به گزارش ایرنا، دومین مرحله افتتاح طرحهای مهم صنعت آب و برق در قالب پویش هر هفته#الف_ب_ایران فعالیت خود را از فروردینماه امسال آغاز کرد.
این مرحله از پویش، بهرهبرداری از طرحهای مهم صنعت آب و برق را برای سراسر کشورمان در شرایط سخت تحریمی به همراه داشت و نشان داد با وجود شرایط سخت تحمیل شده به کشور، قطار سازندگی دولت «تدبیر و امید» زمینگیر نشده و همچنان با قوت رو به جلو در حرکت است.
وزیر نیرو در زمان راهاندازی این پویش به مردم قول داده بود تا پایان سال، هر هفته از پروژههای مهم صنعت آب و برق در سراسر کشور رونمایی کند.
در قالب پویش هر هفته#الف_ب_ایران مقرر است از ۲۵۰ پروژه مهم صنعت آب و برق در سراسر کشور با سرمایه گذاری ۵۰ هزار میلیارد تومان بهرهبرداری شود.
اهیمت این پویش به قدری بود که «حسن روحانی» رییسجمهوری، دهم تیرماه امسال در پیامی که به وزیر نیرو بابت این طرح، گفت: اقدامهای برنامهریزی شده در زمینه دو نیاز اساسی مردم یعنی آب و برق (الف و ب)، عبور بیمشکل از تابستانهای گرم و خشک، ایجاد امنیت روحی و اجتماعی در جهت استمرار بهرهگیری از دو نعمت ارزشمند، اعتماد لازم برای برنامهریزی اقتصادی و نگاه امیدوارانه به تابستان ۹۹ با وجود مواجهه با پاندمی کووید۱۹ و عدم دغدغه مردم برای قطعی آب یا برق در بیمارستان، منزل یا محل کار از یک سو و بیان و تشریح لازم در پایان طرحها و افتتاح آنها به سبکی نوین و دلگرمکننده از سوی دیگر، برای مردم ایران و دولت تدبیر و امید افتخارآمیز و غرورآفرین بود.
براساس گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو، از ۲۰ پروژه آماده افتتاح که فردا به بهرهبرداری میرسد، ۶ پروژه در استان کرمانشاه، ۴ پروژه در استان گیلان، ۶ پروژه در دو استان آذربایجان شرقی و فارس، دو پروژه در استان بوشهر، یک پروژه در همدان و یک پروژه برقرسانی روستایی در ۱۷ استان کشور قرار دارد.
بر این اساس، ۶ پروژه صنعت آب و برق استان کرمانشاه شامل تصفیهخانه فاضلاب هرسین، احداث و توسعه سه پست، ۴.۶ کیلومتر خطوط انتقال و فوق توزیع و یک نیروگاه مقیاس کوچک ۸.۶ مگاواتی با هدف افزایش قابلیت اطمینان شبکه، کاهش تلفات انرژی، بهبود تغذیه پست فوق توزیع، جبران افت ولتاژ شبکه و تامین برق مشترکان جدید افتتاح خواهد شد.
همچنین در استان گیلان ۴ پروژه برقی شامل افزایش ظرفیت دو پست "لشتنشا" و "لوشان"، توسعه پست "ترهطول تالش" و احداث پست سیار "تولمات" با اعتبار ۶۱ میلیارد تومان به بهرهبرداری خواهد رسید.
در استان آذربایجانشرقی اما سه پروژه صنعت برق شامل افزایش ظرفیت پستهای "مرند۱"، "فارفارمرند" و "گلستان" با سرمایهگذاری ۳۶.۵ میلیارد تومان و در استان فارس نیز دو پروژه افزایش ظرفیت برق در "دارابگرد" و "درودزن" و یک نیروگاه مقیاس کوچک ۱.۹ مگاواتی در مجموع با اعتبار ۳۹.۱ میلیارد تومان فردا افتتاح میشود.
این گزارش میافزاید، دو پروژه توسعه برق هم در استان بوشهر شامل توسعه پست بوشهر۲ و توسعه کلیدخانه پست رودحله با هدف تامین برق و افزایش پایداری شبکه، کاهش خاموشیها، تقویت شبکه و تامین برق مشترکان جدید به بهرهبرداری خواهد رسید.
در استان همدان نیز یک پروژه آبی شامل فاز اول طرح آبرسانی به ملایر از سد کلان با اجرای ۳۸ کیلومتر خط انتقال و قابلیت تامین آب سالم و پایدار برای بیش از ۱۷۰ هزار نفر با اعتبار ۱۳۲ میلیارد تومان فردا افتتاح میشود.
این گزارش حاکی است، در آخرین پروژه ایستگاه چهل و سوم پویش #هرهفته_الف_ب_ایران، ۸۳ روستای ۱۷ استان کشور شامل اصفهان، آذربایجانشرقی و غربی، بوشهر، جنوب کرمان، خوزستان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، زنجان، سمنان، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمانشاه، لرستان، مرکزی، هرمزگان و یزد برقرسانی میشود.