به گزارش روز دوشنبه ایرنا، «نصر الشَمَّری» با حضور در برنامه "نفس عمیق" از شبکه "دجله" عراق پخش شد، با اشاره به اینکه حمله هوایی آمریکا به مرزبانان الحشد الشعبی نه در سوریه بلکه داخل خاک عراق صورت پذیرفته، جغرافیای این نقطه مرزی را تشریح کرد و گفت: برای ممانعت از نفوذ داعش نیاز است که این نیروها بهطور مستمر در طول نوار مرزی حضور داشته باشند.
الشمری ادعای آمریکاییها مبنی بر همکاری اطلاعاتی ارگانهای عراقی در این حمله را غیرصادقانه ارزیابی کرد و افزود: ما بهعنوان یک گروه عراقی به نهادهای داخلی اعتماد داریم و اجازه نمیدهیم آمریکاییها بین عراقیها تفرقه بیندازند.
سخنگوی نُجَباء ضمن تقبیح تلاش برخی جریانات سیاسی برای تبرئه اشغالگران، خاطرنشان ساخت: این جریانها حتی وقتی حملات در داخل خاک عراق صورت پذیرفت نیز واکنشی نشان ندادند.
الشَمَّری با رد این اتهام که مقاومت علیه اشغالگری، ناشی از تحمیل اراده جمهوری اسلامی ایران است، پرسید: آیا بیش از ۱۸۰ نمایندهای که قانون اخراج نیروهای بیگانه را تصویب کردند، ایرانی بودند؟ آیا میلیونها عراقی که در دو سال اخیر علیه اشغالگران تظاهرات کردند، ایرانی بودند؟ اصلا چه قوانینی به آمریکاییها اجازه حضور در خاک عراق و ایجاد پایگاههای نظامی را داده است؟ عراقیها هیچ نیروی اشغالگری را نمیپذیرند؛ چه آمریکایی و چه ترکیهای.
وی درباره گفتوگوهای استراتژیک واشنگتن ـ بغداد و زمانبندی خروج نیروهای آمریکایی اظهار داشت: تا این لحظه نه آمریکاییها اعلام کردهاند که حاضر به ترک خاک ما هستند و نه دولت عراق جدول زمانبندی خروج آنان را منتشر کرده است.
معاون دبیرکل نُجَباء با یادآوری اینکه گروههای مقاومت با توجه به درخواستهای مکرر نهادهای حکومتی، مهلتی چندماهه در نظر گرفتند تا گفتوگوها به نتیجه اجرایی برسد، ادامه داد: آمریکاییها صراحتا از خروج سر باز زدند و رئیسجمهور سابقشان [ترامپ] گفت که عراق باید هزینه احداث پایگاههای نظامی آمریکا را بدهد.
الشَمَّری دولت آمریکا را ناقض هنجارهای بینالمللی که فقط از منطق زور پیروی میکند توصیف کرد و گفت: من به نمایندگی از یک گروه مقاومت عراقی اعلام میکنم که اگر جدول زمانبندی خروج نیروهای آمریکایی مشخص بود، امکان دستیابی به تفاهماتی در این راستا وجود داشت؛ ولی هرگز نمیتوانیم بپذیریم که آنها بهمدت نامشخص در عراق حضور داشته باشند.
وی با اعلام اینکه جنبش نُجَباء یکی از گروههای تشکیلدهنده "کمیته هماهنگی نیروهای مقاومت عراق" است، تصریح کرد: به رغم اینکه سفارت آمریکا در بغداد مکانی صرفا دیپلماتیک نیست، بلکه به پایگاهی نظامی تبدیل شده است، کمیته هماهنگی پذیرفت که بهدلیل وجود مناطق مسکونی در مجاورت آن، حملهای تدارک نبیند.
سخنگوی نُجَباء در پایان، ادعای تنشآفرینی گروههای مقاومت بهوسیله شلیک موشک را رد کرد و خاطرنشان ساخت: آمریکا باید به حضور نامشروع خود پایان دهد، آنگاه دیگر هیچ موشکی شلیک نخواهد شد همانگونه که بعد از خروج اشغالگران در سال ۲۰۱۱ هیچ موشکی شلیک نشد.