به گزارش ایرنا، خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت: دکتر مایکل رایان مدیر برنامه اقدامات اضطراری سازمان جهان بهداشت گفت تمرکز جهان اکنون فقط باید این باشد که انتقال کووید-۱۹ را به پایین ترین سطح برساند.
وی در یک کنفرانس خبری گفت: اگر باهوش باشیم می توانیم شمار بستری ها در بیمارستان ها و مرگ و میر ناشی از کرونا و مسائل ناخوشایند مربوط به همه گیری را تا پایان سال کاهش دهیم.
رایان گفت: اطلاعات جدید به سازمان جهانی بهداشت اطمینان داده که بسیاری از واکسن هایی که مجوز گرفته اند به مهار گسترش انفجارگونه ویروس کمک کرده اند.
این مقام سازمان جهانی بهداشت افزود: اگر واکسن ها نه تنها به کنترل مرگ و بستری در بیمارستان ها بلکه به کاهش ریسک انتقال کنند می توان باور کرد که می توان با سرعت بیشتری روند همه گیری را کنترل کرد.
رایان البته درباره خوشبینی در این زمینه هشدار داد و گفت هیچ چیز نمی تواند پایان همه گیری را که روندی متغیر است تضمین کند. اما اکنون ویروس بسیار تحت کنترل است.
تدروس آدهانوم مدیرکل سازمان جهانی بهداشت از این که جوانان و بزرگسالان سالم در کشورهای ثروتمند قبل از افراد دارای ریسک بالا در کشورهای در حال توسعه واکسینه شده اند ابراز تاسف کرده است.
وی با اشاره به واکسیناسیون برنامه کوواکس تحت حمایت سازمان ملل در کشورهای غنا وساحل عاج، از این که واکسینه کردن این کشورها سه ماه بعد از این روند در بریتانیا، آمریکا و کانادا آغاز شده است، انتقاد کرد و گفت کشورها نباید در زمینه واکسینه کردن رقابت کنند این یک رقابت مشترک علیه ویروس است ما از کشورها می خواهیم به بخشی از تلاش جهانی برای سرکوب ویروس ملحق شوند.
این مقام ارشد سازمان جهانی بهداشت با این حال از انتقاد از کشورهایی که افراد جوان تر و سالم تر را واکسینه کرده اند ولی از کمک به کشورهایی که حتی نتوانسته اند افراد آسیب پذیر را واکسینه کنند دریغ کرده اند؛ خودداری کرد.
آدهانوم پیشتر گفته بود که برای اولین بار در ۷ هفته گذشته تعداد مبتلایان به کرونا، در هفته گذشته افزایش یافته است. این افزایش بعد از ۶ هفته متوالی کاهش ابتلا گزارش شده است.
مدیرکل سازمان جهانی بهدشات این افزایش را «امید کننده» توصیف کرد و گفت: سازمان متبوعش در حال همکاری برای درک بهتر چرایی افزایش ابتلاها است که بخشی از آن ظاهرا به دلیل «کاهش اقدامات در رعایت بهداشت عمومی» است.
کرونا تاکنون باعث مرگ ۲ میلیون و۵۵۱ هزار و ۳۸۰ نفر و ابتلای بیش از ۱۱۵ میلیون نفر در جهان شده است.