تهران - ایرنا - مطالعات محققان دانشگاه کلمبیا نشان می‌دهد نرخ مرگ و میر افرادی که برای کاهش کلسترول داروی استاتین استفاده می‌کنند و به دلیل ابتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان بستری می شوند، ۵۰ درصد کمتر است.

به گزارش روز دوشنبه پایگاه خبری ساینس‌دیلی، داروی استاتین متداول‌ترین داروی کاهش‌دهنده کلسترول در سراسر جهان است و خواص ضد التهابی دارد.

بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا، از هر چهار فرد ۴۰ سال به بالا، یک نفر از این دارو استفاده می‌کند. این دارو معمولا برای کاهش چربی خون و جلوگیری از تصلب شرایین تجویز می‌شود.
مطالعات اخیر نشان می‌دهد داروی استاتین به دلیل خواص ضد التهاب، ضد انعقادی و تنظیم‌کننده سیستم ایمنی، نقش مهمی در کنترل عوارض کرونا دارد.
این مطالعه با بررسی اطلاعات پزشکی ۲ هزار و ۶۲۶ فرد مبتلا به کووید ۱۹ نشان می‌دهد نرخ مرگ و میر افرادی که بر اثر عارضه کووید ۱۹ در بیمارستان بستری شده‌اند و داروی استاتین مصرف می‌کنند، ۵۰ درصد کمتر است.
محققان احتمال می‌دهند که این دارو یک راهکار ارزان و دست‌یافتنی در کنترل عوارض کووید ۱۹ باشد؛ البته داروی استاتین با برخی داروها تداخل دارد و باید تحت نظر پزشک مصرف شود و مصرف خودسرانه آن ممنوع است.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ میلادی (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد.
ابتدا از این بیماری به عنوان ذات‌الریه نام برده شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
تدروسآدهانوم مدیرکل سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی تاکید کرد که اگرچه واژه همه‌گیر (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد اما ارزیابی‌های این سازمان ویروس کرونا را «همه‌گیر جهانی» شناسایی و اعلام می‌کند.
هم اکنون بسیاری از کشورهای جهان درگیر شیوع این ویروس هستند. بر اساس آخرین آمار تاکنون ۱۱۴ میلیون و ۴۶۱ هزار و ۳۳۹ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که از این میان ۹۰ میلیون و ۵ هزار و ۱۵۸ نفر بهبود یافته و ۲ میلیون و ۵۳۹ هزار و ۴۰ نفر جان خود را از دست دادند.