به گزارش ایرنا، اعضای شورای اسلامی شهر تهران امروز یکشنبه در جریان دویست و هفتاد و ششمین در ادامه بررسی بودجه سال ۱۴۰۰ شهرداری تهران تبصره های بودجه را مورد بررسی قرار دادند.
«سید حسن رسولی» عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در این خصوص گفت: لایحه شهرداری تهران درآمدها و هزینههای ۱۴۰۰ را ۴۹ هزار و ۹۶۰ میلیارد تومان پیشنهاد کرد که با کاهش در کمیسیون تلفیق به ۴۸ هزار و ۸۸۰ میلیارد تومان رسید.
وی با بیان اینکه امروز تبصره های بودجه را مورد بررسی قرار می دهیم، اظهار داشت: در لایحه پیشنهادی شهرداری ۳۳ تبصره وجود داشت که در مدت بررسی لایحه در کمیسیون ها، ۲۰۰ پیشنهاد از سوی اعضا در کمیسیون ها مطرح شد.
رسولی ادامه داد: از ۲۰۰ پیشنهاد ارائه شده، ۶۵ پیشنهاد در کمیسیونها رای نیاورد و دیگر پیشنهادها در متن تبصره های شهرداری اضافه و هشت تبصره نیز به لایحه بودجه الحاق شد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در حال حاضر ۴۱ تبصره به شورا تقدیم می شود، خاطرنشان کرد: بر حسب مدلی که تعیین شد تمام بار بودجه تبصره ها، به ردیف های پنجگانه تخصصی شهرداری انتقال پیدا کرده است و برخلاف سنوات گذشته هیچ تبصره بازی در لایحه بودجه وجود ندارد و این مهم ترین قدم برای اصل شفافیت است.
وی با اشاره به پروژههای کوچک مقیاس توسعه محلهای نیز اظهار داشت: شهردار تهران ۲ هزار و ۲۷۴ میلیارد تومان برای تکمیل پروژههای کوچک مقیاس محله پیشنهاد کرد که در کمیسیون ها با پیشنهاد کمیسیون معماری و شهرسازی، یک هزار میلیارد تومان به این عدد اضافه شد و برای سال آینده سه هزار و ۲۷۴ میلیارد تومان برای پروژههای کوچک مقیاس تامین اعتبار شده است.
رسولی با بیان اینکه در تبصره های بودجه به کارکنان قراردادی شرکت شهربان و حریم بان نیز توجه شده ، گفت: برای همکاران قراردادی شهربان و حریم بان که با مراجعه مکرر متقاضی تبدیل وضعیت خود بودند اما قانون این موضوع از اختیارات شورا نیست، بنابراین در بودجه سال ۱۴۰۰ ردیفی برای تامین هزینه های کارهای حجمی پیمانکاران به منظور پرداخت منابع ثابت حقوق کارگران شهروندان و حریم بان در نظر گرفته شده است.
«محسن هاشمی» رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز پس از توضیحات سید حسن رسولی از اعضای شورای شهر خواست از آنجا که ۴۱ تبصره پیش از این در کمیسیون تلفیق مطرح و بررسی شده است، همه تبصره ها بهطور یکجا رای گیری و سپس پیشنهادها مطرح شود.
وی تاکید کرد : هیچ کدام از این تبصره ها دارای بار بودجه نیست و در راستای جهتگیریهای سیاسی بودجه ۱۴۰۰ است.
اعضای شورای شهر سپس به بررسی تبصرههای بودجه سال ۱۴۰۰ شهرداری تهران پرداختند.
«حجت نظری» عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران پیشنهاد حذف بند «ح» تبصره یک مربوط به درآمد برج میلاد گفت: برج میلاد در سال جاری شاید ۲۰ میلیارد هم در آمد نداشته باشد و اکنون رقم ۲۰۰ میلیاردی درآمد را برای آن پیش بینی کنیم.
وی گفت: مشخص نیست وضعیت کرونا تا چه زمانی ادامه داشته باشد و اگر برج میلاد را که برای انجام امور جاری، دچار مشکل است ملزم کنیم تا به درآمد برسد عملا برای اداره امور جاری خود دچار مشکل خواهد شد.
نظری گفت: برج میلاد زیرمجموعه شهرداری تهران است و باید برای جبران هزینههای راهبری آن اعتبار پیش بینی شود.
«مجید فراهانی» عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با این پیشنهاد مخالفت کرد و گفت: این بند همیشه در بودجه وجود داشته و قرار شد برای برج میلاد هم ردیف درآمدی و هم ردیف هزینهای در نظر گرفته شود.
وی گفت: برای تحقق درآمد و هزینه، برج میلاد درآمد خود را به حساب خزانه برای شفافیت واریز و همان را برای تامین بخشی از هزینههای خود دریافت میکند.
«محمدرضا جوادی یگانه» معاون فرهنگی شهردار تهران هم اظهار داشت: درآمد برج میلاد در سال جاری در حدود ۱۰ میلیارد تومان بود و سال گذشته که شرایط کرونایی را نداشتیم این درآمد در حدود ۸۰ میلیارد تومان بود.
وی با بیان اینکه هزینههای برج میلاد هم حدود ۸۰ میلیارد تومان بود، عنوان کرد: اگر قرار باشد جبران هزینه به عنوان درآمد حساب شود عملا کفاف هزینهها را نمیدهد.
وی افزود: با نبود شرایط کرونایی هم برج میلاد باید ۳۰۰ میلیارد درآمد داشته باشد تا بتواند حقوق کارکنان خود را پرداخت کند.
وی پیشنهاد کرد که ردیف جبران هزینه حذف نشود تا حقوق کارمندان برج را پرداخت شود، کما اینکه اکنون دو ماه است حقوق آنها به دلیل اینکه ردیف وجود نداشت، نشده است.
در نهایت با تصویب شورا تا زمان ادامه محدودیتهای ناشی از شیوع کرونا، اولویت هزینه کرد با هزینههای نگه داشت برج میلاد و شرکت برج میلاد خواهد بود.
پس از ارائه پیشنهادها، اعضای شورای اسلامی شهر تهران با ۱۶ رای کلیات ۴۱ تبصره بودجه سال ۱۴۰۰ شهرداری تهران را تصویب کردند.