زاهدان- ایرنا- مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان گفت: اهدای خون با توجه به شیوع ویروس کرونا به شدت کاهش یافته و وضعیت ذخیره خونی در این استان با مشکل جدی روبرو شده است.

دکتر سهیلا خسروی روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از ابتدای سال تاکنون ۷۰ هزار و ۲۶۴ نفر برای اهدای خون به پایگاه ها و مراکز سازمان انتقال خون در سراسر استان مراجعه کردند که از این تعداد ۵۵ هزار و ۲۶۴ نفر موفق به اهدای خون شدند.

وی با بیان اینکه از مجموع اهدا کنندگان خون چهار هزار و ۲۴۶ نفر زن و ۵۱ هزارو ۱۷۸ نفر مرد بودند افزود: خون اهدایی این عزیزان حدود ۶۰ درصد نیاز سیستان و بلوچستان را تامین کرده است.

مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان گفت: متوسط مصرف ماهانه این استان ۱۱ هزارو ۵۹۳ واحد خون و فرآورده خونی است.

وی ادامه داد: میزان مصرف خون و فرآورده های خونی از ابتدای سال تاکنون ۱۳۴ هزار و ۹۴ واحد خون و فرآورده ها، ۱۰۱ هزارو ۲۵۰ گلبول قرمز، ۱۳ هزارو ۳۴۲ پلاکت و ۱۹ هزارو ۵۰۲ فرآورده پلاسمایی بوده است.

خسروی اظهارداشت: ۶۸ درصد از خون‌های اهدایی برای سه هزارو ۲۰۰ نفر بیمار تالاسمی موجود در سیستان و بلوچستان مصرف می شود.

وی با اشاره به اینکه کمبودها از پایگاه های معین در سطح کشور دریافت می شود، افزود: از ابتدای سال تاکنون ۴۳ هزارو ۵۸۷ واحد خون از سایر استان ها بویژه تهران، بیرجند و سمنان دریافت شده است.

وی اظهارداشت: با توجه به شیوع ویروس کرونا اهدای خون از سوی شهروندان بطور قابل توجهی در سیستان و بلوچستان کاهش داشته است.

مدیرکل سازمان انتقال خون سیستان و بلوچستان گفت: پایگاه‌های انتقال خون از ایمنی بسیار بالایی برخوردارند و هم استانی‌های عزیز نباید نگران آلوده شدن به ویروس کرونا در این مراکز باشند.

وی افزود: ۳۲۰ نفر از بهبودیافتگان ویروس کرونا در سیستان و بلوچستان از ابتدای سالجاری تاکنون برای اهدای پلاسما به انتقال خون مراجعه کرده‌اند.

خسروی بیان کرد: ۵۸ واحد پلاسمای ویروس کرونا از سایر استان‌های کشور از ابتدای امسال تاکنون دریافت و بین ۳۶۰ مرکز درمانی استان توزیع شده است.

وی دارا بودن حداقل وزن ۵۰ کیلوگرم، نداشتن سابقه رفتار پرخطر، پایین نبودن فشار خون، دارا بودن حداقل ۱۸ سال تمام و حداکثر ۶۰ سال تمام، برخورداری از سلامت کامل و مبتلا نبودن به کم‌خونی را از شرایط لازم برای اهداکنندگان خون عنوان کرد.

به گزارش ایرنا از منظر کارشناسان، با توجه به ثبت نشدن برخی ازدواج‌ها به صورت رسمی در سیستان و بلوچستان، ازدواج های فامیلی و دریافت نکردن مشاوره و انجام نشدن آزمایش‌های قبل از ازدواج و همچنین وجود نگرش‌های منفی در زمینه سقط جنین همچنان روند رو به رشد تعداد مبتلایان به بیماری تالاسمی ماژور در این استان ادامه دارد.