تهران-ایرنا- دانشگاهیان در چهارمین مرحله رزمایش پویش مهر استادی بیش از هزار بسته معیشتی به خانواده‌های آسیب دیده اهدا کردند.

پویش مهر استادی در چهارمین مرحله رزمایش خود روز چهارشنبه در سازمان بسیج اساتید کشور و به طور همزمان در استان‌های خوزستان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، آذربایجان غربی و کرمانشاه  برگزار شد.

در این رزمایش همدلی که با حضور معاونین سازمان بسیج اساتید کشور و روسای دفاتر کانون‌های بسیج اساتید دانشگاه‌های تهران در سالن شهید شهریاری برگزار شد، علی امینی معاون بازرسی و امور استان‌های این سازمان، ضمن بیان اهداف این پویش با اشاره به این که اقدامات انجام شده در زمینه کمک‌های مومنانه مبانی فکری و فرهنگی خاص خود را دارد، گفت : در کشور ما  با توجه به آموزه‌های قرآن و دین مبین اسلام و تاکید بر دستگیری از نیازمندان، موضوع  همدلی و مواسات با خانواده‌های آسیب دیده موضوع بسیار مهمی است و اقدامات انجام شده در بحث رزمایش مواسات و همدلی در دوران شیوع کرونا، در هیچ کشوری به این شکل اجرا نشده است.

وی در ادامه ضمن اشاره به تلاش‌های صورت گرفته در سازمان بسیج اساتید کشور به خصوص پس از تاکید مقام معظم رهبری بر مشارکت همه اقشار در رزمایش مواسات و همدلی بیان کرد: در مرحله چهارم اجرای این طرح و در پویش مهر استادی این بار نهضت استادی بسیج در پنج استان آسیب ‌دیده خوزستان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، آذربایجان غربی و کرمانشاه  اقدام به اهدای بسته‌های معیشتی نموده است.

 نهضت محرومیت زدایی و تبیین کمک‌های مومنانه

به گزارش سازمان بسیج اساتید، علی مرادزاده معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان بسیج اساتید کشور نیز در این مراسم به بحث تبیین کمک‌های مومنانه در اسلام پرداخته و برخی واژه‌های کلیدی در قرآن در خصوص دستگیری از نیازمندان را مطرح کرد.

وی موضوع انفاق، تعاون، مواسات دینی و معنوی، کمک مومنانه و رزمایش کمک مومنانه برای دستگیری از اقشار آسیب پذیر، نهضت محرومیت زدایی که در قرآن و آموزه های دینی بسیار بر آن تاکید شده را نشانه قداست و اهمیت این امور دانست.

مرادزاده در ادامه به بیان اولویت‌ها و اهداف سازمان بسیج اساتید پرداخته و رویکرد این سازمان را حل مسائل کشور و تحقق منویات مقام معظم رهبری، معرفی کرد.

 اهدای بیش از ۱۰۰۰ بسته معیشتی در چهارمین مرحله پویش مهر ستادی

محمد قربانی گلشن‌آباد رییس مرکز رسانه و ارتباطات اجتماعی سازمان بسیج اساتید نیز در این مراسم عنوان کرد: در پی بحران همه‌گیری کرونا بخش‌های زیادی از نیروهای موقت، پیمانی و یا مستخدم رسمی حوزه‌های خدماتی در دانشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی، پژوهشی، کاربردی و مهارتی کشور در امر مهم معیشت و اداره زندگی و تولیت خانواده و فرزندان خود با مشکلات و مصائب فراوانی روبرو شدند. در این راستا، سازمان بسیج اساتید کشور در اجرای چهارمین مرحله از همبستگی استادان و مدرسین دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی با نیازمندان جامعه و در پویش ملی مهر استادی، آیین اهدای  بیش از هزار بسته معیشتی به خانواده‌های آسیب دیده کرونایی دانشگاهیان را برگزار کرده است.

نقش موثر صدها گروه جهادی در رزمایش مواسات و همدلی
سید محمود هاشمی رییس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این  مراسم ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی گفت: تا کنون ۱۳۰ هزار بسته معیشتی و بهداشتی در سطح جامعه دانشگاهی و سایر اقشار آسیب پذیر توسط دانشگاه آزاد توزیع شده که بخشی از این موارد  محصولات بهداشتی تولیدات خود دانشگاه آزاد بوده است.

وی افزود: حدود ۱۰۰ گروه جهادی با دستیابی به فرمول محلول‌های ضد عفونی و ماسک و ... نقش موثری را در بحث تامین بسته‌های معیشتی و بهداشتی ایفا کردند و تمام این پشتیبانی‌ها از محل کمک‌های خیرین دانشگاهی بوده است.

 مانور مواسات و ضرورت فرهنگ‌سازی آن در دانشگاه

رشید جعفر پور رییس بسیج اساتید وزارت علوم یکی از ویژگی‌های انقلاب اسلامی را تبدیل ظرفیت‌ها و استعدادها به "عمل" عنوان کرده و گفت: در انقلاب اسلامی مفاهیمی چون شهادت و جهاد  تبدیل به عمل شد. مواسات و همدلی مومنانه نیز جزو مفاهیمی است که جامعه ما بر اساس مبانی فکری خود آن را به "عمل" تبدیل کرد.

وی افزود:  مقام معظم رهبری گفتند "جامعه ما می تواند مواسات را که مفهومی برجسته است تبدیل به عمل کند" و در این چند دوره دیده شده که جامعه ما جامعه دینی و قرآنی است و این توان را داشته است.  دانشگاه هم در این میان وظیفه دارد جامعه هدف خود را به خوبی بشناسد و در رفع نیازها و حل مشکلات به میدان عمل بیاید.

جعفرپور در ادامه به ضرورت پرداختن به بحث فرهنگ‌سازی در امر مواسات اشاره کرده و گفت: لازم است دانشگاه موضوع فرهنگ‌سازی مواسات در دانشگاه را  عهده دار شود . با توجه به آنکه ظرفیت دانشگاه در زمینه گفتمان سازی بیشتر است، باید بر این امر تاکید کند.

این استاد دانشگاه افزود: در سال‌های گذشته بحث برگزاری اعتکاف به عنوان یک مانور معنوی در دانشگاه‌ها مطرح بود و امروز با توجه به شرایط کرونایی به جای آن می‌توان به سراغ مانور مواسات رفت و آن را در دانشگاه‌ها اجرایی کرد.  بسیج اساتید در وزارت علوم  برای تبدیل این اقدام به یک اثر جاوید تمام تلاش خود را به کار خواهد بست.