«محمد مظفری» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با اجرای ۳۸ کیلومتر خط انتقال آبرسانی از سد کلان به شهر ملایر که تاکنون بیش از ۵۷ میلیارد تومان برای اجرای آن هزینه شده، ۱۲ میلیون مترمکعب آب مورد نیاز شهر ملایر تامین خواهد شد.
وی افزود: بخش عمده خط انتقال آب این پروژه اجرا شده و حدود یکهزار متر باقیمانده نیز به زودی تکمیل و آماده بهره برداری خواهد شد.
مدیر امور منابع آب شهرستان ملایر درباره طرح احداث تصفیهخانه سد نیز ادامه داد: برآورد اولیه اجرای این طرح ۴۰ میلیارد تومان بود که تصفیهخانه تاکنون با هزینه ۲۰۰ میلیارد تومان احداث شده و ظرفیت آن ۳۸۰ لیتر در ثانیه است که تا ۵۰۰ لیتر نیز قابل افزایش است.
مظفری با بیان اینکه تست بهرهبرداری، کنترل نَشت و ضدعفونی با کُلر برای طرح خط آبرسانی آب به شهر ملایر انجام شده است، گفت: با توجه به ناپایداری برق در برخی نقاط، مقرر شد شرکت توزیع برق نسبت به اجرای برقرسانی به طول ۲۶ کیلومتر اقدام کند.
به گفته وی، در حال حاضر ۴۳ میلیون مترمکعب از حجم سد کلان ملایر پُر شده و حدود ۲ میلیون مترمکعب ظرفیت خالی آن مربوط به تست لولههای تصفیهخانه و همچنین کنترل سیلاب تخلیه شده با بارندگیهای پیشرو است.
مدیر امور منابع آب شهرستان ملایر گفت: هم اکنون آب شرب ملایر از طریق ۲۷ حلقه چاه تامین میشود که بهرهبرداری از طرح آبرسانی سد کلان نقش مهمی در تامین آب مصرفی شهر خواهد داشت و این تعداد چاه نیز در صورت نیاز و طبق ضرورت وارد مدار خواهد شد.
مظفری با بیان اینکه مجموع مصرف آب شرب شهر ملایر در افق بلندمدت ۳۰ میلیون مترمکعب است، افزود: تامین ۱۲ میلیون مترمکعب آب شرب شهر ملایر، یکی از اهداف مهم احداث سد کلان است که بهره برداری از آن تحقق یکی از مطالبات جدی مردم این شهرستان به شمار می رود.
به گزارش ایرنا، علاوه بر تامین ۱۲ میلیون مترمکعب آب شرب شهر ملایر، تامین چهار میلیون مترمکعب حق آبههای کشاورزی پایین دست سد، تامین نیم میلیون مترمکعب آب مورد نیاز شهرک صنعتی سهند و حدود ۵.۵ میلیون مترمکعب سهم زیست محیطی از اهداف مهم احداث سد کلان در شهرستان ملایر است.
سد کلان ملایر با اعتباری معادل ۷۸ میلیارد تومان و ۴۵ میلیون متر مکعب حجم آب در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر ملایر احداث شده است.