این هنرمند، سهشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: لقب AFIAP یا «هنرمند فیاپ» اولین لقبی است که میتوان دریافت کرد. این لقب به هنرمندان عکاسی اعطا میشود که کیفیت و تکنیکهای هنری و تولیدات هنری آنها از طریق شرکت در جشنوارههای عکاسی بینالمللی زیر نظر فیاپ توسط داوران بینالمللی در کشورهای مختلف تأیید شده باشد.
او افزود: لقب EFIAP یا «هنرمند ممتاز فیاپ» نیز به هنرمندان عکاسی اعطا میشود که غیر از داشتن تکنیکهای ممتاز، تعداد مشخصی از عکسهایشان در تعداد زیادی جشنواره بینالمللی زیر نظر فیاپ پذیرفته شده باشد. همچنین با هدف تقدیر از هنرمندان عکاسی که پس از دریافت لقب EFIAP فعالانه به شرکت در جشنوارههای بینالمللی زیر نظر فیاپ ادامه میدهند و به این وسیله با خلق آثار هنری جدید به ارتقای هنر عکاسی کمک میکنند، فیاپ هفت سطح دیگر EFIAP را به وجود آورده است که EFIAP/b اولین سطح بعد از EFIAP است.
هنرور، با بیان اینکه برای دریافت لقب AFIAP عکسهای این نامزد باید در ۱۵ جشنواره بینالمللی مختلف زیر نظر فیاپ در هشت کشور مختلف پذیرفته شده باشد، گفت: این نامزد باید حداقل ۴۰ پذیرش با ۱۵ عکس مختلف در جشنوارههای بینالمللی زیر نظر فیاپ داشته باشد و حداقل پنج عکس از این ۱۵ عکس، هرکدام باید حداقل در سه جشنواره مختلف پذیرفته شده باشند.
وی ادامه داد: برای دریافت لقب EFIAP هنرمند باید دارای لقب AFIAP باشد و بر اساس تاریخ درج شده در دیپلم AFIAP، حداقل یک سال از زمان دریافت لقب AFIAP گذشته باشد، عکسهای این کاندیدا نیزباید حداقل در ۳۰ جشنواره بینالمللی مختلف زیر نظر فیاپ، در ۲۰ کشور پذیرفته شده باشد.
به گفته هنرور، این کاندیدا همچنین باید حداقل ۲۵۰ پذیرش با ۵۰ عکس مختلف در جشنوارههای بینالمللی زیر نظر فیاپ داشته باشد و دستکم پنج عکس از این ۵۰ عکس، هرکدام باید حداقل در سه جشنواره مختلف پذیرفته شده باشند، همچنین حداقل ۲ عکس از این پنج عکس باید هرکدام برنده حداقل یک جایزه باشند، این ۲ جایزه باید با ۲ عکس مختلف در ۲ کشور و از ۲ جشنواره مختلف کسب شده باشند.
این هنرمند آبادهای اضافه کرد: برای دریافت لقب EFIAP/b نیز هنرمند باید دارای لقب EFIAP باشد و بر اساس تاریخ درج شده در دیپلم حداقل یک سال از زمان دریافت آن لقب گذشته باشد. پس از دریافت لقب EFIAP حداقل شرایط زیر را در جشنوارههای بینالمللی زیر نظر فیاپ کسب کرده باشد: حداقل ۲۰۰ پذیرش با حداقل ۵۰ عکس مختلف در پنج کشور مختلف و دریافت حداقل چهار جایزه در چهار کشور با چهار عکس مختلف.
به گفته او فدراسیون بین المللی هنر عکاسی (فیاپ) که به عنوان تنها موسسه بینالمللی در زمینه عکاسی است که از سوی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) به رسمیت شناخته شده است در سال ۱۹۴۶ پایهگذاری شد و از آن سال تاکنون واسطهای برای برقراری ارتباط بین موسسههای ملی عکاسی در کشورهای مختلف جهان بوده است. این فدراسیون به عنوان عضو اجرایی با موسسههای ملی عکاسی در سراسر جهان همکاری نزدیک دارد که تعداد آنها به بیش از ۹۰ موسسه ملی در پنج قاره میرسد و در حال حاضر تنها نماینده رسمی فیاپ در ایران «کلوپ عکس فوکوس» وابسته به «موسسه هنر خیام» است.
تا کنون از ایران، زنده یاد محسن محمدخانی، حمید جمشیدیان، طالب حیدری، شهریار دبیری، سعید عبداللهی، مهدی کاظمی بومه، امین مداحیان، آلما منشی باغان، سید شهاب الدین منتظری، احمد محمدتقی شیرازی، فرزین ناظم زاده و امیرحسین هنرور لقب AFIAP یا هنرمند فیاپ را دریافت کردند.