انتشار اخبار و گزارش های استانی مبنی بر روند افزایش بیماری کووید۱۹ و انتشار ویروس کرونا در برخی استان ها نگران کننده شده چرا که تعداد بیماران بستری که به بیمارستان ها مراجعه می کنند و نیز بیماران سرپایی رو به افزایش است و علت اصلی آن هم افزایش دورهمی ها، تجمعات و اینکه میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در بین مردم کاهش یافته و رفت و آمدها در اماکن عمومی بیشتر شده است.
به گفته کارشناسان ویروس جهش یافته انگلیسی در کشور شیوع پیدا کرده اما علت اصلی افزایش دوباره موارد ابتلا به کرونا مستقیما ربطی به ویروس جدید ندارد و به علت رعایت نشدن اصول بهداشتی در سطح جامعه و در بین مردم است.
به عقیده آنان ، اگر روند سهلانگاری به همین شکل پیش برود موج چهارم بیماری در فروردین ماه ۱۴۰۰ رخ خواهد داد و این یعنی روزهای سختی در انتظار مردم خواهد بود.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت در حال حاضر ۱۱ شهرستان قرمز، ۳۲ شهرستان نارنجی، ۲۵۱ شهرستان زرد و ۱۵۴ شهرستان آبی هستند. شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، خرمشهر، دزفول، دشت آزادگان، رامهرمز، شادگان، شوشتر، کارون و هویزه در وضعیت قرمز قرار دارند.
به نظر میرسد علت قرمز شدن وضعیت خوزستان شیوع کرونای انگلیسی در این استان است.
وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی که به قم سفر کرده بود گفت : نگرانی ما شعلههای بیماری در اثر ویروس سرکش جهش یافته است و امیدواریم با همان روش در کنترل امواج قبلی با رعایت بیشتر مردم و مسئولان شاهد گذر از این شرایط باشیم.
زنگ خطر شیوع کرونای انگلیسی در پارسآباد
فرماندار پارسآباد مغان با اشاره به این که زنگ خطر شیوع کرونای انگلیسی از نزدیکیهای این شهرستان به گوش میرسد، از اصناف خواست مردم را به رعایت پروتکلها و زدن ماسک دعوت کنند.
ابراهیم امامی اظهارکرد: ویروس کرونای انگلیسی با سطح شیوع بیش از ویروس کرونا سابق و میزان مرگ و میر و درگیری سنین پایین در نزدیکیهای استان و این شهرستان مشاهده شده و در صورت درگیری شهرستان ناگزیر به اعمال محدودیتهای سنگین در فعالیت صنوف خواهیم بود.
وی از تشدید نظارتها و فعال شدن گروههای نظارتی خبرداد و گفت: همه کمک کنند و مسئولانه اجازه ندهند وارد فاز نارنجی و قرمز شویم.
خطر موج چهارم کرونا در آذربایجان غربی
شیوع بیماری کووید ۱۹ در آذربایجان غربی طی هفته های اخیر روند سریع تری به خود گرفته که این امر با بی توجهی مردم، رابطه مستقیم داشته و رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی، نقش اول را در این افزایش سرعت شیوع ایفا می کند.
استاندار آذربایجانغربی با اشاره به اینکه آمار ابتلا و مرگ ناشی از کووید ۱۹ در استان با شیب ملایمی روبه افزایش است، گفت: تداوم روند فعلی به قرمز شدن شهرهای استان منجر خواهد شد و خطر موج چهارم کرونا در استان جدی است.
محمدمهدی شهریاری افزود: فرمانداران، مدیران دستگاه های مربوطه و مردم باید خطر شروع موج چهارم کرونا را جدی بگیرند و بدون درنگ نسبت به اجرای دستورالعمل های بهداشتی و محدودیت ها اقدام کنند.
آژیر خطر کرونا در دهلران
فرماندار دهلران بر ضرورت بصدا درآوردن زنگ خطر کرونا و پرهیز از تجمعات در شهرستان تاکید کرد.
مجید عسگری با اشاره به پیک چهارم کرونا، وضعیت قرمز خوزستان در همجواری شهرستان، وضعیت نارنجی شهرستان و مشاهده مواردی از کرونای جهش یافته انگلیسی در دهلران اظهار داشت: با کمک بخشداران، شوراهای اسلامی و دهیاران باید زنگ خطر کرونا در شهرستان بصدا درآید و برگزاری تجمعات ممنوع و با برگزارکنندگان تجمعات برخورد جدی و قانونی صورت گیرد.
