هادی قاسمی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پیشرفت اجرایی این پروژه ها کامل بوده و همه آنها در مدار استفاده قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: این سطح از عملیات اجرایی در حوزه آبخیزداری در کشور بی نظیر بوده و بخش زیادی از ظرفیت آبی را در راستای احیای منابع طبیعی به کنترل درآورده است.
مدیرکل منابع طبیعی با اشاره به اینکه آذربایجان غربی با دارا بودن ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار هکتار منبع طبیعی در حوزه مرتع و جنگل از استان های غنی به شمار می رود، اظهار کرد: در صدد هستیم تا پایان سال، جشن انفال را در راستای تثبیت مالکیت این منابع خدادادی برگزار کنیم.
قاسمی با بیان اینکه از سال ۱۳۹۲ تا پایان سال گذشته ۵۰۱ هزار هکتار از اراضی ملی در استان تثبیت شده بود، ادامه داد: تنها در سال ججاری نزدیک به یک میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار از مالکیت اراضی ملی به نفع دولت تثبیت شده است.
وی از برگزاری آیین های هفته منابع طبیعی در نیمه دوم اسفندماه جاری خبر داد و گفت: کاشت درخت به طور نمادین با همراهی مسوولان استانی و توسعه فرهنگ استفاده درست از منابع خدادادی از جمله برنامه های این هفته است که با رعایت پروتکل های بهداشتی اجرایی خواهد شد.
به گزارش ایرنا، هفته منابع طبیعی از ۱۵ اسفند به مدت یک هفته برگزار می شود.
شعار امسال این هفته "همه باهم، جهاد برای حفاظت از منابع طبیعی" در نظر گرفته شده است.
آبخیزداری به علم و هنر برنامهریزی مستمر و اجرای اقدام لازم جهت مدیریت منابع حوزههای آبخیز اعم از طبیعی، کشاورزی، اقتصادی و انسانی بدون ایجاد اثرات منفی در منابع آب و خاک گفته میشود و میتواند به صورت مکانیکی یا بیولوژیکی باشد.
صاحبنظران این بخش تاکید دارند که با اجرای هر هکتار آبخیزداری میتوان ۵۰۰ مترمکعب آب جدید تولید کرد، ضمن آنکه اجرای هر هکتار عملیات آبخیزداری از ۶.۵ تن فرسایش خاکی و رسوب جلوگیری میکند.
آذربایجانغربی از جمله استانهای نیازمند آبخیزداری به شمار میرود زیرا این استان از یک سو منابع آبی لازم جهت ذخیرهسازی و مصرف در بخش کشاورزی را دارا بوده و از سوی دیگر این بخش سهم قابل توجهی از اقتصاد منطقه را به خود اختصاص داده است.