به گزارش ایرنا، شیروان یاری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به تصریح ماده ۴۲ اساسنامه درخصوص شناسایی و ساماندهی آمار اعضای خانه مطبوعات افزود:داشتن حداقل مدرک تحصیلی دیپلم، اقامت داشتن درحوزه فعالیت خانه مطبوعات، برخورداری از سابقه اشتغال اصلی و مستمر بیمهای در یکی از نشریات چاپی یا الکترونیک، پایگاههای خبری، نمایندگی روزنامه های سراسری و خبرگزاری ها به عنوان روزنامه نگار با معرفینامه رسانه و تأیید اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و ارایه پروانه فعالیت دفتر برای نمایندگی یا سرپرستی رسانه های سراسری از شاخصه های مهم عضویت در خانه مطبوعات است.
وی با اعلام انتشار فرم فراخوان جدید خانه مطبوعات در هفته آینده، اضافه کرد: مطابق مفاد صریح این ماده از اساسنامه خانه مطبوعات کشور، تمامی شاغلان مطبوعات، پایگاه های خبری، نمایندگی ها، سرپرستی های روزنامه های سراسری و خبرگزاری های مورد تایید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در بخش تحریریه و در قالب شغل اصلی و مستمر فعالیت می کنند، مشمول فراخوان جدید خانه مطبوعات کردستان می شوند.
رییس خانه مطبوعات کردستان افزود: تمام همکاران اعم از خبرنگار، دبیرگروه، معاون دبیرگروه، معاون سردبیر، سردبیر، صفحه آرا، گرافیست، عکاس، مدیرمسئول و صاحب امتیاز که دارای شرایط ماده ۴۲ اساسنامه باشند، می توانند به عضویت خانه مطبوعات درآیند، در غیر این صورت از عضویت در خانه مطبوعات بدون اغماض حذف می شوند.
"یاری" داشتن حداقل مدرک تحصیلی دیپلم را شرط لازم برای عضویت درخانه مطبوعات کردستان عنوان کرد و در خصوص فرایند محاسبه سنوات فعالیت مطبوعاتی اعضای خانه نیز گفت: که درصورت نداشتن مدرک تحصیلی کارشناسی یا معادل هریک از اعضا مطابق همین ماده، به ازای هر پنج سال فعالیت رسانهای با معرفی خانه مطبوعات و رسانه های استان و تایید اداره کل فرهنگ و ارشاداسلامی، یک مقطع تحصیلی محاسبه می شود.
وی تعداد اعضای خانه مطبوعات استان کردستان را در حال حاضر ۱۴۳ نفر عضو ثابت و افتخاری خواند و افزود: بررسی ها نشان می دهد که از این تعداد اعضا ۱۳۷ نفر عضو اصلی و شش نفر افتخاری هستند که به تفکیک جنسیتی ۴۷ نفر خانم و ۹۶ نفر مرد ثبت و گزارش شده است.
به گفته او اعضای خانه مطبوعات هر سه ماه به صورت ( فصلی) باید نسبت به بارگذاری حداقل۱۰ آثار تولیدی خود در رسانه های مورد فعالیت با ذکر نام خود بر روی اثر منتشره با آدرس الکترونیکی خانه مطبوعات( khaneh.matbooat.ku@gmail.com) اقدام کنند.
رییس خانه مطبوعات گفت: در صورت عدم ذکر نام پدیدآورنده بر روی اثر مطبوعاتی منتشر شده، آثار عضو خانه مطبوعات باید به تایید مدیرمسئول یا مسئول آن رسانه برسد و خانه مطبوعات ملزم است که نسبت به راستی آزمایی آثار تایید شده درصورت ابهام تحقیق کند و اگر آثار تایید شده به قلم فرد مورد تایید نگاشته نشده باشد، نسبت به رد آثار مستقیم اعمال نظر کند.
در حال حاضر براساس آمار منتشر شده در سامانه جامع رسانهها، ۱۰۴ نشریه در استان کردستان مجوز انتشار دارند که از این تعداد یک روزنامه، ۶۶ نشریه شامل ۱۲ هفتهنامه، ۶ دوهفتهنامه، هشت ماهنامه، یک دوماهنامه، ۲۸ فصلنامه و ۱۰ دو فصلنامه است و مابقی را هم رسانههای الکترونیک برخط تشکیل میدهند.