به گزارش ایرنا، آیتالله لطفالله دژکام در خطبه های جمعه هشتم اسفندماه مردم را در مواجهه با هدایت الهی سه دسته برشمرد و عنوان کرد: دستهای در مقابل هدایت الهی موضع میگیرند و کافرند؛ دستهای ایمان میآورند و تسلیماند و عدهای نیز خود را فریب میدهند و میگویند مسلمانیم اما درواقع در دلشان اسلام را قبول ندارند.
وی افزود: کفار حکومتهای کفر را تشکیل میدهند و تمدنهایی که میسازند مبتنی بر جاهلیت است؛ البته این بدان معنا نیست که کافران تمدن ندارند، بلکه آنها دنیا را دارند اما در آخرت ضرر میکنند.
نماینده ولی فقیه در استان فارس با بیان اینکه برخلاف کفار، منافقین هرگز نمیتوانند برای خود حکومتی مستقل تشکیل دهند، ابراز داشت: ازجمله مشکلات منافقان این است که چون شعارشان اسلامی و عملشان غیراسلامی قادر به تشکیل حکومت نیستند و از همین رو است که در تقسیمبندی حکومتهای جهان، دو دسته حکومت بیشتر نداریم، یکی دار الکفر است و یکی دار الاسلام یا مجتمع مسلمانان است.
آیتالله دژکام با اشاره به اینکه در دارالاسلام باید احکام اسلامی پیاده شود، اظهار کرد: این در حالی است که منافقین میخواهند شعار اسلام دهند؛ اما حکم خدا را پیاده نکنند و این افراد ناگزیر در جامعه ما هم حضور دارند و این ظرافت کار امروز ماست که مراقب باشیم.
مومن باید برای عرصه را برای کسانی که باور دینی ندارند تنگ کند
وی ادامه داد: تمام تلاش مومن در این جامعه که نامش جامعه اسلامی است این است که مجال را برای کسانی که به احکام دینی باور ندارند تنگ کند.
امام جمعه شیراز با تاکید بر ضرورت دقت در رایدهی در انتخابات پیش رو، گفت: در انتخابات هرکس با شعاری به میدان میآید، در این میان باید دغدغه مومن این باشد که به کسی که قلبا حکم خدا را باور ندارد، مجال ندهد و این از جمله واجباتی است که کسی به این سادگی از پس آن برنمیآید.
وی عنوان کرد:آرای مردمی رئیس جمهوری همچون شهید شهید رجایی را بر سر کار آورد که جهتگیریاش خدایی بود و برای اجرای دستور خدا قدم برداشت و فرد دیگری هم آمد که مجبور به عزلش شدیم؛ بنابراین هماکنون ۴۰ سال تجربه در رای دادن است و براساس این تجربه باید دستور خدا در تمامی عرصهها از خرد گرفته تا کلان اجرا شود.
آیتالله دژکام با اشاره به توصیههای رهبری در باره انتخاب درست، گفت: انتخاب خوب به معنای برگزیدن فرد مومن توانمند و کارامدی است که دین خدا را اجرا میکند و اگر نه در زمانهای که طرف کفر دارد به کار خود رسیدگی میکند، دارالاسلام عقب میماند.
وی ادامه داد: در فرایند تشکیل دولت اسلامی اگر عالَم انسان و جامعه بشری را با عالم طبیعت هماهنگ کردیم موفق شدهایم و اینکه میگویند محیط زیست را مراقبت کنید، شعار است؛ درواقع اگر میخواهیم از طبیعت مراقبت کنیم باید تمام منظرهای اجتماع انسانی متناسب با آن و هماهنگ با طبیعت شود.
امام جمعه شیراز با اشاره به این بیت سعدی که میگوید: ابر و باد و مه و خورشید و فلک در کارند/ تا تو نانی به کف آری و به غفلت نخوری، گفت: سعدی در این بیت مهم تاکید میکند که جامعه باید متناسب و هماهنگ با طبیعت باشد و ضروری است این مسیر در همه ابعاد زندگی توسعه یابد؛ از همین رو غفلت که ویژگی کسانی است که فرمان خدا را نمیبرند، باعث میشود که فرد فرمانبردار خداوند نباشد.
