سیدحمزه امینی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: محمدرضا محمودی، علی محمدحسینی، مصطفی مهدوی، سیداصغر موسوی و محمدحسین امامی اعضای این هیات در انتخابات ۱۴۰۰ خواهند بود.
وی اظهار داشت: دبیرخانه دایمی هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا با انتصاب دبیر اجرایی این هیات، فعالیت خود را از اواخر بهمن ماه در مجلس شورای اسلامی آغاز کرده است.
به گفته وی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی بر عهده مجلس شورای اسلامی است و پنج نفر از نمایندگان مجلس برای هیات مرکزی نظارت انتخاب میشوند.
وی بیان کرد: اعضای هیات مرکزی نظارت با مشورت مجمع نمایندگان استانها برای هر استان سه نماینده مجلس را برای نظارت در استان تعیین و این سه نفر در استانها برای هر شهرستان و هر بخش پنج نفر را انتخاب میکنند.
شرکت در انتخابات وظیفه ملی است
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شرکت در انتخابات را وظیفهای ملی دانست و اظهار داشت: تکلیف ملی و شرعی مردم آن است که با جدیت بیشتری در صحنه انتخابات حاضر شوند و تکلیف خود را انجام دهند.
امینی با اشاره به اینکه حضور پرشور مردم در انتخابات تضمینکننده نیازهای آینده کشور است، اضافه کرد: مهمترین هدف در انتخابات مشارکت حداکثری مردم و انتخاب اصلح است.
وی بر انتخاب اصلح نیز تاکید کرد و این را هم گفت که انتخاب اصلح بر مبنای ملاکهای رهبری تعیین میشود.
بر اساس اعلام وزارت کشور ثبتنام از داوطلبان عضویت در شوراهای اسلامی شهرها و روستاها در ۲ زمانبندی جداگانه انجام میشود.
ثبتنام داوطلبان انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهرها از ۲۰ اسفند شروع میشود و به مدت یک هفته تا ۲۶ اسفند ادامه مییابد.
ثبتنام داوطلبان عضویت در شوراهای اسلامی روستاها هم از ۱۶ فروردین ۱۴۰۰ شروع میشود و تا ۱۶ فروردین ماه ۱۴۰۰ ادامه مییابد.
بر اساس تبصره ۳ ماده ۳۰ قانون انتخابات شوراهای اسلامی، داوطلبان در هنگام ثبتنام باید گواهی عدم سوء پیشینه را که از تاریخ آن بیش از سه ماه نگذشته باشد، ارائه کنند.
همچنین با استناد به ماده ۳۲ قانون انتخابات شوراهای اسلامی، اشخاصی که به واسطه مقام و شغل خود از داوطلب شدن برای شورای اسلامی محروم هستند، باید تا قبل از ثبتنام از سمت خود استعفا کنند.