تهران - ایرنا - سازمان بهداشت پان آمریکن با تاکید بر اینکه واکسن‌های کرونا نباید فقط امتیازی در دسترس و اختیار گروهی اقلیت باشد، اعلام کرد کشورهای آسیب پذیر آمریکای لاتین و کارائیب، در اسرع وقت به بیشترین محموله‌های واکسن نیازمندند.

به گزارش روز پنج شنبه ایرنا، «سازمان بهداشت پان آمریکن» (Pan American health organization) زیر نظر سازمان ملل متحد با بیان اینکه تاکنون ۲۸ کشور در کل قاره آمریکا طرح‌های واکسیناسیون کووید-۱۹ را آغاز کرده اند، اعلام کرد این قاره (کشورهای آسیب پذیر آمریکای لاتین و کارائیب) در اسرع وقت به بیشترین محموله‌های واکسن کووید-۱۹ برای نجات جان انسان‌ها نیازمند است.

«کاریسا اِتییِن» (Carissa Etienne) مدیر سازمان بهداشت پان آمریکن در تاکید لزوم دسترسی عادلانه کشورها به واکسن گفت: قدرت واکسن‌ها برای نجات جان انسان‌ها نباید فقط امتیازی در دسترس و اختیار گروهی اقلیت باشد؛ این حق متعلق به همه، به ویژه کشورهایی است که بیشتر در معرض خطر هستند.

به گزارش تارنمای سازمان ملل متحد، این نهاد با اشاره به ارسال محدود محموله اولیه واکسن در قالب سازوکار چندجانبه «کواکس» (برنامه پیش‌خرید و توزیع عادلانه واکسن کووید-۱۹ زیر نظر سازمان جهانی بهداشت) از افزایش تدریجی میزان واکسن‌ها در ماه‌های آینده خبر داد.

به گزارش سازمان پان آمریکن در توزیع اولیه دوزهای واکسن طرح کوواکس، دو تا دو و نیم درصد از جمعیت کشورهای آمریکای لاتین پوشش داده خواهند شد.

این نهاد بین المللی تصریح کرد، به رغم قبول این واقعیت که شماری از کشورها با امضای توافق نامه های دوجانبه با شرکت‌های تولیدی و همچنین دریافت هر چند اندک کمک‌های مالی، در حال حاضر واکسیناسیون در برابر کرونا را آغاز کرده اند اما «هنوز در موقعیتی بسیار عقب تر از آن که باید باشیم، هستیم». 

به نوشته نشریه ال پائیس اسپانیا، بر اساس اعلام برنامه پیش‌خرید و توزیع عادلانه واکسن کووید-۱۹ زیر نظر سازمان جهانی بهداشت موسوم به «کواکس»، کشورهای آمریکای لاتین در نخستین مرحله این طرح، حدود ۱۰ درصد از محموله‌های توزیعی را دریافت خواهند کرد.

به این ترتیب برزیل با حدود ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار دوز، مکزیک شش میلیون و ۵۰۰ هزار دوز و کلمبیا با دو میلیون و ۷۰۰ هزار دوز، آرژانتین دو میلیون و ۳۰۰ هزار دوز و پرو با یک میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن کرونا در قالب برنامه کواکس، در صدر دریافت کنندگان آمریکای لاتین قرار دارند.  

از آغاز روند واکسیناسیون کووید-۱۹ در آمریکای لاتین (۲۴ دسامبر/ چهارم دی ماه) حدود دو ماه می‌گذرد و این منطقه در سایه شناسایی گونه‌های جهش یافته انگلیسی و برزیلی، همچنان با بیش از ۲۱ میلیون و ۴۷ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا در جایگاه یکی از اصلیترین کانون‌های شیوع بیماری همه‌گیر قرار دارد.

به نوشته تارنمای اسپانیایی شبکه سی ان ان، بر اساس تارنمای آماری دانشگاه آکسفورد،  تا کنون دست‌کم ۱۳ میلیون و ۳۸۸ هزار و ۷۰۳ دوز واکسن کرونا در منطقه آمریکای لاتین تزریق شده است.

در حال حاضر، در شیلی ۱۶ درصد، در آرژانتین ۱.۶۵ درصد، برزیل ۳.۴۳ درصد و مکزیک ۱.۴ درصد از شهروندان واکسن کرونا دریافت کرده اند. در برزیل تا کنون حدود هفت میلیون و ۳۰۰ هزار دوز واکسن تزریق شده که در مقایسه با جمعیت ۲۱۱ میلیون نفره این کشور، رقم ناچیزی است.  

در مقابل، شیلی در مدت زمان کمتر از یک‌ماه حدود ۱۶ درصد از ۱۹ میلیون نفر جمعیت خود را در برابر ویروس کرونا واکسینه کرده و به عنوان سردمدار کشورهای آمریکای لاتین در زمینه پیشبرد طرح واکسیناسیون شناخته شده است.

همچنین تا کنون گزینه های واکسن سینوواک، فایزر، آسترازنکا، کانسینو و اسپوتنیک در منطقه آمریکای لاتین استفاده شده است.

بانک جهانی در سال ۲۰۱۹، مجموع جمعیت منطقه آمریکای لاتین و کارائیب را نزدیک به ۶۴۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر برآورد کرده است که اگر تعداد افراد واکسینه شده را به نسبت جمعیت کل در نظر بگیریم تا کنون فقط ۰.۳ درصد از مردم این منطقه واکسن دریافت کرده اند.

به نوشته سی ان ان تا کنون پنج کشور کوبا، گواتمالا، هندوراس، نیکاراگوئه و اوروگوئه روند واکسیناسیون کووید-۱۹ را آغاز نکرده اند.