هشدار فرماندار هشترود نسبت به تغییر رنگ کرونایی
فرماندار هشترود نیز با تاکید بر لزوم هم افزایی برای تثبیت وضعیت شیوع کرونا ویروس، نسبت به تغییر رنگ کرونایی از آبی به زرد در این شهرستان هشدار داد.
امین امینیان افزود: تغییر رنگ کرونایی به این معنی است که شهرستان می خواهد از نظر شیوع کرونا به روال قبلی برگردد و باید همه آحاد مردم پروتکل ها را رعایت کنند، زیرا کوچک ترین غفلت در این باره، بزرگ ترین پشیمانی را به دنبال خواهد داشت.
کرونای انگلیسی به کازرون رسید
۲ مورد ابتلا به ویروس جهش یافته کرونا موسوم به انگلیسی در کازرون شناسایی شد.
رئیس بیمارستان ولیعصر (عج) کازرون گفت: نمونه گیری از دو بیمار انجام و به آزمایشگاه تهران ارسال شد که نتیجه بررسیها، تایید ابتلای این بیماران به نوع جهش یافته کرونا است.
سجاد شرافت افزود:پس از تایید ابتلای این افراد به نوع جهش یافته کرونا، جلسه اضطراری تشکیل شد.
وی اضافه کرد: ماموران شبکه بهداشت کازرون با مراجعه به منازل افراد مبتلا از خانواده دو فرد مبتلا و اطرافیان تست کرونا گرفتند که در دست بررسی است.
افزایش تعداد بیماران سرپایی کرونا در کرمان
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: با توجه به اینکه تعداد مراجعه کنندگان و بیماران سرپایی مبتلا به ویروس کرونا افزایش پیدا کرده است، باید محدودیت ها به صورت جدی حفظ شود.
حمید رضا رشیدی نژاد اظهار داشت : در حال حاضر تنها ویروس در گردش در استان کرمان ویروس جهش یافته است، که اگر طغیانی شود همه استان را درگیر میکند و شدت سرایت و مرگ و میر در نسخه جدید بیشتر است.
وی با اشاره به وضعیت نارنجی شهرستان سیرجان بیان کرد: طی ۲ هفته گذشته افزایش مرگ و میرها بویژه در کودکان و نوزادان از ویروس کرونا را در این شهرستان شاهد بودیم که کنترل ورودی و خروجی ها و قرنطینه اعمال شد.
احتمال ورود کرونای انگلیسی به لرستان
استاندار لرستان گفت: احتمال ورود ویروس جهش یافته کرونای انگلیسی در این استان با توجه به همجواری با خوزستان زیاد است بنابراین مردم باید همچنان نکات بهداشتی را رعایت کنند.
سید موسی خادمی اظهار کرد: روند بیماری کووید ۱۹ در لرستان تا حد زیادی کنترل شده است اما به دلیل نزدیکی به خوزستان و رشد بی سابقه ویروس در این استان، احتمال ورود ویروس جهش یافته انگلیسی وجود دارد.
وی گفت: ورود و خروج به سمت خوزستان و بالعکس باید با جدیت کنترل شود چرا که سرایت ویروس جهش یافته انگلیسی بسیار بالا است و مردم باید همکاری لازم را داشته باشند.
کرونا جان ۸۱ نفر دیگر را در ایران گرفت
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون یک میلیون و ۶۲۳ هزار و ۱۵۹ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۸۱ نفر از بیماران مبتلا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در ایران به ۵۹ هزار و ۹۸۰ نفر رسیده است.
سیما سادات لاری روز شنبه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (پنجم اسفند ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیص هفت هزار و ۹۷۵بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و ۴۱۸ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۶۲۳ هزار و ۱۵۹ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: تاکنون یک میلیون و ۳۸۶ هزار و ۵۳۴ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین سه هزار و ۷۲۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۱۰ میلیون و ۷۹۳ هزار و ۷۸۸ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همهگیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
بیماری کووید ۱۹ بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۱۲ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیش از دو میلیون و ۴۵۰ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست دادهاند.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش ویروس کرونا در انگلستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر آن شده، نگرانیهای جدیدی را در جهان به وجود آورده است.