روحالله غلامی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این میزان کالا با بیش از ۹۰۷ هزار تن از طریق مرز بینالمللی مهران به عراق صادر شده است.
وی افزود: مهمترین اقلام صادراتی شامل مصالح ساختمانی، میوه و ترهبار، محصولات پلاستیکی، محصولات صنعتی، شیشه و جام، لوازم خانگی و محصولات فلزی بوده است.
مدیرکل گمرک استان ایلام با اشاره به اینکه در عمل تا ۲۱ خردادماه سال جاری هیچ فعالیت صادراتی از مرز مهران صورت نگرفت، یادآور شد: هم اکنون در هر روز کاری تعداد ۲۵۰ دستگاه کامیون از طرف عراق برای انتقال کالاهای تجار به عراق وارد محوطه پایانه مرزی مهران میشود.
به گفته وی اقلام خوراکی، مصنوعات پلاستیکی، شیشهجات، قطعات و محصولات خودرویی، فولاد، سرامیک، کاشی و مصالح ساختمانی از جمله موارد صادارتی تجار ایرانی از گمرک مهران به آنسوی مرز است.
غلامی با بیان اینکه هماکنون تردد کامیونهای حامل کالاهای صادراتی به مرز مهران به صورت عادی در جریان است، تاکید کرد: کالاها ابتدا در محوطه گمرک ترخیص و سپس توسط کامیونهای عراقی بارگیری میشوند و صادرات بدون وقفه و مشکل خاصی در حال انجام است.
مدیرکل گمرک ایلام با اشاره به میزان صادرات کالا از مرز مهران در سال گذشته گفت: سال گذشته ۲ میلیون و ۷۹ هزار تن کالا از کمرک مهران به عراق صادر شد که از لحاظ حجمی ۲۴ درصد رشد را نشان میدهد.
غلامی افزود: ارزش دلاری کالاهای صادر شده طی سال گذشته با توجه به کاهش ۳۰ درصدی ارزش پایه صادراتی در گمرک یک میلیارد و ۱۸۲ میلیون دلار بود درحالیکه این مقدار در سال ۹۷ بر اساس ارزش پایانه صادراتی سال ۹۷، یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار بوده است.
مدیرکل گمرک استان ایلام تاکید کرد: ارزش ریالی صادرات کالا از مرز مهران با ارز نیمایی سال گذشته ۱۳۰ هزار میلیارد ریال بوده است که ۴۸ درصد رشد را به صورت ریالی نشان میدهد.
به گزارش ایرنا، شهر مرزی مهران در استان ایلام با حدود ۲۳۰ کیلومتر فاصله با بغداد نزدیکترین شهر مرزی کشورمان به پایتخت عراق و عتبات عالیات این کشور است که امروز به کانون فعالیتهای صادراتی و تردد زوار با کشور همسایه تبدیل شده است.
شهرستان مرزی مهران در ۸۵ کیلومتری جنوب غربی ایلام قرار دارد.