مشهد-ایرنا- سرپرست ستاد انتخابات خراسان رضوی گفت: انتخابات بدون رقابت به طور قطع پذیرفتنی نیست چون باید کسی که انتخاب می‌کند حق انتخاب نیز داشته باشد.

محمدعلی نبی‌پور روز یکشنبه در مراسم آغازین فعالیت رسمی ستاد انتخابات شهرستان مشهد افزود: انتخابات یک فرایند سیاسی است و جریانات مختلف باید نگاه، برنامه و اهداف خود را در چارچوب قانون ارائه داده و مردم نیز حق انتخاب داشته باشند.

وی ادامه داد: تلاش همه ما این است زمینه این رقابت را ایجاد کنیم به طور قطع هیاتهای اجرایی و نظارت در این حوزه می توانند کمک کنند در عین حال که قانون وسیله کار ما در انتخابات است باید فضای سیاسی را طوری مدیریت کنیم که همه جریانات سیاسی در کشور حس کنند می توانند برنامه های خود را به مردم عرضه کنند تا آنان انتخاب کنند.

سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی گفت: البته این رقابت باید سالم باشد، هیچ فرد یا جریانی حق تخطئه جریان دیگر را ندارد، باید تلاش کنیم همه گروه های قرار گرفته در چارچوب قانون اساسی و اهداف و ارزشهای انقلاب اسلامی دیدگاه های خود را ارایه دهند.

نبی پور افزود: البته نباید نامزدها و جریانات سیاسی به شکافهای قومی، مذهبی و فرهنگی دامن بزنند  و مشکلات احتمالی را پر رنگ کنند.

وی ادامه داد: افتخار این نظام این است که در انتخابات ریاست جمهوری ادوار مختلف مردم حدود ۷۰ درصد مشارکت داشته‌اند از این رو نمی‌توان این انتخابات را با ۴۰ درصد حضور مردم برگزار کرد و آن را قابل قبول دانست البته نرخ مشارکت ۴۰ تا ۵۰ درصدی در بزرگترین دموکراسی های دنیا قابلیت دفاع دارد اما در ایران این رقم مشارکت قابل قبول نیست.

سرپرست ستاد استانی انتخابات در خراسان رضوی گفت: متوسط میزان مشارکت مردم در ۱۱ دوره انتخابات مجلس ۶۸ درصد و در انتخابات شوراها ۶۲ درصد بوده است لذا باید تلاش کرد مشارکت در انتخابات پیش رو افزایش یابد.

نبی پور افزود: مردم به واسطه جنگ اقتصادی دشمنان علیه کشورمان در سختی و زحمت هستند و علاوه بر آن بیماری همه‌گیر کرونا نیز مشکلاتی ایجاد کرده است.

وی اضافه کرد: انتخاباتی که طی سال اخیر در سایر مناطق جهان از جمله در کشورهای اروپایی و آمریکایی برگزار شده است به واسطه موضوع کرونا ضربه جدی خورده است همچنین در ایران نیز نگرانی از این بیماری برای عوامل انتخابات و مردم وجود دارد.

سرپرست ستاد استانی انتخابات در خراسان رضوی گفت: برای رفع نگرانی در این خصوص یک پیوست بهداشتی برای همه فرایندهای انتخابات تهیه شده است که راه اندازی اپلیکیشن موبایلی برای ثبت نام داوطلبان یکی از آن موارد است و در صورت آغاز به کار این نرم افزار موبایلی طی هفته آینده، با استفاده از این نرم افزار زمان ثبت نام داوطلبان حضور در انتخابات سال آینده به ۱۰ دقیقه در روز ثبت نام کاهش می یابد.  

نبی پور به حجم بالای شمارش آرای انتخابات شوراها در شهرهای بزرگ اشاره و بیان کرد: الکترونیکی کردن انتخابات در کلانشهرها که در این استان فقط شامل مشهد می شود علاوه بر تسهیل در فرایند انتخابات، رعایت بهتر شیوه نامه‌های بهداشتی و تامین سلامت مردم، به مشارکت مردم در انتخابات نیز لطمه نخواهد زد.

وی تاکید کرد: هیچ یک از مجریان و عوامل نظارتی نباید سلیقه شخصی خود را در امر انتخابات دخالت دهند برگزاری فرایند انتخاباتی وظیفه ماست و همه باید به قانون التزام داشته باشیم.

سرپرست ستاد استانی انتخابات در خراسان رضوی گفت:رکن اول برگزاری انتخابات مطابق فرمایشات بنیان گذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب مشارکت مردم است و باید اقداماتی انجام دهیم تا مساله مشارکت در انتخابات افزایش یابد البته نمی توان این اقدامات را به بازه سه ماهه کنونی تا روز رای گیری محدود کرد.

نبی پور افزود: انتخابات در همه دنیا مهمترین مقوله مشروعیت بخش به حکومتهاست و نظام جمهوری اسلامی ایران که برپایه حضور مردم بنا شده است طی چهار دهه گذشته تقریبا هرسال یک انتخابات با مشارکت بالای مردم برگزار کرده است.

وی ادامه داد: برخلاف فعالیت های حزبی و سیاسی که دارای هزینه ها و سختیهای خاص خود هستند غیرسیاسی ترین آحاد مردم با حضور در انتخابات و رای گیری به آسان ترین و کم هزینه ترین روش در مسائل سیاسی مشارکت می کنند لذا لازم است بستر مشارکت مردم را آسان کنیم.

سرپرست ستاد استانی انتخابات در خراسان رضوی به فعالیت ۲ گروه نظارتی شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی در سه رویداد انتخاباتی خرداد ماه ۱۴۰۰ اشاره و بیان کرد: هیاتهای نظارت و اجرایی در انتخابات همه یک هدف دارند هر کسی عقیده ای دارد اما مهم این است که سلایق در موضوع اجرا دخیل نشوند.

نبی‌پور افزود: در دوره گذشته با هیات نظارت در چارچوب قانون کار کردیم و در پی ایجاد دوقطبی ناظر و مجری نیستیم چرا که این دوقطبی باعث آسیب در انتخابات می شود و فلسفه برگزاری نشستهای مشترک پیدا و پنهان ما برگزاری انتخابات به نحو احسن است.

"انتخابات ششمین دوره‌ شوراهای اسلامی شهر و روستا" روز جمعه ۲۸ خرداد ماه سال ۱۴۰۰ در بیش از پنج هزار شعبه اخذ رای ۸۵ شهر و ۲ هزار و ۳۰۰ روستای خراسان رضوی همزمان با سیزدهمین دوره انتخابات سراسری ریاست جمهوری و دومین انتخابات میان دوره ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری برگزار خواهد شد.

استان ۱۱۸ هزار و ۸۵۱ کیلومتر مربعی خراسان رضوی با وسعتی معادل هفت درصد مساحت کل کشور در قالب ۳۳ شهرستان، ۸۵ شهر و ۲ هزار و ۳۰۰ روستا در مجموع هشت هزار و ۶۰۰ عضو در شوراهای اسلامی شهری و روستایی دارد.  

۷۰۰ نفر از این تعداد عضو شوراهای اسلامی شهرها و هفت هزار و ۹۰۰ نفر عضو شوراهای اسلامی روستایی در سطح استان ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی هستند و در مجموع کمتر از پنج درصد این تعداد را زنان تشکیل می‌دهند.