به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری افه، براساس اطلاعات دولت برزیل، شمار جانباختگان ویروس کرونا در این کشور پهناور آمریکای جنوبی، روز شنبه به یکهزار و ۳۸۶ نفر رسید که این رکورد برای پنجمین روز متوالی در یک هفته اخیر ثبت شده است؛ روز سه شنبه یکهزار و ۳۰۰ مورد فوت، چهارشنبه یکهزار و ۴۲۸ مورد، پنجشنبه یکهزار و ۵۴۱ مورد، جمعه یکهزار و ۳۳۷ مورد و روز شنبه یکهزار و ۳۸۶ مورد فوت بوده است.
براساس اطلاعات وزارت بهداشت برزیل، از ۲۶ فوریه ۲۰۲۰میلادی(هفتم اسفند ۹۸) و شناسایی نخستین مورد ابتلا به ویروس کرونا و ۱۲ مارس ۲۰۲۰ (۲۲ اسفند ۹۸) و ثبت نخستین مورد فوت در شهر سائوپائولو تا کنون بیش از ۱۰ میلیون و ۵۱۷ هزار نفر در کشور پهناور برزیل به ویروس کرونا مبتلا شده و بیش از ۲۵۴ هزار نفر نیز جان خود را از دست داده اند.
برای بیش از یک ماه، میانگین شمار موارد مرگ و میر کرونا در این کشور، روزانه بیش از یکهزار مورد و شمار موارد ابتلا به کووید-۱۹ نیز روزانه بیش از ۵۰ هزار مورد بوده است. آمار و ارقامی که در سایه شناسایی و شیوع گونه جهشیافته برزیلی شرایط این کشور را در وضعیت بحرانی و ظرفیت تختهای بخش مراقبتهای ویژه در بیمارستانهای همه ایالتها را در آستانه پر شدن قرار داده است.
در مناطقی که بیشتر تحت تاثیر همهگیری قرار گرفته اند از جمله سائوپائولو، بزرگترین ایالت برزیل، محدودیتها، ممنوعیت رفتوآمد شبانه و تعطیلی سراسری مشاغل و مغازهها در حال اجرا است.
مقامهای ایالت برازیلیا نیز دستور تعطیلی مدارس، مغازهها و مشاغل غیر ضروری را صادر کرده اند.
به رغم وخامت شرایط شیوع افسار گسیخته کرونا در برزیل، «ژائیر بولسونارو» رئیسجمهوری این کشور و البته یکی از انکارکننده ترین رهبران دنیا در مقابل اهمیت بیماری همهگیر که چشم بر وضعیت اسفناک کرونا در کشورش بسته است، روز جمعه بار دیگر در اظهار نظری غیرمعمول و عجیب از مردم خواست تا از پوشیدن ماسکهای حفاظتی خودداری کنند.
بولسونارو مدعی شد استفاده از ماسک، عوارض جانبی به همراه خواهد داشت.
همچنین در برزیل تا کنون بیش از هفت میلیون و ۳۰۰ هزار دوز واکسن تزریق شده که در مقایسه با جمعیت ۲۱۱ میلیون نفره این کشور، رقم ناچیزی است.
به نوشته نشریه ال موندو، برزیل که طرح واکسیناسیون سراسری کووید-۱۹ را با تاخیر (۱۷ ژانویه/ ۲۸ دی ماه) از اکثریت کشورهای همسایه خود آغاز کرد، در حال حاضر با توقف عملیات واکسینه کردن شهروندان در شماری از شهرها از جمله ریودوژانیرو مواجه است.
از طرفی انتشار خبرها از چندین مورد «واکسیناسیون با هوا علیه کرونا» موجب افزایش انتقادها و جنجال در این کشور شده است. به نوشته ال موندو، در روزهای اخیر چندین مورد شکایت خانواده ها از تزریق با «سرنگ خالی» به سالمندان در برخی شهرهای برزیل خبر ساز شده است. این فریبکاری که که خشم بسیاری از شهروندان را برانگیخته، تحت پیگرد قانونی قرار گرفته است.
گفته میشود تکنسینهای پرستاری که وظیفه تزریق واکسن به سالمندان را بر عهده داشته اند، از انجام این امر خودداری کرده و خانواده ها پس از تماشای فیلم، متوجه میشوند که سرنگ خالی است.