شهرکرد- ایرنا- معاون حمل و نقل اداره‌کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای چهارمحال و بختیاری گفت: با توجه به شناسایی مواردی از ابتلا به ویروس جهش‌یافته کرونا و ضرورت انجام اقدامات پیشگیرانه، روند فعالیت ناوگان حمل و نقل بار و مسافر در استان با نظارت بیشتری همراه شده است.

حسین مالکی روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: اگرچه از ماه‌های ابتدایی شیوع کرونا در استان روند نظارت بر فعالیت پایانه‌ها و ناوگان حمل و نقل عمومی برون استانی در دستور کار قرار گرفت اما با شیوع ویروس جهش‌یافته انگلیسی این اقدامات تشدید می‌شود و مقرر شده است یک گروه از مرکز بهداشت در محل پایانه‌ها مستقر شود.

وی ادامه داد: در همین راستا همچنان شست‌وشوی پایانه‌ها و ضدعفونی کردن سالن‌ها و سرویس‌های بهداشتی در دستور کار قرار دارد و بر رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک در پایانه‌ها نظارت می‌شود.

مالکی همچنین از بسته شدن سالن‌های انتظار ناوگان حمل بار خبر داد و گفت: به منظور جلوگیری از تجمع رانندگان در سالن انتظار، علاوه‌بر تعطیل کردن سالن، ساعت اعلام بار رانندگان به صورت مجازی انجام می‌گیرد و از طریق بلندگو در سطح محوطه نوبت‌دهی رانندگان اعلام می‌شود.

به گفته معاون حمل و نقل اداره‌کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای چهارمحال و بختیاری، حمل و نقل مسافر به صورت ۵۰ درصد ظرفیت ناوگان، تست‌گیری از رانندگان بخش مسافر و بار، جمع‌آوری وسایل مشترک نظیر لیوان‌های آب، پایش مسافران مبتلا به کرونا از طریق سامانه سروا و برخورد با رانندگانی که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند از دیگر اقداماتی است که در خصوص پیشگیری از شیوع کرونا در پایانه‌ها اجرا می‌شود.

مالکی در ادامه از کاهش ۳۲ درصدی ترددهای ورودی و ۳۰ درصدی ترددهای خروجی از استان در سالجاری خبر داد و  گفت: همچنین ترددهای بین شهرستانی در استان نیز ۹ درصد کاهش داشته است.

وی به کاهش ۴۲ درصدی تعداد مسافر در استان نیز اشاره کرد و گفت: در سالجاری مسافرت با ناوگان اتوبوس ۵۸ درصد، با مینی‌بوس ۵۰ درصد و با سواری ۱۴ درصد کاهش داشته است.

به گفته مالکی، حمل و نقل بار در استان طی سالجاری در مقایسه با سال گذشته تفاوت نداشته است و ناوگان حمل بار استان چهار هزار و ۸۰۰ تن کالا جابه جا کرده است.

به گزارش ایرنا، ناوگان باری چهارمحال و بختیاری ۱۶ هزار و ۵۰۰ راننده با ۷ هزار و ۵۰۰ خودرو و ناوگان مسافری این استان ۲ هزار و ۲۰۰ دستگاه خودرو دارد.

بر اساس آخرین رنگ‌بندی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سه شهرستان بن، سامان و خانمیرزا در وضعیت آبی(کم خطر) شیوع کرونا و سایر شهرستان‌های استان در وضعیت زرد (خطر متوسط) قرار دارند.

بنا بر اعلام دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، سه مورد مبتلای به ویروس جهش‌یافته انگلیسی در این استان شناسایی شده است.

ویروس جهش یافته کرونا، معروف به کرونای انگلیسی، از قدرت سرایت‌پذیری بیشتری برخوردار است یعنی تا حدود ۷۰ درصد بیشتر از کرونای قبلی قابلیت انتقال و مبتلا کردن افراد جامعه را دارد و درصد کشندگی آن نیز ۳۰ درصد بیشتر از نوع معمولی آن است.