به گزارش پایگاه اطلاعرسانی استانداری گیلان؛ ارسلان زارع بر ضرورت تشدید حضور اکیپهای نظارتی و استمرار رصد و پایش از بخشهای مختلف و برخورد قانونی تأکید و اضافه کرد: رونق کسب و کار باید صرفاً با رعایت دستورالعمل های بهداشتی باشد و این دو منافاتی با یکدیگر ندارد و در این راستا خود اصناف نیز باید پایکار باشند.
وی با اشاره به خرید واکسن برای واکسیناسیون کادر درمان و اقشار آسیبپذیر جامعه افزود: رعایت دستورالعملهای بهداشتی، فاصلهگذاری اجتماعی، شستن دستها و استفاده از ماسک بیشترین تأثیر را در پیشگیری از ابتلا به کرونا داشته و مورد تأکید کارشناسان بهداشتی است.
رئیس ستاد مدیریت و مقابله با کرونا گیلان با اشاره به اینکه هر زمان، میزان رعایت پروتکل ها کاهش یافته، شاهد شیوع بیماری بوده ایم و بالعکس؛ وقتی که توصیه ها مورد توجه قرار گرفته؛ منحنی مبتلایان شیب نزولی داشته، گفت: هر شهرستانی که تردد کمتر و رعایت دستورالعملهای بهداشتی بیشتر بوده، شاهد وضعیت بهتری نسبت به دیگر مناطق است.
وی خاطرنشان کرد: در استان گیلان نیز طبق آخرین بررسیها؛ شهرستانهای رودسر و رودبار در وضعیت نارنجی، شهرستانهای تالش، ماسال، سیاهکل و املش در وضعیت آبی و بقیه در شرایط زرد هستند.
استاندار گیلان تحرک جدیتر در شهرستانهای با وضعیت نارنجی برای بهبود شرایط تا هفته آتی و تغییر در وضعیت رنگبندی را مورد انتظار عنوان و تأکید کرد با وجود توصیههای ارائه شده مبنی بر رعایت جدی الزمات بهداشتی از سوی اصناف همچون پاساژها و نانواییها، باید اقدامات لازم از سوی متولیان این بخش ها صورت گیرد.
وی به افزایش تقاضا از سوی شهروندان برای خرید در ایام پایانی سال و نیز اهمیت بیش از پیش رعایت توصیه های بهداشتی اشاره و تصریح کرد: محتواهای متنوع رسانه ای در جهت آگاهی افزایی عمومی، تولید و منتشر شود.
زارع مراقبت جدی از سالمندان باتوجه به اینکه جزو گروه های آسیب پذیر جامعه هستند را مورد تأکید قرار داد و با بیان اینکه بهدلیل مراقبتهای مستمر کادر درمان میزان فوتی ها در گیلان نسبت به بستریشدگان از میانگین کشوری کمتر است، گفت که باید دقت در رعایت دستورالعملهای بهداشتی مضاعفتر شود.
وی همچنین بر لزوم استفاده مردم از بسترهای دولت الکترونیک تأکید و بیان کرد: بهدنبال شیوع کرونا، دولت الکترونیک و اقتصاد دیجیتال، ظهور و بروز بیشتری یافت و طی یک سال گذشته زیرساختهای لازم برای توسعه این بستر تقویت شد.
در این جلسه هریک از رئیسان کارگروه های ذیل ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا گزارشی از اقدامات صورت گرفته ارائه کردند.
بر اساس آخرین آمارهای وزارت بهداشت و درمان؛ تاکنون یک میلیون و ۶۱۵ هزار و ۱۸۴ در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و تعداد جان باختگان کرونا در ایران به ۵۹ هزار و ۸۹۹ نفر رسیده است. همچنین تاکنون یک میلیون و ۳۷۹ هزار و ۹۲۲ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند و ۳ هزار و ۷۲۰ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
گیلان با دو و نیم میلیون نفر جمعیت از نخستین استان های درگیر ویروس کرونا در کشور بود.هم اکنون حدود ٣١٠ بیمار مبتلا به بیماری کووید ١٩ در بیمارستان های استان بستری هستند که ٧٠ بیمار در بخش مراقبت های ویژه و بدحال هستند.