وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمعه گذشته در حاشیه دیدار با علما و مراجع عظام تقلید گفت: ایران در زمینه تامین داروها و تجهیزات مدیریت کرونا در مرز خودکفایی است و پیگیر صادرات تجیهزات کرونایی به کشورهای دیگر هستیم.
سعید نمکی در گفت وگو با خبرنگاران، اظهار کرد: نگرانی ما شعلههای بیماری در اثر ویروس سرکش جهش یافته است و امیدواریم با همان روش در کنترل امواج قبلی با رعایت بیشتر مردم و مسئولان شاهد گذر از این شرایط باشیم.
وی یادآور شد: در شرایط کنونی کادر درمان ما در سراسر کشور به امور مسلط هستند و با وجود ویروس انگلیسی همکاران رصد خانه به خانه افراد مبتلا و مشکوک به کرونا را انجام میدهند.
نمکی بیان کرد: در کل کشور از ۱۰۰ هزار تست در روز عبور کردیم در صورتی که در گذشته تعداد تستها در هر روز ۱۲ هزار مورد بود و بیماریابی گسترش یافته و امیدواریم که این موج را نیز خنثی کنیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه به مناسبت میلاد حضرت علی(ع) در سرای سالمندان کهریزک واکسیناسیون را شروع کردیم، گفت: کار واکسیناسیون با استفاده از واکسن وارداتی را با گروههای آسیب پذیر ادامه داده و در بهار آینده به یکی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان واکسن تبدیل خواهیم شد.
بهار آینده یکی از بزرگترین قطبهای واکسن جهان خواهیم شد
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین دردیدار تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س)گفت: بنده همه تلاش خود را به کار گرفتهام تا واکسن ایرانی به نتیجه برسد و به امید خدا دنیا هم خواهد دید که با تلاش بیوقفه جوانان ایران در بهار آینده ما یکی از بزرگترین قطبهای واکسن جهان خواهیم شد.
سعید نمکی ضمن تقدیر از همراهی آستان مقدس برای رعایت مسائل بهداشتی، اظهار کرد: دنیا باوجود زیر ساختهای قوی بهداشتی و اقتصادی نتوانست مقابل ویروس کرونا ایستادگی کنند و اکنون برخی از کشورها درگیر وضعیت اسفناکی هستند.
وی اضافه کرد: شکست ما درکرونا شکست جمهوری اسلامی است نه شکست وزارت بهداشت و در نقطه مقابله پیروزی ما در کرونا نیز فقط پیروزی وزارت بهداشت نیست بلکه پیروزی جمهوری اسلامی ایران است به همین علت همه کشور باید مقابل کرونا احساس وظیفه کنند و بسیج شوند
۲ مورد ابتلا به ویروس انگلیسی در قم شناسایی شد
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: تست کرونا ۲ نفر در قم نشان داد که آنها به ویروس «کرونای جهشیافته» یا همان «کرونای انگلیسی» مبتلا شدند.
محمدرضا قدیر در گفتوگویی اظهار داشت: جلسه کمیته واکنش سریع در این خصوص امروز تشکیل میشود و تیمهای رهگیری و نظارت با تمام توان در راستای شناسایی بیماران و تماسها تلاش میکنند.
وی خاطرنشان کرد: از همشهریان عزیز تقاضامند هستیم، ضمن رعایت مسایل بهداشتی و استفاده از «ماسک»، در «تجمعات» و «مهمانیهای خانگی» بههیچعنوان شرکت نکند.
زنگ خطر خیز کرونا در قم و دو برابر شدن تستهای مثبت
در جلسه ستاد مدیریت بحران ، نسبت به خیز مجدد کرونا و دو برابر شدن تست های مثبت کووید ۱۹ در این استان هشدار داده شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در این جلسه با تاکید به صدا درآمدن زنگ خطر خیر مجدد کووید ۱۹ در قم، اظهار داشت: طی هفته جاری تست های مثبت کرونا به میزان دو برابر افزایش یافته است.
محمدرضا قدیر افزود: ویروس جهشیافته انگلیسی در شهرهای اطراف قم شناسایی شده و این استان در بین شهرهایی که با ویروس جهش یافته دست و پنجه نرم میکنند، محصور شده است.
وی اظهار داشت: ویروس جهش یافته حالت انفجاری دارد و ممکن است شرایطی به وجود بیاورد که وضعیت را بسیار دشوارتر از امروز کند.
وی خاطرنشان کرد: به خاطر وجود تعداد بالای زائران عراقی در قم تعاملات جدیدی با تولیت آستان مقدس حرم حضرت معصومه(س) برای قرنطینه این افراد دربرخی هتلهای شهر و تشدید پروتکلهای بهداشتی درحرم مطهر انجام شده است.
