به گزارش روز یکشنبه ایرنا، در این گزارش تاکید شده است که یمن اکنون با دشوارترین و شدیدترین بحران قحطی انسانی در چند دهه اخیر جهان مواجه است.
این گزارش در ادامه افزوده که ناامنی در یمن بدترین قحطی ساخته بشر است که جهان تاکنون به خود دیده است.
بر پایه اعلام سازمان ملل، ۱۶ میلیون شهروند یمنی یعنی بیش از نیمی از جمعیت این کشور اکنون از قحطی و گرسنگی شدید رنج میبرند و ۵ میلیون دیگر در آستانه قحطی شدید هستند.
در همین پیوند، «مارک لوکوک» مسئول امدارسانی سازمان ملل متحد اعلام کرد که نزدیک به ۸۰ درصد از مردم یمن به کمک های غذایی نیاز دارند و ۴۰۰ هزار کودک زیر ۵ سال از سوء تغذیه شدید رنج میبرند.
لوکوک گفت: یمن پیش از جنگ، کشوری فقیر و درگیر با مشکل سوء تغذیه و گرسنگی بود اما اقتصاد این کشور فعال بود و دولت به شمار زیادی از مردم خدمات ارائه میکرد ولی اکنون جنگ تا حدود زیادی همه چیز را نابود کرده است.
وی تاکید کرد که کشورهای حاشیه خلیج فارس باید برای جلوگیری از قحطی و بروز فاجعه انسانی به یمن کمک کنند.
مسئول امدادرسانی سازمان ملل متحد با بیان اینکه بحران غذایی در یمن شدیدترین قحطی انسانی دهه های گذشته در جهان است، ادامه داد که در عصر نوین کنونی، قحطی به سبب نبود درآمد و سپس زمینگیر شدن کوشش ها برای کمکرسانی روی میدهد؛ وضعیتی که اکنون و به طور دقیق یمن با آن مواجه است.
لوکوک اظهار کرد که سازمان ملل امیدوار است روز دوشنبه بتواند در یک نشست مجازی، حدود ۳.۸۵ میلیارد دلار کمک جهانی برای تامین مواد غذایی در یمن، جایی که در معرض دشوارترین بحران غذایی و شدیدترین قحطی تاریخ قراردارد، جمع کند.
نشریه انگلیسی «اکونومیست» پیشتر در گزارشی نوشت که یمن در رتبه ۱۱۳ از نظر شاخص امنیت غذایی قرار دارد که بدترین در سال ۲۰۲۰ در جهان است.
از سوی دیگر ۱۲ نهاد امدادرسان جهانی و گروه نجات کودکان هشدار دادند که اگر تا نشست روز دوشنبه سازمان ملل برای جمع آوری کمک به یمن کشورها بودجه لازم را تامین نکنند، ۲.۳ میلیون کودک یمنی زیر ۵ سال امسال از گرسنگی رنج خواهند برد.
عربستان با همراهی امارات متحده عربی، بحرین، سودان و آمریکا در ششم فروردین سال ۱۳۹۴ با تشکیل ائتلاف عربی- آمریکایی، تجاوز به کشور یمن را آغاز کرد، اما ظرف بیش از شش سال گذشته به استثنای امارات و آمریکا، سایر همپیمانان سعودی از این ائتلاف خارج شدند و ابوظبی نیز اکنون از یک همپیمان قدیمی به یک رقیب رو در روی ریاض در جنوب یمن تبدیل شده است.
حملات ائتلاف سعودی - آمریکایی در این مدت به یمن افزون بر کشتار هزاران نفر، سبب نابودی زیر ساخت ها و تحمیل فقر شدید، قحطی و گرسنگی بر مردم این کشور شده است.