به گزارش روز دوشنبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مرگ سالانه ۱۸ هزار نفر در کشور براثر تصادفات جادهای، رخداد سالی ۸۰۰ هزار تصادف رانندگی در کشور و کسب رتبه ۳۸ جهانی در ثبت آمار مرگ و میر ناشی از این حوادث همگی دست به دست هم داد تا دستگاههای متولی به فکر استفاده از فناوریهای نوین بیفتند تا این آمارها را کاهش دهند.
این هدف نیز یک همکاری مشترک میان ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حملونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شرکت سایپا شکل داد تا سامانه تماس اضطراری در کشور توسعه یابد؛ سیستمی که هنگام تصادفات جادهای یا وقوع شرایط اضطراری یک پیامک به صورت خودکار یا دستی به نزدیکترین مرکز پیام یا اورژانس ارسال میکند.
این سامانه پس از تصادف با فشار دادن یک دکمه به صورت دستی توسط سرنشینان خودرو یا به طور خودکار از طریق فعالسازی سنسورهای درون خودرو شروع به کار میکند. پس از ارسال پیام به نزدیک ترین مرکز خدمات اضطراری، این مراکز وارد عمل میشوند و اقدامات لازم را انجام میدهند.
این همکاری مشترک قرار است به نصب سامانه تماس اضطراری در خودروهای تولیدی شرکت سایپا به عنوان خدمات پس از فروش و به صورت انتخابی منجر شود. این اقدام به ارتقای امنیت سفرهای درون شهری و برون شهری کمک میکند و تلفات تصادفات جادهای را کاهش خواهد داد.
شرکتهای دانش بنیان و خلاق این حوزه با حمایت ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حملونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شناسایی و توانمندی آنها به گسترش استفاده از این فناوری میانجامد.