مدارس قم تا پایان سال بازگشایی نمیشود
استاندار قم با تاکید بر غیرحضوری بودن مدارس استان تا پایان سال جاری، گفت: با توجه به وضعیت کرونایی، مدارس استان قم تا پایان سال بازگشایی نمیشود و مراکز آموزشی بهصورت غیرحضوری فعال خواهد بود.
بهرام سرمست در جلسه ستاد مدیریت بحران در سالن کرامت استانداری، بیان کرد: در مساله کرونا تنها چیزی که برای ما اهمیت دارد، حفظ جان و سلامت مردم است و به همین دلیل مدارس فقط بهصورت غیرحضوری باید فعالیت داشته باشند.
وی در ادامه با انتقاد شدید از عدم همکاری برخی دستگاهها در روند مبارزه با کرونا، گفت: اگر اداره و دستگاهی نمیتواند کمکی به کنترل کرونا داشته باشد همان بهتر است که پلمب و از چرخه فعالیت خارج شود.
سرمست همچنین اظهار داشت: با توجه به وجود زائران خارجی در استان قم در صورت شناسایی افراد مشکوک باید قرنطینه و مراقبت از آنها در اسرع وقت صورت بگیرد.
بهبود وضعیت شیوهنامههای بهداشتی در نانواییها
فرماندار قم نیز در ادامه این جلسه با تاکید بر ضرورت تشویق و تقدیر از نیروهای فعال در طرح محلهمحور شهید سلیمانی، گفت: اخبار کرونایی در قم همچنان با برخی ضد و نقیضهایی همراه است و همین مساله سبب کاهش روحیه در بین افراد فعال در طرح شهید سلیمانی شده است.
مرتضی حیدری بهبود رعایت شیوهنامههای بهداشتی در نانواییها را مورد توجه قرار داد و افزود: طی جلسات روزهای گذشته وضعیت رعایت پروتکلهای بهداشتی در سطح نانواییهای استان مطلوبتر از امروز خواهد شد.
به گفته وی، قم از نظر کنترل بیماری کرونا در وضعیت مطلوبی قرار دارد و نیروهای فعال در عرصه سلامت انتظار دارند تا تلاش آنها نادیده گرفته نشود.
روند افزایشی ابتلا به کرونا درقم
رییس مرکز بهداشت قم نیز ابراز داشت: روند ابتلا به کرونا با شیب ملایمی در سطح استان قم در حال افزایش است و تعداد افراد بدحال نیز بیشتر شده است.
سیامک محبی عنوان کرد: مراجعه افراد مشکوک به مراکز سرپایی تست کرونا نسبت به گذشته با شیب افزایشی همراه شده است.
وی یادآور شد: در طول پنج هفته اخیر میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در ابعاد مختلف آن در سطح ادارات دولتی قم با روند کاهشی روبه رو شده است.
محبی با تاکید بر کاهش استفاده از ماسک توسط مردم و نهادهای مختلف، اظهار کرد: میزان استفاده مردم از ماسک در معابر عمومی در بهترین حالت به ۶۲ درصد کاهش یافتهاست.
رییس مرکز بهداشت قم افزود: برای کنترل بیماری کرونا در قم باید سختگیریها نسبت به اصناف، پلاکهای غیربومی، مبادی ورودی شهر، پایانه های مسافربری و مسافران برون استانی،تورهای مسافربری و سفر به مناطق پرخطر تشدید شود.
قم با شرایط کرونایی شکنندهای رو به رو است
استاندار قم با بیان اینکه وضعیت کرونایی در قم شکننده است، گفت: برغم آبی بودن شرایط قم ولی به دلیل درگیری استانهای اطراف قم با این بیماری باید در آستانه سال جدید همه تدابیر را به کار بگیریم تا با موج چهارم مواجه نشویم.
بهرام سرمست در پایان جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا که بهصورت ویدیو کنفرانس در آن شرکت کرده بود، در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: یکسال گذشته را با کرونا پشت سرگذاشتیم و امروز نیز نگران موج چهارم هستیم از این رو در این جلسه مروری بر وضعیت کرونایی کشورها و همچنین استان های مختلف صورت گرفت.
وی با بیان اینکه بر اساس گزارش ارائه شده متاسفانه در ارتباط با خوزستان شاهد افزایش شتابان بستریها و فوتیهای کرونایی میباشیم، گفت: اکثر این فوتیها و بستریها به ویروس جهش یافته انگلیسی و حتی آفریقایی مبتلا شدند که این موضوع نگرانهایی را مطرح میکند.
وی با اشاره به تصمیم گرفته شده در ستاد ملی مبنی بر اعمال محدودیتهای جدیتر برای خوزستان، افزود: از آنجا که برخی از این بیماران کسانی هستند که از کشور همسایه ما یعنی عراق وارد شدند و مقصدشان نیز شهرهای زیارتی از جمله قم است باید تدابیری را اتخاذ کنیم تا از این ناحیه دچار آسیب نشویم.
