رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری روز چهارشنبه گفت: گاهی مشاهده میشود که برخی از مردم در امکان عمومی و یا حاضران در نشستها و جلسات اداری، ماسک خود را برمیدارند و یا آن را جابهجا میکنند که این موضوع به شدت خطرآفرین است و این رویه و عادت نادرست باید اصلاح شود.
سید راشد جزایری افزود: در زمان صحبت کردن چنانچه فرد، ماسکی بر صورت نداشته باشد و ناقل ویروس کرونا باشد به شدت هوای اطراف را آلوده میکند و میتواند این ویروس را به دیگران انتقال دهد.
وی با بیان اینکه استفاده از ماسک تا ۹۰ درصد از انتقال ویروس کرونا جلوگیری میکند، تصریح کرد: این اثرگذاری در خصوص ماسکهای N۹۵ تا ۹۵ درصد مانع از پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا میشود.
جزایری با اشاره به شیوع ویروس کرونای انگلیسی در استان، اهمیت استفاده از ماسک را دوچندان دانست و گفت: استفاده همزمان از ۲ ماسک تاثیرگذاری پیشگیری از ویروس کرونا را در مقایسه با استفاده از یک ماسک به میزان ۱۰ درصد افزایش میدهد.
رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری به دیگر نکات بهداشتی استفاده از ماسک نیز اشاره کرد و افزود: در طول مدت استفاده از ماسک باید از هرگونه لمس آن به جد خودداری شود و به هنگام درآوردن و یا تعویض ماسک، نباید پارچه ماسک را لمس کرد و با برداشتن آن از پشت سر، ماسک را داخل سطل زباله دور انداخت.
جزایری خاطر نشان کرد: همچنین پس از برداشتن ماسک از صورت با خودداری از هرگونه تماس دست به صورت، دهان، بینی و چشمها، دستها را ضدعفونی کرده و یا با آب و صابون با دقت شست و شو داده شود.
به گزارش ایرنا، بر اساس آخرین رنگبندی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ۲ شهرستان بن و خانمیرزا در وضعیت آبی(کم خطر) شیوع کرونا و سایر شهرستانهای استان در وضعیت زرد (خطر متوسط) قرار دارند.
این استان هفدهمین استانی است که شیوع ویروس کرونای انگلیسی در آن به اثبات رسید.
ویروس جهش یافته کرونا، معروف به کرونای انگلیسی، از قدرت سرایتپذیری بیشتری برخوردار است یعنی تا حدود ۸۰ درصد بیشتر از کرونای قبلی قابلیت انتقال و مبتلا کردن افراد جامعه را دارد و درصد کشندگی آن نیز ۳۰ درصد بیشتر از نوع معمولی آن است.