حجت الاسلام سعید پورمهدوی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این نهاد در بخشهای اقتصادی، فرهنگی، عمرانی و سلامت در شهرستان درمیان در حال فعالیت و محرومیتزدایی است.
وی با تاکید بر اینکه نگاه ما در شهرستان درمیان تک بعدی نیست و با نگاه همه جانبه در حال فعالیت هستیم گفت: بنیاد مستضعفان در زمینه ارتقای زیرساختها و توسعه این شهرستان با اکثر دستگاههای اجرایی مشارکت دارد.
مسوول قرارگاه پیشرفت و آبادانی بنیاد مستضعفان در شهرستان درمیان افزود: امسال ۱۱۰ سری جهیزیه به زوجین نیازمند به ارزش ۲ میلیارد و ۲۵ میلیون تومان پرداخت کردیم.
وی درباره اقدامات این نهاد در حوزه اشتغال گفت: تاکنون در شهرستان مرزی درمیان پنج میلیارد تومان تسهیلات اشتغال با کارمزد ۲ درصد پرداخت شده است.
وی بیان کرد: همچنین یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به ۳۰۰ نفر از اعضای صندوقهای مردمی و بسیج شهرستان درمیان پرداخت شد.
پورمهدوی گفت: برای اشتغالزایی براساس ظرفیتهای منطقه ورود پیدا کردیم و با توجه به اینکه بخش قهستان برند جهانی در زمینه فرش دستباف دارد، ۲۵ دار قالی تاکنون توسط عامل نهاد در اختیار بافندگان فرش قرار گرفته و تامین مواد اولیه فرش و خرید تضمینی فرش تولیدی برعهده این عامل است و تعداد این دارهای قالی در سال آینده به ۷۵ مورد خواهد رسید.
وی افزود: در روستای ماه بانو به عنوان یکی از روستاهای فعال شهرستان آموزش برخی رشتههای صنایع دستی برای ۲۰ نفر را در دستور کار قرار دادیم.
مسوول نهاد پیشرفت و آبادانی بنیاد مستضعفان در شهرستان درمیان اظهار داشت: با توجه به شیوع ویروس کرونا در بخش سلامت نیز ورود پیدا کردیم و ۱۱ دستگاه اکسیژنساز خانگی تهیه شد و به صورت امانتی در اختیار بیماران حاد تنفسی و در معرض خطر قرار گرفت.
وی گفت: برای تکمیل پانسیون پزشکان بیمارستان خاتم الانبیا (ص) اسدیه ۶۸۰ میلیون تومان اختصاص یافت و برای ارتقای سطح بهداشت و سلامت مردم عملیات اجرایی ۳۵۲ چشمه سرویس بهداشتی و حمام را با همکاری بسیج سازندگی و اعتبار سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان در سال جاری آغاز کردیم که روند اجرای این طرحها ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
حجت الاسلام پورمهدوی افزود: آموزش برای افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی و دامی را هم در دستور کار داریم و اقدامات آموزشی در این خصوص انجام شده است که برای افزایش بهرهوری در بخش دام، احداث ۵۰ حمام ضدکنه و آبشخور با اعتبار یک میلیارد تومان آغاز شد و ۶۰۰ میلیون تومان توسط بنیاد علوی و ۴۰۰ میلیون تومان خودیاری مردمی بوده است.
وی عنوان کرد: همچنین برای تکمیل فرهنگسرای شهر اسدیه ۳۰۰ میلیون تومان اختصاص دادیم که عملیات اجرایی این طرح به اتمام رسیده و آماده بهرهبرداری است.
مسوول نهاد پیشرفت و آبادانی بنیاد مستضعفان با اشاره به مشارکت یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومانی این بنیاد در ساخت مدرسه ۶ کلاسه شهید شهریاری طبس مسینا گفت: بنیاد مستضعفان پنج میلیارد تومان برای مبلمان شهری و ارتقای زیرساختها در شهرهای طبس مسینا، قهستان، گزیک و اسدیه مساعدت کرده است.
وی اظهار داشت: یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای احیا و مرمت قنوات اختصاص یافت که مجری این طرح بسیج سازندگی است و از این محل اکنون مرمت پنج رشته قنات در حال انجام است.
وی از ورود بنیاد مستضعفان به اجرای طرح هادی در روستاهای درمیان خبر داد و گفت: برای اجرای طرح هادی در ۸۰ روستای این شهرستان چهار میلیارد تومان اختصاص دادیم که روند اجرایی برخی طرحها آغاز شده است.
پورمهدوی عنوان کرد: در زمینه تعمیر و تجهیز مساجد شهرستان هم با مشارکت خودیاری مردمی اقدام شد و در مرحله نخست یک میلیارد تومان برای تجهیز و تعمیر مساجد اختصاص دادیم و به زودی در مرحله دوم این طرح ۲ میلیارد تومان اعتبار دیگر مساعدت خواهیم کرد.
وی گفت: همچنین ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان برای اجرای طرحهای آبخیزداری اختصاص دادیم و از این محل ۲ طرح آبخیزداری در روستاهای دره عباس و خلف در حال اجراست.
مسوول نهاد پیشرفت و آبادانی بنیاد مستضعفان در شهرستان درمیان افزود: یکی از مشکلات ما در حوزه اجرای طرحهای آبخیزداری ارائه نشدن طرح مطالعاتی توسط منابع طبیعی است و مشکلی درخصوص تامین اعتبار طرحهای آبخیزداری نداریم.
وی با اشاره به مشارکت یک میلیارد تومانی برای تکمیل واحدهای مسکن مددجویان کمک امداد گفت: همچنین ۲۰۰ میلیون تومان برای تکمیل واحدهای مسکن معلولان بهزیستی در شهر قهستان که سالها نیمه تمام مانده بود، اختصاص یافت و روند اجرای طرحها در مراحل پایانی است.
وی با بیان اینکه بنیاد مستضعفان در زمینه ارتقای زیرساختهای ورزشی شهرستان درمیان به خصوص روستاها هم ورود پیدا کرده است افزود: ۶ زمین چمن مصنوعی با اعتبار یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تکمیل و بهرهبرداری شده است.
حجت الاسلام پورمهدوی گفت: همچنین برای تکمیل سالنهای ورزشی در روستاهای نوغاب و آواز به مبلغ ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان مشارکت کردیم که سالن ورزشی روستای نوغاب به اتمام رسیده است.
همزمان با سفر معاون اول رییس جمهوری به استان خراسان جنوبی و برگزاری همایش ملی روز روستا و عشایر در این استان - ۱۵ مهر ۹۸ - برای چهار شهرستان مرزی استان تفاهمنامههایی امضا شد که این مناطق دارای ضریب محرومیت بیشتر از سایر نقاط هستند.
براساس این تفاهمنامهها ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در نهبندان، کمیته امداد امام خمینی (ره) در بخش درح سربیشه، قرارگاه سازندگی بسیج در زیرکوه و بنیاد مستضعفان برای شهرستان درمیان دستگاههای معین توسعه انتخاب شدند.
کارخانه آسفالت اسدیه نیز پس از ۱۸ ماه تعطیلی با مساعدت بنیاد علوی در سال جاری راهاندازی شد.
شهر اسدیه مرکز شهرستان درمیان در ۱۰۵ کیلومتری بیرجند قرار دارد.