ساری - ایرنا - استاندار مازندران بر ضرورت گردآوری و حفظ گنجینه‌های با ارزش فرهنگی استان در قالب‌های مختلف مانند دانشنامه تاکید کرد و گفت : آثار فرهنگی فاخر نظیر دانشنامه تبرستان و مازندران موجب مباهات است.

به گزارش روابط عمومی استانداری مازندران ، احمد حسین زادگان این اظهارات را با حضور در خانه فرهنگ مازندران و دیدار با سرپرست دانشنامه تبرستان و مازندران و سایر اعضای این خانه ابراز داشت و با اشاره به تقدیر رییس جمهوری از این دانشنامه در مراسم کتاب سال جمهوری اسلامی ایران افزود : دانشنامه تبرستان و مازندران از جمله آثار برجسته فرهنگی و هنری در استان می‌باشد که می‌توانیم به آن ببالیم.

نماینده عالی دولت در مازندران در این دیدار که مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هم حضور داشت ، تاکید کرد : اقدامات فاخر فرهنگی و هنری نظیر دانشنامه تبرستان و مازندران می تواند موجب حفظ ارزش های فرهنگی، قومی، آیینی و نظایر آن برای آیندگان شود.

وی با اظهار این که توجه بیشتر به هنرمندان از سوی مسئولان دولتی مطالبه ای جدی است ، افزود: به دلیل شرایط سختی که محدودیت های کرونایی برای همه حوزه ها از جمله حوزه های فرهنگی و اجتماعی به وجود آورده است امروز وقت گذاشتیم تا با اصحاب فرهنگ و هنر دیدار و گفت و گو کنیم.

استاندار مازندران یادآور شد: گنجینه های باارزش در حوزه زبان، گویش، مذهب، آیین ها، سنن، هنر می بایست در قالب اسناد جمع آوری شود و برای نسل های آینده به میراث بماند و واکاوی گردد.

مجموعه پنج جلدی دانشنامه جامع مازندران و تبرستان که توسط گروه مؤلفان و به سرپرستی جهانگیر نصری اشرفی در فرهنگخانه مازندران تدوین و توسط نشر نی به بازار کتاب عرضه شد، همراه با «دانشنامه فرهنگ مردم ایران» تألیف گروه نویسندگان از مرکز بزرگ دایرة‌المعارف اسلامی و «دانشنامه ری» تألیف محمد ری‌شهری و مهدی مهریزی به عنوان نامزدهای دریافت جایزه کتاب سال معرفی شده بودند که در نهایت جایزه کتاب سال به «دانشنامه فرهنگ مردم ایران» اهدا شد و «دانشنامه مازندران و تبرستان» به عنوان اثر شایسته تقدیر معرفی شد.

این دانشنامه که کار تدوین و گردآوری آن از حدود ۱۰ سال پیش به طور رسمی در فرهنگخانه مازندران آغاز شد، در آخرین روزهای اسفند پارسال از چاپخانه خارج شد ولی به علت شرایط کرونایی رونمایی و توزیع آن به تاخیر افتاد.

این مجموعه پنج جلدی نخستین دائرة‌المعارف جامع مازندران است و با تلاش بیش از هزار و ۲۰۰ مؤلف و دانشور طی حدود یک دهه فعالیت گردآوری شد.

جلد نخست مجموعه دیباچه آن است که در آن به طور کامل درباره دانشنامه شرح داده شده است. در جلد دوم سرفصل‌های تاریخ، اقوام، جغرافیای طبیعی و محیط زیست، باستان‌شناسی و معماری قرار دارد.

جلد سوم به سرفصل‌های شهرستان‌ها و شهرها، نظام‌های اداری، آموزشی و فرهنگی، اقتصاد و نام‌آوران پرداخته شده است. جلد چهارم مربوط به سرفصل فرهنگ و مردم‌نگاری در حوزه فرهنگ ناملموس و فرهنگ ملموس است و جلد پنجم به سرفصل‌های زبان، ادبیات، موسیقی، رسانه و ارتباطات و افزوده‌های دیگر اختصاص دارد.