دکتر محمدجعفر صادقی روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا نخستین محموله تحویلی واکسن کرونا به دانشگاه علوم پزشکی مشهد را شامل ۴۷۰ دوز اعلام و بیان کرد: همه واکسنهای این محموله به کادر درمانی که بطور مستقیم درگیر امور درمان بیماران کرونایی در بخشهای مراقبت ویژه بیمارستانهای مشهد و چند شهرستان دیگر خراسان رضوی هستند تزریق شده است.
وی افزود: دومین محموله واکسن کرونا نیز تحویل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گردید و کار تزریق آن به اعضای کادر درمان از هفتم اسفند ماه جاری آغاز شده است.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: تاکنون تزریق واکسن کرونا در قالب مرحله دوم برای ۳۹۰ نفر از اعضای کادر درمانی این دانشگاه انجام شده است.
وی دومین محموله تحویلی واکسن کرونا را به خراسان رضوی شامل هشت هزار و ۷۸۰ دوز اعلام و بیان کرد: پنج هزار و ۳۰۰ دوز از این محموله سهم دانشگاه علوم پزشکی مشهد است و بقیه آن یعنی سه هزار و ۴۸۰ دوز متعلق به دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، تربتحیدریه، گناباد و دانشکدههای پزشکی نیشابور و تربتجام تعلق دارد.
دکتر صادقی گقت: کادر درمان شاغل در بیمارستانها و مراکر درمانی بر اساس بیشترین میزان درگیری با بیماران کرونایی در اولویت دریافت واکسن کرونا قرار دارند.
وی افزود: دیگر اقشار و گروههای جمعیتی پس از پایان تزریق واکسن کرونا به اعضای کادر درمان، این واکسن را دریافت خواهند کرد.
۸۰ درصد جمعیت شش میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند.
بقیه جمعیت خراسان رضوی توسط دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و دانشکدههای پزشکی تربتجام و نیشابور خدماترسانی میشوند.
شمار روزانه بیماران کرونایی بستری در بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد که ظرف هفته نخست ماه جاری ۱۱۵ نفر بود طی دو روز اخیر رو به کاهش گذاشته است.
ظرف هفت روز نخستین هفته اسفند ماه جاری تعداد بستریشدگان مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستانهای خراسان رضوی ۴۶۱ نفر و تعداد بستریشدگان در بخشهای مراقبت ویژه ۱۵۵ نفر بود. آمار فوت ناشی از بیماری کووید ۱۹ نیز در این استان همچنان تک رقمی است.
تاکنون یک میلیون و ۶۲۳ هزار و ۱۵۹ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شده و بیماری کووید ۱۹ جان ۵۹ هزار و ۹۸۰ نفر را در کشورمان گرفته است.
یک میلیون ۳۸۶ هزار و ۵۳۴ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا نیز تاکنون در ایران بهبود یافته و از بیمارستانها مرخص شدهاند.
بر اساس آخرین تحلیلهای آماری اعلام وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی ۱۱ شهرستان کشور در وضعیت قرمز، ۳۲ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۵۱ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۵۴ شهرستان در وضعیت آبی شیوع ویروس همهگیر قرار دارند.
"پاندمی کرونا" تاکنون در سطح جهان ۱۱۴ میلیون و ۷۸ هزار و ۵۳۱ نفر را بیمار کرده و جان دو میلیون و ۵۳۱ هزار و ۱۸۳ نفر را در ۲۳۰ کشور گرفته است. ۸۹ میلیون و ۶۲۴ هزار و ۶۸۵ نفر از افراد مبتلا به ویروس کرونا در سطح جهان نیز تاکنون درمان شدهاند.
در این میان آمریکا با ۲۹ میلیون ۱۳۶ هزار ۹۱۲ بیمار کووید ۱۹ و ۵۲۳ هزار و ۸۲ قربانی ویروس کرونا، بیشترین آمار ابتلا و تلفات ناشی از پاندمی کرونا را در جهان به خود اختصاص داده است. پس از آمریکا کشورهای هند، برزیل و روسیه بیشترین شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا را دارند.
بر اساس آخرین آمارهای رسمی، ایران در جدول مبتلایان پاندمی کرونا جایگاه پانزدهم را در میان کشورهای جهان دارد.