردیم ایمنی بافت های تجاری و مسکونی این مناطق را ارتقا دهیم.
وی با بیان اینکه، احداث ایستگاه های آتش نشانی در سایر مناطق پایتخت نیز همچنان دنبال می شود، گفت: شهرداری تهران تامین زمین جهت ساخت ایستگاه های جدید را در دستور کار خود قرارداده که البته با توجه به هزینه ساخت بالای ایستگاهها اقدامات موثری در این راستا صورت گرفته است و بیشتر خودروهای آتش نشانی نیز وارداتی است و هزینه خرید یک نردبان آتش نشانی تا ۴۰ میلیارد تومان هم برآورد می شود.
داوری با تاکید بر اهمیت مشارکت شهروندان در پیشگیری از حوادث شهری نیز گفت: بخش اعظم کار آتش نشانی به همکاری شهروندان در خصوص رعایت اصول ایمنی، نهادینه کردن فرهنگ ایمنی و... مربوط میشود و با توجه به گرانی اقدامات سخت افزاری، بسیاری از کشورها به سوی اقدامات نرم افزاری نظیر فرهنگ سازی روی آوردهاند که نیاز به برنامه بلند مدتی دارد.
به گفته وی، تعدادی تجهیزات عملیاتی شامل پمپ و تجهیزات هیدرولیکی، موتورسیکلت عملیاتی، موتور چهارچرخ، تشک نجات جدید و بخشی دیگر شامل تجهیزات انفرادی آتش نشانان از جمله اورکت و شلوار مقاوم در برابر حریق، دستگاه تنفسی و ... هستند که بخشی از لوازم و تجهیزات تولید داخل هستند و بخشی دیگر نظیر البسه و پمپها وارداتی هستند.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی شهر تهران خاطرنشان کرد: در حال حاضر یک ست کامل لباس آتش نشانی حدود ۶۵ میلیون تومان است که با احتساب دستگاه تنفسی آن بیش از ٨٠ میلیون تومان می شود، اما اخیرا هم تعدادی لباس های دیگر خریداری کردیم و با وجود سختی و مشکلات توانستیم آن ها را وارد کنیم.
وی ادامه داد: این سازمان در سالهای گذشته از جهت سخت افزاری بسیار مطلوب عمل کرده و اکثر تجهیزات آتش نشانی، وارداتی و بسیار گران قیمت هستند.
داوری تاکید کرد: سازمان آتش نشانی تهران از مدتی پیش تعمیرات و نوسازی ایستگاه های قدیمی را نیز در دستور کار خود قرار داده است و طبق برنامهای که دارد هرچندماه یکبار باید تعمیرات ایستگاههای آتش نشانی را انجام دهد یا چنانچه زمان رسیدن آتش نشانان به محل حادثه طولانی است باید برای کاهش آن، ایستگاه جدیدی در محدوده شناسایی شده، بسازند.
وی با بیان اینکه سازمان آتش نشانی تهران ۴١ نردبان دارد، افزود: تجهیزات آتش نشانی تهران از نظر کمی و کیفی در وضعیت قابل قبولی است و در حال حاضر یک هزار و ۲۳۰ دستگاه خودروی سازمانی داریم و در سال ٩٩ نیز تعداد نیرو های سازمان آتش نشانی ۵ هزار و ۲۵۷ نفر است.
به گزارش ایرنا، مراسم افتتاحیه ۳ ایستگاه جدید آتش نشانی شهر تهران و همچنین رونمایی از جدید ترین تجهیزات این سازمان با حضور پیروز حناچی شهردار تهران، صدر اعظم نوری رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، مجتبی یزدانی معاون خدمات شهری شهرداری تهران و عیسی فرهادی فرماندار تهران هم اکنون در منطقه ۱۹ تهران در حال برگزاری است.
به گزارش ایرنا، سازمان آتش نشانی شهر تهران با بیش از ۱۳۰ ایستگاه و ۵ هزار نیروی عملیاتی تامین کننده ایمنی اماکن مسکونی و تجاری بی شمار این کلانشهر است.