مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی در این آیین گفت: کاروانسرای دودهک دلیجان با سرمایه گذاری ۱۱۰ میلیارد ریالی بخش خصوصی مرمت شده و قرار است به عنوان یک مکان اقامتی مورد استفاده قرار گیرد.
«مصطفی مرزبان» افزود: مساحت مجموع این کاروانسرا ۲ هزار و ۸۰۰ متر مربع است که یکهزار و ۳۰۰ متر مربع آن را عرصه و یکهزار و ۵۰۰ مترمربع را اعیان تشکیل میدهد.
وی اضافه کرد: کاروانسرای دودهک در مجاورت ساحل شرقی رودخانه قمرود و در مسر جاده قم - دلیجان قرار دارد و این بنای تاریخی در سال ۱۳۷۷ با شماره ۱۹۸۳ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.
مرزبان در بخش دیگری از سخنانش گفت : سه هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری این استان سرمایه گذاری شده که این میزان سرمایه گذاری ۶۰۵ فرصت شغلی ایجاد کرده است.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی گفت: ۲ هزار اثر تاریخی در این شهرستان شناسایی شده و ۸۹۵ اثر ثبت ملی شده است.
مرزبان اضافه کرد: ۱۳ کاوش باستان شناسی در قلعه اسکندر، آتشکده و دستکندهای زیر زمین در این استان انجام شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی گفت: ۲ هزار و ۴۰۰ هنرمند در این استان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی و ۴۰۰ هنرمند تحت پوشش بیمه روستایی هستند.
مرزبان بیان کرد: استان مرکزی در راه اندازی بارارچه های صنایع دستی در کشور پیشرو است و از ۱۲ شهرستان استان ، ۱۰ استان دارای بازارچه صنایع دستی است و هر غرفه از این بازارچهها برای سه نفر فرصت اشتغال مستقیم و ۱۰ فرصت غیر مستقیم ایجاد کرده است.
فرماندار دلیجان نیز گفت: این شهرستان در سه منطقه گردشگری احاطه شده است و غار نخجیر با اسفنجها بلورین منطقه گردشگری جاسب و سد ۱۵ خرداد از مناطق نمونه گردشگری در دلیجان است.
«وحید براتی زاده» با اشاره به اینکه نراق دومین شهر تاریخی کشور است افزود: این شهر دارای طرح جامع است و تاریخ آن به قبل از اسلام بر می گردد.
وی بیان کرد: مجاورت دلیجان با خمین بعنوان زادگاه امام راحل و محلات بعنوان منطقه آب گرم و پایتخت گل ایران، کانون جمعیتی خوبی به فاصله سه ساعت را ایجاد کرده است.
فرماندار دلیجان گفت: توسعه سطح گردشگری دلیجان با تامین اعتبار زیرساختهایی نظیر جاده برای جاذبههای گردشگری این شهرستان تحقق پیدا می کند.
براتی زاده افزود: انعقاد قرارداد بلند مدت با سرمایهگذار و مدیرت قم بر سد ۱۵ خرداد از مهمترین مشکلات مناطق گردشگری دلیجان است.
وی با اشاره به مرمت بازار شمس السلطنه در نراق گفت: مرمت این مکان تاریخی به دلیل کمبود اعتبار نیمه کاره است و اگر تکمیل نشود کارهای انجام شده بیاثر میشود
فرماندار دلیجان افزود: موزه شهاب سنگ در شهر نراق تنها موزهای است که در محل فرود آمدن شهاب سنگ احداث شده است.
براتی زاده اظهار داشت: دلیجان با وجود ظرفیتهای گردشگری نمایندگی میراث فرهنگی دارد و توسعه صنعت گردشگری در این شهرستان به اداره نیاز دارد.
کاروانسرای دودهک مربوط به دوره صفویه است و در زمره ۹۹۹کاروانسرایی است که در دوره شاه عباس صفوی در کشور ساخته شده اما از یکصد سال قبل به علت بهرهبرداری های شخصی و محلی استفاده از آن متوقف شد و هر ساله بودجه ای برای مرمت این بنای تاریخی هزینه می شود.
کاروانسرا و پل دودهک، مجموعه بازار نراق، امامزاده سلیمان، امامزاده یحیی، امامزاده بی بی زبیده خاتون، غار نخجیر، قلعه و غار کهک، بادگیرها و آب انبارها و منازل تاریخی نراق از جمله جاذبه های گردشگری شهرستان دلیجان به شمار می روند.
بازدید از مجتمع گردشگری در حال ساخت در کیلومتر ۲ جاده دلیجان -سلفچگان، سفر به شهر تاریخی نراق و نشست با فعالان گردشگری از دیگر برنامههای سفر مونسان به شهرستان دلیجان استان مرکزی است.
معاون امور عمرانی استانداری مرکزی و چند تن از مسئولان استان در مراسم بهرهبرداری از طرح مرمت کاروانسرای دودهک دلیجان حضور داشتند.
دلیجان با ۵۰ هزار نفر جمعیت در نوار جنوبی استان مرکزی واقع شده است.