به گزارش روز سهشنبه ایرنا از سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، «وجیهالله جعفری» در جلسه پایش طرح فرآوری سرب و روی مهدیآباد افزود: ساخت کل تجهیزات کارخانه فرآوری سرب و روی مهدی آباد انجام و عملیات نصب تجهیزات آغاز شده است.
وی تصریحکرد: این، از جمله طرحهای بزرگ کشور است که قدمت تاریخی زیادی (۶۰ سال) داشته که روی زمین مانده بود، اما اکنون در مدت سه سال گذشته توسط ایمیدرو و بخش خصوصی درحال اجراست.
رییس هیات عامل ایمیدرو اضافهکرد: تلاش بر این است تا طرح یاد شده تا پایان سال ۱۴۰۰ راهاندازی شود که در این صورت، زنجیره ای از معدن تا تولید کنسانتره در بخش سرب و روی آغاز میشود.
تامین ۷۵ درصد تجهیزات خارجی
جعفری با بیان اینکه پیشرفت فیزیکی طرح مهدیآباد به ۵۲ درصد رسیده و در واقع ۲۵ درصد تجهیزات داخلی و ۷۵ درصد تجهیزات خارجی طرح تامین شده، گفت: اکنون بخش قابل توجهی از کارهای پایه و اسکلت فلزی به اتمام رسیده و پیشرف بخش تجهیز و آمادهسازی معدن برای فاز نخست به ۸۰ درصد رسیده است.
وی توضیحداد: براساس این طرح، تلاش میشود که با مشارکت ایمیدرو و کنسرسیوم طرح، موانع پیش رو نظیر مسائل زیست محیطی و زیرساختی را برطرف کنیم تا طرح به موقع راه اندازی شود.
رییس هیات عامل ایمیدرو گفت: طرح فرآوری سرب و روی مهدی آباد پس از بهره برداری، به عنوان پشتیبان سرمایهگذاری معدنی در تامین مواد اولیه کارخانههای تولید شمش روی کشور، به کمک معدن سرب و روی «انگوران» خواهد آمد.
ضرورت نگاه ملی به طرح ها توسط بخش خصوصی
جعفری با بیان اینکه توجه به بخش خصوصی توانمند، سالم و دارای اهلیت، موجب پیشرفت طرحهای توسعهای میشود، خاطرنشانکرد: این نگاه توسعهای در طرح فرآوری سرب و روی مهدیآباد پیاده شد و آثار و نتایج مطلوب آن مشاهده میشود، ضمن اینکه در طرحهایی که نگاه بخش خصوصی ملی نبوده، کارها پیشرفت مناسبی نداشته است.
وی ادامهداد: نگاه ایمیدرو به عنوان بخشی از دولت نسبت به بخش خصوصی، حمایتی و همسویی و برداشتن ناهمواریهای پیش روی این بخش در طرحها برابر قانون است.
به گزارش ایرنا، «علیرضا رزمحسینی» وزیر صنعت، معدن و تجارت سوم اسفند ماه جاری در سفر به استان یزد طرح توسعه معادن سرب و روی مهدی آباد که شامل تولید کنسانتره روی به ظرفیت سالیانه ۱۰۰ هزار تن است را افتتاح کرد.
این طرح با سرمایهگذاری هفت هزار میلیارد ریالی توسط بخش خصوصی راه اندازی شده و بهطور مستقیم برای ۱۸۰ نفر اشتغالزایی میکند.
این واحد در زمینه کنسانتره روی به روش «کوره ولز» مشغول فعالیت است و در حال حاضر دارای پروانه بهره برداری به ظرفیت سالیانه ۵۰ هزار تن و در آستانه راه اندازی فاز دوم به ظرفیت ۱۰۰ هزار تن در سال است.