آیتالله دژکام با بیان اینکه انسان باوجدان درصورت نافرمانی از خداوند، خود از درون رنج میبرد، اظهار کرد: امروز حتی پستمدرنیستهای اروپا میگویند بشر نیاز به معنویت دارد و این یعنی از هر چه کاخ و بنا در دوران مدرنیسم ساختهاند وجدانشان ناراحت است؛ چون فرمان خدا نبردهاند.
پیام اصلی جمهوری اسلامی هماهنگی با ندای فطرت است
وی با تاکید بر اینکه بشر باید با فطرت خود هماهنگ باشد، ابراز داشت: پیام اصلی جمهوری اسلامی نیز همین است و امام راحل و رهبری فریادگر ندای فطرت هستند.
امام جمعه شیراز تاکید کرد: باید جامعه را به سمتی ببریم که فرمانبرداری خدا در آن جلوهگر باشد و این نشانه جامعه منتظر امام زمان است که از زندگی خود احساس لذت معنویت دارد و سالم است.
نماینده ولی فقیه در استان فارس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه هشتم اسفندماه با عنوان روز امور تربیتی و تربیت اسلامی ثبت شده است، گفت: هدف اصلی نظام اسلامی همین است که در جامعه و در تمام کره زمین انسان صالح تربیت شود؛ به بیان دیگر، به مقام صالحی رسیدن نتیجه تشکیل این حکومت است.
وی با بیان اینکه این مهم در در دولت حزبالهی شهید رجایی محقق شد، گفت: نامگذاری این روز دستاورد شهید رجایی و باهنر است زیرا آنها به خوبی میدانستند که هدف انقلاب چیست.
هدف تشکیل حکومت از سوی پیامبر تربیت انسان صالح بود
امام جمعه شیراز هدف اصلی پیامبر اسلام را از تشکیل حکومت تربیت انسان صالح برشمرد و ابراز داشت: آموزش و پرورش، بسیج، والدین، روحانیت و همه نهادها در این زمینه وظیفه دارند؛ زیرا اگر انسان صالح تربیت کردیم، حتی رئیس جمهور هم شود از جای خود بیرون نمیرود.
آیتالله دژکام درباره مناسبت نهم اسفندماه روز ملی حمایت از حقوق مصرفکنندگان نیز گفت: شرط حمایت از حقوق مصرفکننده این است که بین مردم و مدیران و افراد دارای نفوذ، تفاوتی در دسترسی به کالاها نباشد.
وی ادامه داد: امروز نمیتوان واکسن کووید ۱۹ را به تعداد هشت میلیارد نفر جمعیت جهان تولید کرد و موفق شدهایم مقداری از این واکسن را خریداری کنیم. در بحث توزیع واکسن برای آنکه به کسی ظلم نشود، اولین گروه را افرادی قرار دارند که در خط مقدم مقابله با کرونا هستند.
نماینده ولی فقیه در استان فارس اظهار کرد: با این حال، برخی در فضای مجازی گفتند این واکسن ضرر دارد و در نتیجه فرزندان مسئولان در تزریق این واکسن پیشگام شدند.
توزیع عادلانه، حقوق مصرفکننده را ادا میکند
امام جمعه شیراز با بیان اینکه عادلانه توزیع کردن باید هدف احقاق حقوق مصرفکننده باشد، بیان کرد: جلوگیری از ظلم نیازمند قاطعیت در تمامی سطوح است و ناظران و مسئولانی که در چند قوه بر این موضوع نظارت میکنند باید دقت کافی را به خرج دهند که کالاها عادلانه توزیع شود.
آیتالله دژکام توزیع عادلانه را حتی در شرایط کمبود، دلیل برای شکیبایی مردم دانست و تبعیض را مایه نارضایتی آنان برشمرد.
وی همچنین به مناسبت ۱۴ اسفند، تشکیل کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز اشاره کرد و بیان داشت: ایجاد عدالت اجتماعی هدف تشکیل این کمیته در بدو پیروزی انقلاب بود و تا به امروز تلاشهای بسیار خوبی را صورت داده است.
امام جمعه شیراز در ادامه به تشکیل بانکهای قرضالحسنه نیز اشاره کرد و این اقدام را مثبت برشمرد و بیان داشت: بانکهای قرضالحسنه گرچه اعتبار و قدرتی بسیاری ندارند، سعی کردهاند حداقل وام را ۵۰ میلیون تومان درنظر بگیرند و با حمایت از آنها میتوان شرایط را برای توزیع عادلانه و کمکهای خیرخواهانه فراهم کرد.