لندن - ایرنا - رهبران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا عصر پنجشنبه در چارچوب نشست شورای اروپا بصورت مجازی تشکیل جلسه داده تا درباره راهکارهای مشترک مقابله با همه‌گیری کرونا تبادل‌نظر و به یک اشتراک نظر برسند.

به گزارش بامداد جمعه ایرنا، دولت‌های اروپایی از سوی افکار عمومی به دلیل روند کند واکسیناسیون کرونا در داخل تحت فشار قرار دارند. قرار بود سفارش پیش‌خرید و توزیع واکسن برای تمام کشورهای عضو اتحادیه از طریق کمیسیون اروپا انجام شود، اما پس از رسوایی قرارداد با شرکت انگلیسی-سوئدی آسترازنیکا و تاخیر در تحول به موقع واکسن، اعتراض‌ها نسبت به عملکرد مدیران اتحادیه بالا گرفت.

«اورسولا فون »رئیس کمیسیون اروپا چندی پیش اذعان کرد که این اتحادیه به توانایی خود در نبرد علیه ویروس کرونا بیش از حد خوشبین بوده و به پیشرفت مورد نظر خود دست نیافته است.

وی بیان داشت: ما در تائید (واکسن کرونا) تأخیر کردیم و به تولید انبوه واکسن بیش از حد خوشبین بودیم. شاید بیش از حد اطمینان داشتیم که سفارش‌هایمان به موقع تحویل داده می‌شود. فون درلاین اذعان کرد، اشتباهاتی که رخ داد منجر به اتخاذ تصمیم محدودیت صادرات واکسن کرونا شد.

برخی کشورهای اروپایی به طور یکجانبه به دنبال خرید واکسن‌ روسی اسپوتنیک وی رفته و مرزهای خود را بسته‌اند. 

برخی خواستار اعمال محدودیت‌های منطقه‌ای و صدور گواهینامه (گذرنامه) واکسیناسیون کرونا هستند. اما این سیاست در اروپا مخالفان فراوانی دارد. یکی از مخالفان اصلی گذرنامه واکسن کووید-۱۹، «سازمان بهداشت جهانی» است. این سازمان می گوید هنوز «اطمینانی نیست که واکسن کووید بطور کامل با انتقال ویروس مقابله کند.»‌

گذرنامه های واکسن در واقع سندی خواهد بود که در بدو ورود شهروندان به رستورانها، جشنواره ها و هواپیماها کنترل شود. مخالفان این سیاست آن را تبعیض آمیز خوانده و مغایر حقوق بشر می‌دانند. با این حال حامیان چنین سیاستی معتقدند که برای کنترل و شکست کامل ویروس کرونا نیاز به آمارهای دقیق دارند و فهرست شهروندانی که واکسن دریافت کرده اند می تواند در این زمینه کمک کند.

آن‌ها می‌گویند که شاید این گذرنامه، مخالفان واکسیناسیون کرونا را به دریافت واکسن قانع کند. همچنین میلیون ها نفری که واکسن دریافت کرده اند قادر خواهند بود که به صنایع مختلف از جمله گردشگری رونق بدهند.

در جلسه‌ای که امروز برگذار شد رهبران برخی کشورهای مخالف گذرنامه واکسیناسیون از مواقع خود کمی عقب نشینی کردند. آنگلا مرکل صدر اعظم یکی از مخالفان این سیاست بود که به شرط تعیین حدود قانونی این گذرنامه مواضع خود را نرم‌تر کرد. با این حال گفته می‌شود که امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه نسبت به ایمن‌سازی و قطع زنجیره انتقال از طریق دریافت واکسن کرونا ابراز تردید کرده است.

فون درلاین امروز در سخنانی به رهبران کشورهای اروپایی اطمینان داد که هرگونه کمبود واکسن به زودی تامین خواهد شد. ادعایی که به گفته منابع خبری چنگ زیادی به دل شرکت‌کنندگان نزد.

سران کشورها در پایان نشست روز پنجشنبه با صدور بیانیه‌ای مشترک از راهبرد یکپارچه برای عبور از بحران کرونا حمایت کردند. آن‌ها در این بیانیه نسبت به شیوع گونه های جدید کرونا ابراز نگرانی کرده و بر لزوم حفظ محدودیت‌ها و منع سفرهای غیر ضروری در کنار تسریع روند واکسیناسیون کرونا تاکید کردند.

همچنین قرار شد بررسی‌ها درباره ضرورت صدور گواهینامه واکسیناسیون ادامه یابد. در پایان بیانیه با اشاره به اینکه همه‌گیری ویروس کرونا تمام نشده، بار دیگر می‌خوانیم که برای پرداختن به تهدیدهای بهداشتی باید به سیاست‌های چندجانبه‌گرایانه متوسل شد. آن‌ها در این زمینه حمایت خود را از یک معاهده جهانی برای مقابله با بیماری‌های همه‌گیر اعلام کردند.