تهران-ایرنا-مدیرکل سلامت شهرداری تهران با اشاره به برگزاری بیش از ۶ هزار جلسه شورای سلامت مجازی در سطح محلات و نواحی پایتخت طی امسال گفت: حدود ۱۵ هزار مصوبه در پیشگیری از اپیدمی کرونا و مقابله با شرایط بحرانی در این جلسات تصویب شده است.

«زینب نصیری» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به شیوع اپیدمی کرونا و شرایط بحرانی در تهران اظهارداشت: با توجه به تجربه موفق برگزاری شوراهای سلامت در ایجاد همگرایی افراد و سازمان‌های مرتبط و ذینفع در شناخت و رفع نیازهای سلامت‌محور سطح نواحی و محلات، طی ۶ ماه نخست امسال بهره‌مندی از این ظرفیت به صورت مجازی و در مقیاس محله‌ای برای شناخت معضلات و مشکلات سطح محله با رویکرد کووید۱۹ و با محوریت خانه‌های سلامت برگزار شد.

وی گفت: در این راستا، در سطح محلات ۳۵۲گانه شهر تهران گروه‌های مجازی شورای سلامت با عضویت تمامی ذینفعان از جمله مدیر سلامت منطقه، مدیر محله، مدیر اجتماعی ناحیه، دبیر شورایاری محله، نماینده نیروی انتظامی، دبیران کانون‌های فعال، نمایندگان مراکز و پایگاه‌های بهداشتی سطح محله، افراد معتمد محلی، نماینده بسیج و نمایندگان سایر سازمان‌ها و یا افراد تاثیرگذار محلی تشکیل شد.

«نصیری» افزود: در مجموع ۵هزار و ۹۱۲ جلسه شورای سلامت در سطح محلات برگزار و بیش از ۱۴هزار و ۸۵۳ مصوبه مرتبط با مشکلات ناشی از کووید۱۹ ثبت و اجرا شد که آموزش و اطلاع‌رسانی، ارائه خدمات سلامت‌محور از قبیل تب‌سنجی، ارائه مشاوره و دلجویی از افراد دارای نیازهای خاص، تهیه و توزیع اقلام بهداشتی با مشارکت خیرین محلات و بهداشت محیط، گندزدایی و ضدعفونی کردن محله از مهمترین موارد مطرح شده در این جلسات بود.

مدیرکل سلامت شهرداری تهران بیان کرد: در ۶ ماه دوم امسال نیز جلسات شورای سلامت در سطح ناحیه و به صورت فصلی، با حضور اعضای ثابت؛ شهردار ناحیه، مدیر اجتماعی ناحیه، مدیر سلامت منطقه، مسئولین خانه‌های سلامت محلات ناحیه، دبیر شورایاری محلات، مدیران محلات و اعضای متغیر؛ مدیران شهری، اعضای کانون‌های اجتماع‌محور سلامت و نمایندگانی از ائمه جماعت مساجد، کلانتری، اساتید دانشگاهی و پزشکان، سازمان‌های دولتی و غیردولتی همکار، آموزش و پرورش، شبکه بهداشت، بسیج و افراد شاخص و معتمد محلی و... در بستر فضای مجازی برگزار شد.

وی اظهارداشت: در مجموع ۲۱۶ جلسه شورای سلامت ناحیه‌ای با بیش از یکهزار و ۶۸ مصوبه در فصل‌های پاییز و زمستان با محورهای ایمنی و امنیت شهروندان، مناسب‌سازی و دسترس‌پذیری، بهبود شرایط زیست شهری، بهداشت عمومی و نظافت محله و مشارکت شهروندان برگزار شده است.

«نصیری» گفت: در اسفندماه نیز برای ارائه گزارش عملکرد یک ساله شوراهای سلامت نواحی، طرح مسائل و معضلات منطقه‌ای، جمع‌بندی و بررسی مسائل حوزه سلامت که نیاز به تصمیم‌گیری در سطح منطقه دارد، شورای سلامت منطقه‌ای به ریاست شهردار منطقه در حال برگزاری است.

مدیرکل سلامت شهرداری تهران افزود: شورای سلامت منطقه‌ای با حضور اعضای ثابت؛ مدیرکل سلامت، شهردار منطقه، شهرداران نواحی، معاون اجتماعی منطقه، مدیر سلامت منطقه، مدیرکل امور بانوان، مدیرکل اداره محیط‌زیست و اعضای متغیر بنابر دستور جلسه معاونین حوزه‌های مختلف شهرداری منطقه، مدیران شهری، نیروی انتظامی، آتش‌نشانی، آب و فاضلاب، اداره برق، شبکه بهداشت و... در بستر فضای مجازی برگزار می‌شود.

وی بیان کرد: تاکنون مناطق یک، ۶ و ۱۵ شورای سلامت منطقه‌ای را برگزار کرده‌اند و این شورا تا پایان اسفندماه در سایر مناطق ۲۲گانه نیز برگزار خواهد شد.

«نصیری» درباره کارکرد و نقش شورای سلامت محلات گفت: این شورا به دنبال ایجاد و توسعه محیط‌های سلامت و بهبود مولفه‌های اجتماعی محیطی موثر بر سلامت شهروندان و ایجاد رویکرد سلامت‌محور در اقدامات مسئولان اجرایی و تصمیم‌گیرندگان مدیریت شهری است و با هدف تجمیع توان و ظرفیت تمامی واحدهای خدمات‌رسان در راستای ارتقای سطح سلامت شهر و شهروندان فعالیت می‌کند.

مدیرکل سلامت شهرداری تهران، نیازسنجی با فرآیند مشارکتی و برنامه‌ریزی را یکی از پیش‌نیازهای ارتقای سلامت اجتماعی دانست و افزود: این نیازسنجی با بهره‌مندی از تمامی ظرفیت‌های موجود از جمله خانه‌ها و شوراهای سلامت، در راستای اقدامات لازم برای رسیدن به شهر سالم و ارتقای سلامت شهروندان انجام می‌شود.

به گزارش ایرنا، بیماری کرونا از روزهای پایانی بهمن ماه سال ۱۳۹۸ کشور را درگیر کرده، براساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تاکنون یک میلیون و ۶۲۳ هزار و ۱۵۹ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده، یک میلیون و ۳۸۶ هزار و ۵۳۴ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند و ۵۹ هزار و ۹۸۰ نفر از مبتلایان جان خود را از دست داده‌اند.