تهران- ایرنا- مدیر کل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران گفت: ایران برای تجارت با سوریه ظرفیت یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلاری برای واردات و صادرات کالا و خدمات فنی و مهندسی دارد.

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار ایرنا، «فرزاد پیلتن» در همایش فرصت‌های همکاری با سوریه با بیان اینکه سازمان توسعه تجارت ایران با هماهنگی نهادهای مربوطه در تلاش برای فراهم سازی زمینه های لازم برای توسعه تجارت با سوریه است، افزود: این کشور از شرکای راهبردی ایران از نظر سیاسی و اقتصادی محسوب می شود که باید با برنامه ریزی های دقیق زمینه روابط اقتصادی و تجاری دو کشور را گسترش دهیم.

وی با بیان اینکه اقتصاد سوریه تحت تاثیر مسائل امنیتی با کاهش روبرو شده است، تصریح کرد: این کشور در سال ۲۰۰۸ بالغ بر ۳۰ میلیارد دلار با جهان تجارت داشت که اکنون به کمتر از پنج میلیارد دلار درسال رسیده است.

پیلتن با بیان اینکه شرکت های ایرانی باید تلاش کنند تا از ظرفیت موجود برای افزایش تجارت با سوریه بهره مند شوند، گفت: ایران علاوه بر کالا  در حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی ظرفیت همکاری بسیار بالایی در شرایط فعلی دارد.

وی افزود: پروژه های بسیاری در سوریه وجود دارد و نیازهای سوریه بعد از پشت سر گذاشتن مسائل سیاسی و امنیتی زیاد است و ایران می تواند در قالب یک برنامه کلی در زمینه بازسازی و نوسازی این کشور ایفای نقش کند.

پیلتن اضافه کرد: سازمان توسعه تجارت در قالب یک برنامه سه ساله در زمینه توسعه صادرات کالا و خدمات و واردات می تواند در این ارتباط فعال باشد و در حوزه صادرات سال ۱۳۸۹ حدود ۵۰۰ میلیون دلار صادرات با سوریه انجام شد که این رقم در ۱۰ ماهه امسال کمتر از ۹۰ میلیون دلار بود.

وی افزود: قصد داریم تا پایان این برنامه در سال ۱۴۰۲ تجارت با سوریه را افزایش دهیم و ظرفیتی یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلاری پیش بینی شده است.

پیلتن با بیان اینکه برای رسیدن به اهداف باید موانع موجود را برطرف ساخت، افزود: کاهش ریسک تجاری، رفع مشکلات بانکی و ایجاد زیرساخت های حمل و نقلی از مهمترین چالش هایی است که باید نسبت به رفع آن اقدام شود.

به گزارش ایرنا، آمارها نشان می‌دهد طی هفت ماهه ابتدایی امسال حدود ۷۳ میلیون دلار صادرات به سوریه و حدود ۱۰ میلیون دلار از این کشور واردات انجام شد.

کارنامه تجارت ایران در ۱۱ ماهه امسال رقم ۶۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار را نشان می دهد که سهم صادرات ۳۱ میلیارد و ۱۹۸ میلیون دلار و سهم واردات ۳۴ میلیارد و ۳۲۱ میلیون دلار بود.