استاندار قم با تاکید بر اینکه امسال نیز باید تعطیلات نوروزی را متناسب با شرایط کرونایی سپری کنیم، تصریح کرد: در این زمینه محدودیتهایی باید اعمال شود و شهروندان هم به یک سبک زندگی جدید که با شرایط کرونایی مطابقت دارد، عادت کنند.
وی بیان کرد: محدودیت تردد خودروها از ساعت ۲۱ تا ۳ بامداد همچنان برقرار است و ادامه خواهد داشت.
کوچکترین غفلت در خصوص ویروس کرونا در قم مشکل آفرین خواهد بود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: نباید به وضعیت «آبی» استان دلخوش کنیم، چرا که اگر کوچکترین غفلتی در خصوص مقابله با ویروس کرونا صورت گیرد، دچار مشکلات بسیار خواهیم شد.
محمدرضا قدیر در جلسه کمیته واکنش سریع دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به کشف ۲ مورد ابتلا به کرونای انگلیسی در استان قم، افزود: اقدامهای رهگیری در حال انجام است و از تمامی اطرافیان این ۲ بیمار، تست کرونا انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: مردم را نمی ترسانیم، اما ویروس کرونای انگلیسی «شوخیبردار» نیست و نباید بیتفاوت از کنار آن عبور کنیم.
وی همچنین در حاشیه برگزاری این جلسه در گفت وگو با خبرنگاران، اظهار داشت: از مردم می خواهیم با توجه به قدرت سرایت این ویروس؛ در زدن «ماسک»، «رعایت فاصلهگذاری اجتماعی» و رعایت سایر موارد بهداشتی و حضور نیافتن در تجمعها؛ دقت لازم را داشته باشند.
بر اساس آخرین گزارش از وضعیت ۲ بیمار مبتلا به کرونای انگلیسی در استان قم؛ یکی ازآنان ۷۲ سال و دیگری ۲۷ سال دارد و هر ۲ به تازگی یا خودشان به سفر رفته بودند و یا از مهمان استقبال کردهاند.
یکی از بیماران در آی.سی.یو. بیمارستان امیرالمومنین(ع) شهر قم به سر میبرد و دیگری قرنطینه است.
خطر تشدید شیوع کرونا در کمین قم
در سی و هشتمین جلسه شورای اطلاعرسانی قم، نگرانی از عادیانگاری و کاهش رعایت شیوهنامههای بهداشتی توسط مردم مطرح و نسبت به خطر تشدید شیوع کرونا در قم هشدار داده شد.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری قم در این جلسه گفت: هر دستگاهی باید چند بنر اطلاعرسانی با موضوع پیشگیری از شیوع کرونا و رعایت دستورالعملهای بهداشتی در یک هفته آینده نصب و محتوای بنرها را نیز از دانشگاه علوم پزشکی دریافت کند.
بیژن سلیمانپور با اشاره به خطر شیوع ویروس کرونا، افزود: همه دستگاهها باید به حوزه سلامت و درمان کمک کنند تا وضعیت بحرانی نشود.
وی ادامه داد: تجربه نشان داده هر کجا نظارت توسط مردم اعمال شده، نتیجه بهتری دریافت شده و وضعیت نیز بهبود یافته است.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه اگر به وضعیت قرمز برسیم کسادی کار باعث آزردهخاطری کسبه میشود، صاحبان کسبوکار باید از مشتریها بخواهند از ماسک استفاده و از ازدحام مردم در مغازهها و فروشگاهها جلوگیری کنند.
سلیمانپور با تاکید بر تغییر سبک زندگی و رعایت شیوهنامههای بهداشتی، ادامه داد: ویروس انگلیسی بسیار جدیتر است و اگر اپیدمی و فراگیر شود، میتواند برای ما خسارتبار باشد.
بستری ۱۵ بیمار کرونایی در قم
براساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی قم درحال حاضر ۱۱۵ بیمار کرونایی در این استان بستری هستند، که وضعیت هشت نفر از آنها وخیم است.
این گزارش حاکیست: در ۲۴ ساعت منتهی به هشتم اسفند ماه ۹۹، ۲۱ نفر با علائم مشکوک به کرونا در مراکز درمانی قم پذیرش که ۱۹ نفر از این افراد بستری شدند و هشت بیمار کرونایی نیز با بهبودی از بیمارستان ترخیص شدند.
در ۲۴ ساعت گذشته هیچ مورد فوت کرونا مثبت در این استان ثبت نشدهاست.
«با اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا، وضعیت شیوع ویروس کرونا در استان قم از ۱۵ دی از وضعیت قرمز به نارنجی، در ۶ دی از نارنجی به زرد و در ۲۰ دیماه جاری از زرد به «آبی» تغییر کرده است».
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید-۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۹۸ بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و عطسه، سرفه، دست دادن و روبوسی از جمله راههای انتقال آن است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخآباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.