بیرجند - ایرنا - معاون صنایع ‌دستی اداره ‌کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان ‌جنوبی گفت: سالانه ۳۵۰ هزار متر مربع جاجیم به همت هنرمندان جاجیم‌باف استان بافته و روانه بازارهای داخلی و خارجی می‌شود.

حسین عباس‌زاده روز سه‌شنبه به رسانه‌ها اظهار داشت: هنرمندان جاجیم‌باف برای حضور در نمایشگاه‌ها و بازارچه‌ها معرفی می‌شوند و امکان شرکت در رویدادهای مهم و تخصصی حوزه صنایع‌ دستی مانند مهر اصالت و نشان ملی نیز برای آنان فراهم شده است.

وی با بیان اینکه اقدامات خوبی برای حمایت از هنرمندان جاجیم‌باف خراسان جنوبی انجام شده است افزود: صدور مجوز، ارائه تسهیلات کم‌بهره، ارائه آموزش‌های رایگان ویژه شاغلان و ارائه خدمات بیمه‌ای از اقدامات موثر در زمینه حمایت از این هنرمندان بوده است.

معاون صنایع ‌دستی اداره ‌کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان ‌جنوبی گفت: صادرات جاجیم به کشورهای همسایه در حد محدود و به صورت چمدانی بوده است.

وی افزود: صادرات محدود جاجیم به کشورهای همسایه، محاسبه ارزآوری این هنر اصیل را امکان‌ناپذیر کرده است.

عباس‌زاده گفت: در زمان حاضر از آرایه‌های پرنقش و نگار این هنر اصیل بر روی وسایلی همچون انواع پشتی، کیف، ساک، رومبلی، روکش صندلی اتومبیل، روفرشی، سفره نان، روپشتی، سجاده، انواع کیف زنانه، کوسن، دمپایی، پاتابه، جانماز، جای جوراب، رختخواب پیچ، رومیزی، زیرانداز و تن‌پوش‌های گوناگون استفاده می‌شود.

بیش از ۸۰ رشته صنایع دستی در استان خراسان جنوبی شناسایی شده و صنایع دستی متنوع یکی از ظرفیت‌های فعال این استان است.

حوله‌بافی (توبافی) روستای خراشاد بیرجند سال ۱۳۹۷ ثبت جهانی شد و این استان ۹۴۲ اثر در فهرست میراث ملی دارد.