به گزارش دوشنبه ایرنا، خبرگزاری افه اسپانیا، خبرگزاری کوبایی پرنسا لاتینا، رادیو کلمبیا، بخش اسپانیولی سوئیس اینفو، المرکوریو اکوادور، آئورا نوتیسیاس مکزیک، خبرگزاری آناتولی ترکیه و ... در گزارشهای خود به روایت مسیر پیشرفت واکسن ایرانی پرداختند.
خبرگزاری افه اسپانیا در گزارش خود آورد: «ایران در مسیر پیشبرد تولید واکسنهای داخلی شرط بندی میکند» این کشور با توجه به واکسن قبلی خود به نام «کوو ایران برکت» که اولین فاز آزمایش بالینی را به پایان رسانده و با برخورداری از واکسنهای منتخب خود، به دنبال تولید واکسن ملی برآمده است.
افه، همچنین به نوآوری واکسن جدید ایران اشاره کرد و نوشت: تازگی محصول موسسه «رازی» استنشاقی بودن آن است؛ با توجه به اینکه مسیر انتقال ویروس کرونا از طریق تنفس صورت می گیرد، به این طریق می توان شیوع این ویروس را به حداقل رساند و تا حد امکان مانع تولید و تکثیر آن شد.
کووپارس به عنوان اولین واکسن تزریقی - استنشاقی پروتئین نوترکیب کووید- ۱۹، توسط موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی و مطابق با دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت تولید شده است.
خبرگزاری افه سپس با اشاره به گفت و گوی «محمدحسین فلاح» معاون تحقیقات و فناوری موسسه رازی با این رسانه اسپانیایی، درخصوص نحوه اجرای آزمایش های بالینی با رعایت استانداردهای جهانی و مراقبتهای لازم بر روی داوطلبان، به نقل از وی افزود که پس از آزمایش موفقیت آمیز این واکسن بر روی حیوانات، دیگر ترس و نگرانی درباره دریافت واکسن وجود ندارد.
خبرگزاری کوبایی پرنسا لاتینا ، نیز با برجسته کردن این خبر به نقل از متخصصان نوشت: این پادزهر در عین اینکه دریافت کننده آن را در برابر ویروس کرونا مصون می کند از انتقال ویروس نیز جلوگیری می کند.
این رسانه کوبایی همچنین با اشاره به اولین واکسن ملی ایران به نام «کووایران برکت» نوشت: اولین مرحله آزمایش انسانی این واکسن در دسامبر ۲۰۲۰ بود و دومین مرحله آزمایشی آن در ماه مارس خواهد بود.
رادیو کلمبیا نیز در گزارشی مشابه ابراز خرسندی یکی از داوطلبان را از انجام این آزمایش انعکاس داده و به نقل از وی نوشت: «همیشه» دوست داشتم برای پیشرفت یک واکسن تولیدی در این آزمایش مشارکت کنم.
خبرگزاری آناتولی ترکیه به زبان اسپانیایی با انعکاس این خبر به نقل از منابع رسمی ایران نوشت: بیش از ۱۰ هزار داوطلب برای این آزمایش ها ثبت نام کرده اند. اما این واکسن در مرحله اول پس از تزریق به یک گروه ۱۳ نفری از داوطلبان، در ۴ گروه ۶۰ نفری از دیگر داوطلبان بین ۱۸ تا ۵۰ سال که از سلامت کامل برخودار هستند، تست خواهد شد.
این رسانه ترکیه ای به نقل از کارشناسان ایرانی ابراز امیدواری کرد که مراحل سه گانه آزمایش های انسانی در ژوئن ۲۰۲۱ (خرداد) به پایان برسد و فرآیند تولید انبوه آن آغاز شود.
در گزارش آناتولی آمده است : ظهور واکسن داخلی ایران در حالی است که این کشور به دلیل تحریم های آمریکا ، به واکسن های خارجی دسترسی لازم را ندارد. تحریم هایی که با وجود توافق برجام همچنان پابرجاست و با وجود پیشرفت های حاصل شده در مسیر توافق هسته ای، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور وقت واشنگتن بود که به طور یکجانبه تصمیم به خروج از این توافق بین المللی گرفت.
برخی از این رسانه ها همچون خبرگزاری اسپانیا در ادامه گزارش خود به دیگر برنامه های ایران برای اجرای طرح واکسیناسیون نیز اشاره کردند: تهران همچنین برنامه تولید داخلی واکسن کوبایی سوبرانا ۰۲ را در پیش دارد که سومین مرحله کارآزمایی های این واکسن نیز در دو کشور اجرا خواهد شد.
ایران تا اتمام مراحل نهایی آزمایش این واکسن های تولیدی، فرآیند واکسیناسیون را با واکسن روسی اسپوتینیک وی آغاز کرده و روز شنبه نیز ۲۵۰ هزار دوز واکسن سینوفارم چین وارد این کشور شد.
واکسن رازی کووپارس نخستین واکسن تزریقی - استنشاقی پروتئین نوترکیب کرونا است که روز دوشنبه (۲۰ بهمن ماه) در موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی مستقر در کرج رونمایی شد.
واکسن کووپارس رازی تحت رهبری وزارت بهداشت و با کار کارشناسی دقیق سازمان غذا و دارو انجام شده است. با تصویب کمیته ملی اخلاق، آزمایش انسانی این واکسن روی ۱۳ نفر در بیمارستان رسول اکرم (ص) تهران آغاز شد.
دکتر محمدحسین فلاح مهرآبادی، تعداد داوطلبان فاز اول تست انسانی این واکسن را ۱۳۳ نفر اعلام کرد و گفت: ۱۳ نفر در گروه اول و بقیه هم در چهار گروه ۳۰ نفره وارد این طرح مطالعاتی خواهند داشت.